Anasayfa
15 Aralık 2023, 8:05
missa01
Abone

Şapka takmak haram mıdır?

Şapka takmak haram mıdır?

Kayıtsız Üye
Şapka takmak haram mıdır? Bu konu ile ilgili bilgi verir misiniz.


Cevap: Şapka takmak haram mıdır?

Hanzala
İman ve küfür kalbe ait sıfatlardır. Bazen imana veya küfre delalet ve işaret eden bazı fillerden ve davranışlardan dolayı insanlar vasıflandırıla biliyor. Mesela bele takılan ve rükua gitmeye mani olan zünnar dediğimiz kemere benzer bir takıyı, eskiden sırf imana zıtlıktan dolayı ehl-i küfür takıyorlardı. İşte böyle bir takıyı takan bir insana doğal olarak kafir denilirmiş. Bunu takanın kalbine bakma imkanı olmadığından mü’min bile olsa kafir damgasını yemekteydi.

Okudunuz mu?  Kıyamet günü ile Mahşer günü aynı gün müdür ?

Sizin sorduğunuz şapka içinde aynı inanış hakimdir. Şapkanın anlamı – önündeki çıkıntıdan dolayı- ben Allah’ın önünde secde etmem dir. Bu yüzden tüm İslam alimleri şapka küfür alametidir. Bunun için şapkayı şaka ile dahi başına koyan kafir olur demişlerdir.

Bu kadar muhakkik alimlerin bu hükmü elbette haktır. Bunun aksini söylemek ne bizim ne de kimsenin haddine düşmemiştir.

Ama kişinin niyeti güneşten korunmak gibi sağlık amaçlı olursa inşAllah caiz olur. Ayrıca çocuklara takmak da günah olmaz. Ama her halükarda şapkanın takılmaması tavsiye edilir.

Okudunuz mu?  Şimdiki nesil eski nesil farkı

Şapka takmak küfür mü

sadecebiradam
Selam aleyküm. Benim instagramda akrabalarım var , beni takip ediyorlar diye ben de onları takip ediyorum . Mesela bir akrabam uygun olmayan bir fotoğraf paylaştığında ben onu takip ediyorum diye ben de o sorumluluğu taşıyor muyum ? Mesela akrabam kendi fotoğrafını koymuş , tamam diyorum beğenme butonuna basıyorum , fakat kendisini şapkalı olarak fotoğrafını paylaşmışsa beğenmiyorum , çünkü şapka takmak küfürdür , razı değilim buna . ama yenede yani takipte kalıyorum . O uygun olmayan bir şey paylaştığında ben de sorumlu oluyor muyum onu takip ettiğim için ?

Okudunuz mu?  Anneme el kaldırdım

Yorum: Şapka takmak haram mıdır?

imam
Dine aykırı bir paylaşımda bulunanı takip etmemek gerek, hatta uyarılmalı uyarıyı dikkate almayanı engellemeldir.
Şapka takma meselesi ise bildiğin gibi değildir, yani küfür değildir takılabilir.


Kayıtsız Üye
şapka takmak küfür olmaz o eskiden küfürdü çünkü kafirler veyahut hristiyanlar yahudiler takardı. ama şimdi öyle bir durum yok artık onlar takmıyor yani bizde takarsak onlara benzemeye çalışmış olmuyoruz bu sebepten şapka takmakta sakınca yoktur

Okudunuz mu?  Diyanete yada müftülüklere düz memur alımı varmı?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm değerli din kardeşlerim

Ben bazı günler güneşin altında ağır bir iş yapmak zorunda kalmaktayım. Bu nedenle başıma şaka taksam günah olurmu?


sapka takmak gunahmi, şapka takmak caiz midir, kasket takmak gunahmidir

Bu kategoride yer alan Ebeveynlere Hakkını Helal Etmemek Var Mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şapka takmak haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.