Anasayfa
24 Ocak 2024, 8:54
sizden92
Abone

İşaret ve baş parmağımıza yüzük takmak haram mıdır?

İşaret ve baş parmağımıza yüzük takmak haram mıdır?

cimcime1453
es selamü aleyküm arkadaşlar.büyüklerimiz bize baş ve işaret parmağına yüzük takmanın hep haram olduğunu söylerlerdi.Yalnız biraz bişeyler araştırmaya başlayınca büyüklerimizin çoğunun söylediği şeylerin sadece hurefe yada uydurma olduğunu görünce bu konudada şüpheye düştüm.eğer bir haramlık söz konusu ise delilleriyle birlikte yazarsanız memnun olurum.Şimdiden Allah razı olsun…

Okudunuz mu?  Kardeşlerim, Canım çok yanıyor

Cevap: İşaret ve baş parmağımıza yüzük takmak haram mıdır?

imamhatipli42
Ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeşim. Aşağıdaki link sana yardımcı olur inşaALLAH.

forumduasi.com/konu-disi-basliklar/20390-islamda-yuzuk-takmak.html


Yanıt: İşaret ve baş parmağımıza yüzük takmak haram mıdır?

fecr
ve aleykumusselam ve rahmetullah,

Yüzük, her iki elin her hangi bir parmağına takılabilir. Ancak, küçük parmağa takılması sünnettir (Ibn Abidin, a.g.e., V, 316; Kamil Miras, Tecrid Tercemesi, XII, 108).

Okudunuz mu?  Gümüş Yüzük ile İlgili Anlayamadığım Detay Sorular ?

İslam Fıkhı Ansiklopedisi


Soru: İşaret ve baş parmağımıza yüzük takmak haram mıdır?

mantık
< es selamü aleyküm arkadaşlar.büyüklerimiz bize baş ve işaret parmağına yüzük takmanın hep haram olduğunu söylerlerdi.Yalnız biraz bişeyler araştırmaya başlayınca büyüklerimizin çoğunun söylediği şeylerin sadece hurefe yada uydurma olduğunu görünce bu konudada şüpheye düştüm.eğer bir haramlık söz konusu ise delilleriyle birlikte yazarsanız memnun olurum.Şimdiden Allah razı olsun… >
Farz: Subutu kati delaleti kati emirlere denir.
Subutu kati olması emrin kesinlikle var olması demek Kuranda emredilmiş olması demektir.Delaleti kati olması da emrin tam anlaşılması demektir.

Okudunuz mu?  İlluminati nedir

Kurban kes emri Kuranda var fakat kime hitap ettiği yani peygamberimize mi yoksa bütün müslümanlara mı dendiği anlaşılmadığı için kurban kesmek farz değil vaciptir.

Haram da aynı şekilde subutu kati delalaeti kati olması lazım.Yani Kuranda bir şeyin açık seçik yasaklanması lazımdır.
Dolayısı ile haramın ve farzın tek kaynağı Kurandır.Başka hiç bir kaynağa dayanarak bir şeye farz veya haram denemez.

Okudunuz mu?  Kurandaki 114 sürenin ismini kim koymuştur?

Sorduğunuz yüzük takma meselesinin haramlıkla hiç bir alakası yoktur.Mubahtır.
Asıl Allahın haram kılmadığı şeylere haram demek haramdır.


Kayıtsız Üye
DSlm. Arkadaşlar benim bir sorum olacak bu benim aklımı çok gurcalıyor bir erkek orta parmağına taktığı yüksüğün anlamı nedir ? Erkek , işaret parmağına siyah yüksük neden takar anlamı nedir birde baş parmağa takılan yükzüğün anlamı nedir ,aydılatırsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Yemin cümleleri nelerdir?

arifselim
Yüzük parmağı dışındaki parmaklara yüzük takmak mekruhtur.


Kayıtsız Üye
Evet arkadaşlar bugün de sizlere yüzüğü baş veya işaret parmağına takmak günah Mıdır? In büyüklerimiz buna günah derler bende bunun üzerine birkaç araştırma yaptım. Ve araştırma. bugünlük benden bukadar bidahaki sorularınızı bekliyorum

Okudunuz mu?  Meyvelerin boyası abdeste mani midir ?

işaret parmağına yüzük takmak ne anlama gelir, işaret parmağına yüzük takmak günah mı diyanet, işaret parmağına yüzük takmanın anlamı

Bu kategoride yer alan Allah bazı durumlarda kulunun özgür iradesine karışabilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İşaret ve baş parmağımıza yüzük takmak haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.