Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:41
sizden07
Abone

Tövbe Ettim Pişmanım Tövbemi Bozmak İstiyorum

Tövbe Ettim Pişmanım Tövbemi Bozmak İstiyorum

elsaati
Merhaba benim yaşım 12.Ben bir şey için tövbe ettim fakat 2 gün sonra bu tövbe ettiğim şey için çok pişmanlık duydum tövbemi bozmak istiyorum çünkü bu işin sonu benim için çok önemli.Allah korkum da var.Ne yapmalıyım 2002 doğumluyum.Tövbe ettiğim şeyin ucunda iyi bir şey olduğu için ben tövbemi bozmak istiyorum.Kafam allak bullak.Yardımcı olursanız sevinirim.


Cevap: Tövbe Ettim.Çok Pişmanım.

mum
Tövbe kötü işlerden pişmanlık duymak ve Allah’tan af dilemektir.
Tövbe ettiğin şey kötü olduğuna göre senin için nasıl hayırlı ve önemli olabilir?

Okudunuz mu?  Allah'ın sevdiği ameller nelerdir ?

Cevap: Tövbe Ettim.Çok Pişmanım.

imam
Bu iş dediğin yani tevbeni bozduracak iş pek hayırlı değildir.
Tevbe bozulsun diye şeytan uğraşır durur.


Mast Aniden Tövbe Ettim Ve Simdi Pişmanım Ne Yapmaliyim

Herhangobrir
Arkadaşlarım mümin kardeşlerim ben bir hata yaptım hayatımda hiç tövbe etmedim 5 vakit namaz kılan 16 yaşında bir kardeşinizim bu haram ve kötü bir şey olsada ( mast) genel olarak yapma ihtiyacı haftada 2 kez yada 1 kez duyuyorum tövbemi nasıl bozabilirim yanı tövbemi bozup haldur huldur yapmicam ama dinime kuran ima namazıma devam edicem ama mast yapmayı da istiyorum Allah her zaman affedendir benim tövbe edemiycegim şey aslında buymuş çok ani davrandım tovbemden pişmanım abilerim ablalarım hocalarım ben nasıl tövbemi en hayırlı yada normal ce bozabilirim internette tekrar tövbe edin diyor ama ben tekrar tövbe etmek istemiyorum yanı yapmak istiyorum ama dinime bağlı olucam lütfen bana kızmadan bağırmadan normalce kurtuluş yollarını soylermisiniz lütfen kısa ve oz cevaplar verin. Sizlerden istedğim eğer özet geçmek gerekirse ben yanlış eyleme tövbe ettim ve pişmanım tövbemi bozmak istiyorum ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra tırnak, et kopması

misafir4
bak güzel kardeşim. öncelikle gözlerine ve kulaklarına sahip çıkman gerekir. bunlara dikkat etmezsen, kalbini ve aklını da ifsad etmiş olursun. yani ne çirkinliklere, ne de aslı astarı olmayan yalan dolan ergenlik muhabbetlerine veya görüntülere itibar etmemen gerekir. bunlar senin hayatı da, insanları da böyle sanmana neden olur ve zararını çekersin.

Okudunuz mu?  Abdestliyken idrar bulaşmış fakat kurumuş olan bi iç çamaşırı giyersek abdest bozulur mu ?

yine istimna, gizli de suçluluk psikolojisiyle ve alelacele yapılır. halbuki cinsellik, helalinden gönül rahatlığıyla rahat rahat yaşanır. sen cinsellik yaşadığını sanıp kendini kurcalar kendinle oynarken, bu da senin ileride cinsel hayatına yansıyabilir.

yine insanın gizli de işlediği günahlar, insanın izzetini ve şahsiyetini kırarmış. insan aslında bu günahları kendinden gizleyemeyeceği için farkında olmadan kendi kendine: senin nefsinin senin şahsiyetinin bir kıymeti yok ki, önemli olan ahmedin mehmetin nefsi şahsiyeti, esas onlar bilmesin duymasın dermiş. tabi insan işlediği günahları açık etmez, her günah bağışlanırmış yeter ki sonrasında açık edilmesin ama insanın da gizli de işlediği günahların, kendisine bir zararı olmadığını sanmaması gerekir.

Okudunuz mu?  Bir bilgisayarda Hatime başladım, bunu başka bir bilgisayara geçip o bilgisayardan devam edebilir miyim ?

ayrıca önemli olan bir nokta da, istimna yaparken şehvetlenmekdir. istimna yaparken kimi düşüneceksin ? nerede kırık dökük birisi varsa onu, ya da onun bunun karısını kızını düşüneceksin. kırık dökük kimselere şehvetlendiğin vakit, bunlara da imreniyor olacaksın. yarın bir gün nasıl birisiyle evleneceksin veya elalemin karısını kızını düşündüğün vakitte, testi içindekini sızdırırmış. herkesin benzer şeyler düşündüğünü sanacaksın.

Okudunuz mu?  İçimizden söylenenler günah mı

keza her insan kendisine de yeter, karısına/kocasına da bir şekil yeter ama çocuklukdan beri yalan dolan atılıp tutulanlara, hayallere, cümle alemle kıyaslamalara kimse yetmez.

ayrıca direk bununla alakalı olmasa da sana bir püf noktası vereyim. başkasının namusuna bakan ve onun peşinde gezenin, kendi namusunun peşinde kimin gezdiğinden haberi olmazmış. insan başkasının namusuna baktığı vakit, başkaları da kendi namusunun peşinde geziyordur da haberi olmuyordur. yoksa paranoyaklığa veya sıkboğaz etmeye de gerek yok, insan kendi namusuna bakarak olduğu vakit, ne kendi namusu başkasıyla ilgilenir ne de bir başkası peşinde dolaşır ama insan salağa yatar, ali cengize yatar, inkara yatar, başından savuşturmaya yatar, boş boş milletin peşinde dolanır ama başına ne gelir artık Allah bilir. o arada kendisine de yok artık çekiliyordur, insanın kendisi de geçiştiriliyordur veya sorumlu olunan kimse başıboş bırakılıyordur. herkes birbirinin karısını kızını hayal etsin filan bunlar çirkin şeyler.

Okudunuz mu?  Saçlara Sprey Sıkmak veya Wax Sürmek Namaza ve Abdeste Bir Zarar Veririmi?

yine insan bazen bir günahı küçük görür, kendi kendine: ne var bunda, ne günahlar var en azından onlardan uzak duruyorum der ama küçük bir günahda o insanın hayatını kaplayabilir ve o insan artık o günahla anılır hale gelebilir. mesela birisini görürsün, bu gıybetci dedikoducu dersin aklına o kimsenin o günahı gelir. insanlar bir şeyle bir davranışla bellenir anılırlar. gençliklerin de istimna ile geçmemesi, gençlerin de istimna ile akla gelmemesi gerekir.

Okudunuz mu?  Etek traşı nasıl alınır

bütün bunlarla beraber genç bir delikanlıya da, istimna yapdığı için perişan olacağını söyleyemem ama bunun zararı olmadığını düşünürsen, yalan yanlış çirkinliklere itibar edersen, vara yoğa şehvetlenirsen, bunu bir alışkanlık haline getirirsen, bunun gençliğini işgal etmesine imkan tanırsan; zarar görürsün. hayatta tek sağlıklı cinsel ilişki, evlilikdir. bunun da tek yolu vardır; şahsiyetini inşa etmen, sorumluluklarını üstlenmen, ne istediğini bilmen ve olduğu kadar dilediğin birisiyle evlenmendir. dolayısıyla bu zamanlarınızı yalan yanlış şeylerin peşinde dolanarak, bunlara imrenerek geçirmeyin. ne güzel 16 yaşındaymışın, 5 vakit namazındaymışın; aklı başında birisiymişsin. bazı şeyleri belle ki, ömrünün bereketini gör. harama düşme tehlikesine karşın, şehvetlenmeden, harama bakmadan istimnaya cevaz verirler. yani bunu zararsız belleme, alışkanlık haline getirme, haramlara bakma haramların hayalini kurma, abuk subuk atılıp tutulan şeylere itibar etme, cinselliği insanları ve hayatı böyle belleme.

Bu kategoride yer alan Evin içine kuş girerse? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe Ettim Pişmanım Tövbemi Bozmak İstiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.