Anasayfa
19 Ocak 2024, 4:35
missa
Abone

Kumar oynamamaya büyük tövbe ettim bozmak zorundayım çok zor durumdayım mecburum

Kumar oynamamaya büyük tövbe ettim bozmak zorundayım çok zor durumdayım mecburum

Kayıtsız Üye
selamın aleyküm çok zor durum dayım büyük tövbe ettim bozmak zorundayım ne yapmam lazım olayı açıklayım kumar oynamıyacam dedım bıraktım dedım 3 aydır oynamadım ama şu an borç batağında yım kımse yardım etmıyor ne yapmam lazım altından kalamıyorum maddi gücüm yok mecburen tövbemi bozacam çaresizim ne yapmam lazım intihar çözüm değil cehennem ateşi var olmasa çoktan kafama sıkardım ne yapmam lazım lütfen yardım edi,n


Cevap: Kumar oynamamaya büyük tövbe ettim bozmak zorundayım çok zor durumdayım mecburum

Muhasibi
Allah yardımcın olsun kardeşim.
Kumar oynamamaya tevbe ediyorsun birde o tevbeyi bozacağını söylüyorsun ben burdan şunu anlıyorum.Kumar oynayıp borcumu kapatacağım diyorsun. ama kumar oynarsan daha çok batarsın.
Sen Allahtan samimi bir şekilde tevbe et ve bu kumar illetine tekrar dönme.
Sen sıhhatli olduğun sürece iş kapıları sana açık olur.Ama kumar oynarsan hem dünyanı hemde ahiretini kaybedersin…

Okudunuz mu?  Tevekkül ile ilgili hadis

Cevap: Kumar oynamamaya büyük tövbe ettim bozmak zorundayım çok zor durumdayım mecburum

EarthQuake®
Kazanacağınızın garantisi var mı? Yani bu borca kısmen/tamamen o kumar illeti yüzünden girmediniz mi? Yeniden kaybederseniz hem maddi hem manevi anlamda (tövbenizi bozmanız yüzünden) zarara gireceğinizi bilmiyor musunuz?

Okudunuz mu?  Eşim, alkol ve arkadaşları..

Siz böylesine zor bir durumda tövbenize sadık kalın, Allah(cc)’tan yardım dileyin. Borcu ödemenin başka yollarını arayın. Allah (cc) da sizin tekrar günaha başvurmayışınıza, tövbenizde samimi oluşunuza göre sizi sıkıntılardan kurtarır inşAllah. Bunlar sizin için bir imtihandır, bu imtihanı başarıyla geçenlerden olursunuz inşAllah.

"Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır." (İnşirah, 5)

Okudunuz mu?  Meleklerin özellikleri ve görevleri nelerdir

Cevap: Kumar oynamamaya büyük tövbe ettim bozmak zorundayım çok zor durumdayım mecburum

islamyolu
oynaki dahada batasın. battıkca batasın. Kumardan kim zengin olmuş. Kumar adamı söndürür bitirir. kim bilir bu borçlarda eskiden kazanmış oldugun haram paralardandır kumar paralarındandır. Allah Haram malı bir türlü çıkartır insandan. bak kardeşim. Sen Allahtan ümidi kesiyorsun.. Allah kimseye taşıyamacağı yükü yüklemez. o kadar borçtan kurtulma duaları var. Al bir inanarak oku. Allah’a güven. elbet Allah bir açık kapı çıkarır..


Hoca
Hadis No : 1874 Ravi: Ebu Bekri’s-Sıddik Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "İstiğfar eden kimse günde yetmiş kere de tevbesinden dönse günahta musır sayılmaz." Kaynak: Tirmizi, Da’avat 119, (3554); Ebu Davud, Salat 361, (1514) aynı hadisin başka tercümesi: İstiğfar eden, günde 70 defa aynı günahı işlese ısrar etmiş sayılmaz) hadisin doğru metnini verirmisiniz. hadiste anlatılmak istenen nedir..

Okudunuz mu?  İslam dininde fazilet ne demektir

forumduasi.com/itikat-iman-soru-ve-cevaplari/90215-istigfar-eden-kimse-gunde-yetmis-kere-de-tevbesinden-donse-gunahta-musir-sayilmaz.htmlİstiğfar eden kimse günde yetmiş kere de tevbesinden dönse günahta musır sayılmaz."

وعن أبى بكر الصديق رَضِيَ اللّهُ عَنْهُ قال: >قالَ رَسُولُ اللّهِ #: مَا أصَرَّ مَنِ اسْتَغْفَرَ، وَلَوْ عَادَ في اليَوْمِ سَبْعِينَ مَرَّةً[. أخرجه أبو داود والترمذي

Hz. Ebû Bekri’s-Sıddîk (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "İstiğfar eden kimse günde yetmiş kere de tevbesinden dönse günahta musır sayılmaz." [Tirmizî, Daavât 119, (3554); Ebû Dâvud, Salât 361, (1514).>

Okudunuz mu?  İntihar eden bir kişinin bilinci açıkmıdır

AÇIKLAMA:

1-Bu hadisin mânâsını âlimler şöyle açıklamışlardır: "Bir kimse işlediği bir günaha tevbe ettiği takdirde, aynı günaha dönüp tekrar işler veya bir başka günahı işlerse, her seferinde tevbe de ediyorsa, bu kimse, bir günde ne kadar çok aynı günaha dönerse dönsün, yine de günahta musır sayılmaz. Musır, işlediği günahlara istiğfar etmeyen, pişman olmayan kimsedir. Israr ise çok günah işlemek demektir. İbnu Melek: "Israr, mâsiyet üzerinde sebat etmek, aralıksız günah işlemeye devam etmektir" der.

Okudunuz mu?  Cennette büyük bir köşk vardır. İsmi cömertler köşküdür

2- Bu hadiste Allah’ın affından ümit kesilmeyeceği, işlemekte olduğu günahlardan kesin bir dönüşe azmetmiş olan kimseye Cenâb-ı Hakk’ın kapısının her an açık olduğu, böyle bir tevbenin kabûlüne, önceden işlenen günahların çokluğunun, büyüklüğünün veya çeşitliliğinin bir mâni teşkil etmeyeceği ifâde edilmektedir. Nitekim âyet-i kerimede: "Ey kendilerinin aleyhinde (günahta) haddi aşanlar! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin… Çünkü Allah, bütün günahları affeder" (Zümer 53) buyurulmuştur.

Okudunuz mu?  Her alevi bir değildir . Benim alevi arkadaşımda şu davranışlar var . Sizce böylesi ile izdivaç dinen yasak mıdır ?

İbrahim Canan, Kütüb-ü sitte muhtasarı Tercüme ve Şerhi


mum
kumara tövbe etmek ne güzel iş olsa gerek.
Bizim mahallede evini barını bu yolda kaybeden bir kardeş var yazık hemde çok yazık.
Bir an önce bu illeti bırakın ve helal lokma kazanmaya çalışın ki Allah affetsin.


Kayıtsız Üye
Benim sorunum yasadigim ulke ile alakali burda kumar batagina dustum cirpindikca batiyoruum buradan gitmek benim için cozum fakat burada cocuklarim var onlari birakip gidemiyorum bu durum da tam bir cikmazdayim bana Allah rizasi için bana yardim edin çok zor durumdayim

Okudunuz mu?  Haram parayla alınan elbiseyle yada seccadeyle namaz kılınır mı?

Kayıtsız Üye
Kardesim ismin nedir bilmiyorum ama yapma benim.kardesim bizi bitirdi sen yapma Allah’a tevekkul et


Kayıtsız Üye
Kumar oynadım kuranın üstüne el bastım tövbe ettim ama sonra tekrar oynadım bunun cezası nedir tövbeyi bozdugum için


arifselim
Birincisi kumar oynamak büyük bir günahtır haramdır. Yemin edip o yemini bozmak ise yemin kefareti gerektirir. Yinede tövbe et ve bu günahtan uzak dur. Kumar oynayanın dünyası da ahireti de bedbaht olur asla huzuru bulamaz.

Okudunuz mu?  Bilgisayar oyunlarında haç vb. benzeri işaretler

Kayıtsız Üye
Allah herkesi bu illetten kurtarsin sonu olmayan dipsiz kör kuyu günahı ayri ev huzuru ayri dert bulasan tovbe edmeyen yada tovbe etmeyip geri dönen benim gibi yerin dibine batar nolursa olsun birdaha bulasma nolur


kumara tövbe etmek, kumara tövbe, kumara tövbe duası

Bu kategoride yer alan Geceleri Odamdan Sesler Geliyor ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kumar oynamamaya büyük tövbe ettim bozmak zorundayım çok zor durumdayım mecburum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.