Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:03
missa08
Abone

Eşim, alkol ve arkadaşları..

Eşim, alkol ve arkadaşları..

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm.. 8 senelik evliyim. 2 de evladım var çok şükür. Eşim çok nadir içerdi bende o zamanlar taklidi iman aşamasındaydım. Sonra çok şükür Rabbim hidayet verdi okuyarak, özümseyerek dinimi yaşamaya başladım. Çok badireler atlattık, bir defa zina ettiğini yakaladım fakat ardımda duran kimsem yoktu ayrılamadım ne yazık ki. Zinaya tövbe etti bşrdsha öyle bir şeyini görmedim senelerdir. Fakat son 2 3 senedir alkolün dozunu epey arttırdı, içmediği gün yok nerdeyse.

Okudunuz mu?  Küfür etmek sövmek kul hakkına girer mi?

Kızdım olmadı, saldım olmadı, ağladım üzüldüm anlattım olmadı. Son zamanlarda içen arkadaşlarını hanımlarıyla birlikte eve davet eder oldu. Sofraya bile koyuyolar. Ben artık çok yoruldum, napıcağımı bilemez haldeyim. Eşimden yana sadece maddi sıkıntı çekmedim diyebilirim. Ailesinden de kendinden de çok çektim, çekiyorum da.

Yaptıklarından hiç rahatsızlık duymuyor. Ben neyim var dört dörtlük adamım ben diyor. Sen hiçbi şey çekmedin huzur batıyor sana diyor. İçtiğinde öyle cıvık hareketleri var ki büyük oğlum 6 yaşında, ondan bile çekinmiyor. Evlatlarım için korkar oldum böyle bir babayla büyüyecekleri için. Şiddet gördüğüm zamanlar da oldu, onu da belirteyim.

Okudunuz mu?  İlham ne demektir? Kimlere gelir?

Şimdi bana düşen duayla sabretmek mi, yoksa boşanmak mı? Kafam çok karışık, çok bunaldım. Bu işin ilmini bilen hocalarımızdan akıl istiyorum. Bana bir yol gösterin Allah rızası için.


Yorum: Eşim, alkol ve arkadaşları..

vel Fecr
bu meseleyi aile büyüklerinizle çözmeye çalıştınız mı ?
hassas bir mesele olduğu için size kimse ayrıl veya sabret demez.

Okudunuz mu?  İslam inanç esasları soru ve cevapları

iki tarafınıda düşünmeniz lazım. bu adamla kalırsan neler olabileceğini veya ayrılırsan neler olabileceğini.

ayrılıp sokaklarda zelil halde kalabilme durumunda var.

ailen arkandaysa en azından bir süre onların yanında kalabilirsin. ders olması açısından.

ama en güzeli ona öğüt verebilecek aile büyüklerinle konuşturman olacaktır. erkek milleti karısını pek dinlemez, hoş senin söylediklerinde hak meseleler ama şuan bunu idrak etmiyor veya etmek istemiyor.

Okudunuz mu?  Sa'lebe bin amr ın hayatı

Yorum: Eşim, alkol ve arkadaşları..

Kayıtsız Üye
Ailemde gidip kaldım kardeşim söz verdi tutmadı, 2 buçuk ay ancak dayanabildi. Bir de kimseyi dinlemez. Benim aklım bana yeter kimseyi dinlemem ben der. Dinlese şu an bu halde olmazdık zaten. Boşanma konusunu açtım boşanmaya da yanaşmıyor. Alkolü de bırakmıyor. Ama ben alkolünden, bütün eve yayılan o pis kokusundan, pis ortamından iğrendim iyice. Annesi babası 65 yaşında insanlar, bundan 3 4 sene öncesi onlar da tozuttu alemler eğlenceler içki sofraları. E bu koca dinler mi beni, ya da bir başkasını. 2 oğlum ona benzemesin diye hergün namaz harici de yalvarıyorum Rabbime. 6yaşındaki oğluma dinimize uygun yaşamayı, günlük hayatımızın her anında Allah ı anlatarak sevmesi ve özümsemesi için elimden geleni yapıyorum, ama babası ortada işte.

Okudunuz mu?  Sabah ezanı imsaktan ne kadar sonra okunur

Bi defa ailesine beni şikayet etti içkime karışıyor diye. Annesi çok afedersiniz "benim oğlum içer s.çar da, sen ona karışamazsın. Bundan sonra dışarda iç oğlum sabahlara kadar eve gelme, barlarda pavyonlarda gez buna bu müstehak" dedi.

Babam ise eşin ne zaman ben artık senin kızını istemiyorum diye kendi isteğiyle bıraktı o zaman başımın üstünde yerin var, senin kocan sen boşasan da peşini bırakmaz başımızı belaya sokar diyor. O yüzden mengeneye sıkışmış gibiyim. Ayrılmak hak mı değil mi uyku uyıyamıyorum artık.

Okudunuz mu?  Sınavda okunacak dualar nelerdir

Yorum: Eşim, alkol ve arkadaşları..

emirhan uysal
Ve aleyküm selam.Öncelikle yapmanız gereken dua etmek ve sabretmektir.Fakat bunlar gerçekten aşırı şeyler ve sizi günaha sürüklüyor belli ki boşanmanız daha doğrudur.Allaha emanet olun.


Şem’a
< Şimdi bana düşen duayla sabretmek mi, yoksa boşanmak mı? >
Sabır ve namazla benden yardım dileyin buyuruyor Rabbimiz.
Size ve çocuklarınızı harama bulaştırmadığı sürece bu duruma katlanmanızı öneririz.
Adam zaten şeytanın kucağına düşmüş bari siz dışlamayın yardımcı olun iyi olmasına.
Kalpler Allahın elindedir belki bir gün biri veya bir durum hidayetine sebep olur bilemezsiniz.

Okudunuz mu?  Aşure günü yapılacak ibadetler nelerdir

Nureddin Yıldız hocanın ŞEYTAN SALINCAĞI adlı sohbetini şiddetle tavsiye ederim


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun. İçki bulunan ortamda bulunmak ve o sofraya oturmak da günah diye biliyorum. Gerçi rahatsızlığımı hem dilimle söylüyorum hem de kalbimle buğz ediyorum. Ben günahına ortak olmuyorum değil mi hocam? Eğer bu pis günaha ortaksam aşkından ölsem yine de Allah için ayrılırım.

Okudunuz mu?  Ehli kitapla ilgili hadisler

hayhuyhay
Evvelden nasıl ki şuanki gibi değildiniz. tövbe ettiniz düzeldiniz. şimdi eşinize buğz etmeyin. Günaha karşı olun, günahkara değil. doğruyu telkin edin. kocanızı tanırsınız nasıl anlayacağını bilirsiniz. o kanaldan doğruyu telkin edin. Ters tepecekse de üstüne varmayın. Dua edin.

Bu kategoride yer alan Kıssaların amacı nedir? Allah Kuranda kıssalara niçin bu kadar yer veriyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşim, alkol ve arkadaşları.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.