Anasayfa
19 Ocak 2022, 13:32
Gusul
Yönetici

Tıbbi jel abdeste mani midir?

Tıbbi jel abdeste mani midir?

Ultrason işlemi sırasında kullanılan su bazlı jellerden bahsediyorum. (Gerçi cinsel ilişkide kolaylık sağlaması için kullanılan jeller de var; ama sanırım ikisinin de formulü aynı) Bu jeli kağıt havluyla silip sonra abdest alabilir miyiz, yoksa önce iyice yıkayıp hiç yapışkan artığı kalmaması mı gerekiyor? Elbiseye bulaşırsa pisletip abdeste/namaz kılmaya engel olur mu?

Okudunuz mu?  Gusülde musluğa yada duvara yada kapı koluna su sıçraması

Ayrıca doktorlar bu tür jeli kullanarak makattan parmak girdirerek muayene ediyor ya da tıbbi bir aletle (örneğin kolonoskopide kameralı hortum) teşhis ve tedavi ediyor. Bundan dolayı nasıl gusledilmelidir? Bağırsaklarımızın içini suyla yıkama şansımız olmadığına göre ne yapılmalıdır?


Yorum: Tıbbi (kayganlaştırıcı) jel abdeste mani midir?

arifselim
Bu jeller necis değildir. Gusül veya abdest için eğer bir tabaka oluşturmuş ve suyun deriye temasına engel oluyorsa ilk önce bunların temizlenmesi gerekir. Ön ve arka yoldan birisine parmak veya başka bir cismi sokmak guslü gerektirmez. Eğer şehvet alma maksadıyla bu yapılırsa yada tedavi esnasında bu zevk alınırsa o zaman gusül almak gerekir.

Okudunuz mu?  Eşler birbirine dokunduğunda boy abdesti bozulur mu?

ultrason jeli abdesti bozar mı, ultrason jeli necis mi, ultrasonda sürülen jelde alkol var mı

Bu kategoride yer alan Esnerken, Ani heyecanda gelen meni başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tıbbi jel abdeste mani midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.