Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:11
missa02
Abone

Kuran Neden İndirilmiştir

Kuran Neden İndirilmiştir

Kayıtsız Üye
Kuran Neden Indirilmiştir Bilgi Almak Istiyorum


Cevap: Kuran Neden Indirilmiştir

vaveyla
Rabbim bilinmeyi murad etti ve bizi yarattı. yaratılış sebebimiz kulluktur.Kur’an da Allahu teala bize kendini tanıtmış, bizdeeen önceki kavimlerin düştüğü sapkınlıklara düşmememiz için bizi uyarmıştır.Kur’an bütün insanlığa gönderilmiştir.diğer kitaplar ise belli kavimlere gönderilmiştir.kur’an da her konu belli bir düzene göre dizilmiştir

Okudunuz mu?  Dini kısa tiyatro

Kuran neden lazım?

yusif
Merhaba arkadaşlar! Benim kafamı bir soru kurcalıyor. Hadisler Kuranın açıklamasına ve Kuranda bulunmayan başka dini konuları açıklamağa yönelmiş. Eğer hadisler Kuranı açıklıyorsa ve de ilave bilgiler veriyorsa, o zaman hadisler içinde Kuranda bize anlatılan şeyleri tümüyle kaplıyor. O zaman Kuran neye lazım? Verebileceğiniz bir kaç yanıtı önceden tahmin etmek istiyorum: 1. Hadisler yalnızca Kuranın şerhi- eğer öyleyse, o zaman neden hadislerde Allahın Kuranda bildirmediği, Emhdiyyet ve benzeri şeylerden haber veriyor? 2. Kuran sadece ibadet yapmak için ( Namazda okumak mesala) – eğer öyleyse Kuran tamamen şeri kurallar ayrılmış ve Allahı övmeye yönelmiş olmalı değil miydi?

Okudunuz mu?  Çağrı Filmnin Özeti

Eğer her şey hadislerde varsa, Kuran neye lazım?

yusif
Genelde Kurancıların "Hadisler neden lazım?" sorusuna cevap aranır. Amma bence asıl sorulması gereken "Kuran neye lazım?". Madem ki, hadisler Kuranın açıklayıcısı, o zaman Kuranda bize aktarılan her şey ve daha fazlası hadislerde vardır. Kuranı serbest okuyarak anlam veremediğimiz halde, hadisleri kolayca anlaya biliriz. Öyleyse "Sadece hadiler" mi desek?

Okudunuz mu?  Kuranda geçen ırmak isimleri

arifselim
Bir şeyin aslı olması lazım ki onun izahı ve açıklaması olabilsin. Allah’ın kelamının yerine hiç bir şey geçemez. Kuranı kerim merkezdir, asıldır ve dinin birinci temelidir. Bize peygambere uymayı ve hadisleri ile amel etmeyi emreden kuranı kerimdir. Eğer kuranı kerimde herşey anlatılmış olsaydı kuranı kerimin yüzlerce cilt olması icap ederdi. Ne kuransız nede hadissiz olması mümkün değildir.

Okudunuz mu?  Dünyada kaç çeşit atom vardır ?

TövbeEdenKul
İnsanlara islamı tanıtmak ALLAH C.C Yakınlaştırmak için indirilmiştir Kardeşim..


kuran nedem indirilmiştir, kuran niçin indirilmiştir, kuran neden indirildi

Bu kategoride yer alan Adadığım adağı vaktinde yerine getiremiyorum ne yapmam gerekli? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran Neden İndirilmiştir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.