Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:09
missa94
Abone

Günlük hayatta yaptığımız ibadetler dışında yapılan ibadetler

Günlük hayatta yaptığımız ibadetler dışında yapılan ibadetler

Kayıtsız Üye
günlük hayatta yaptığımız ibadetler dışında yapılan ibadetler


Cevap: günlük hayatta yaptığımız ibadetler dışında yapılan ibadetler

Ebu Ducane
günlük hayatta yaptığımız ibadetler dışında yapılan ibadetler
"ELHAMDÜLİLLAH demenin katlı mükafatı gibi hiçbir zikrin mükafatı olamaz" Hadis’i Şerif. Yer ile gök arasını doldurur. Bu hamd’de mizan’ı doldurur.

°Günde 100 kere İhlâs Sûresi okuyana kâmil bir iman nasib olunur,1000 kere okuyanın öldüğünde cesedi çürümez.

Okudunuz mu?  Fitre Ramazandan önce Verilir Mi?

°Bir kere "SÜBHANALLAHİ VEL HAMDÜLİLLAHİ VELA İLAHE İLLALLAHU VALLAHU EKBER" diyen kimse için cennette bir ağaç dikilir ki, bir atlı 500 sene gitse gölgesini bitiremez

°Cuma Namazından hemen sonra dünya kelâmı konuşmadan 100 kere SÜBHANALLAHİL AZİYM VE Bİ HAMDİHİ diyen kimsenin 100 bin , anne ve babasının 24 bin günahı mağfiret olunur.

°Neye sıkılırsanız sıkılın en sıkıntılı anınızda , ne kadar günahkâr olursanız olun Yunus A.S.’ın balığın karnında iken ettiği ve affedildiği şu duaya (aynı zamanda Ayet’i Kerime’dir) devam edin. "Lâ İlahe illa ente Sübhâneke inni küntü minezzalimin" (Her sıkıntının def’i için)

Okudunuz mu?  Namaz adak olur mu

°Yatmadan Kâfirun Sûresini okuyan imanını şeytandan korumuş olur. (ALLAH’ın izniyle)

°Kabir azabından korunmak için her gece yatsıdan sonra Mülk(Tebâreke) Sûresini okuyunuz.

°Sabah ve akşam namazlarından sonra Haşr Sûresinin son üç ayetini okuyan, imanla göçer, o gün ölürse şehit gider, sabah okuyana akşama kadar, akşam okuyana sabaha kadar 70.000 melek istiğfar ederler

Okudunuz mu?  Kurandaki Toplumsal Yasalar Ve Bunların Açıklamaları

°Farz namazın hemen arkasından Ayet’el Kûrsi okuyanın cennetle arasındaki tek engel ölümdür.(Hadisle bildirilmiştir.)

°Yatsıdan sonra Tekâsür Sûresini okuyan kimse nimetlerden sorguya çekilmez. (BİİZNİLLAH)

°Yatarken 3 kere "Estağfirullah el Aziym Ellezi La İlahe İllahü El Hayyul Kayyumu ve Etübü İleyk" diyenin deniz köpüğü kadar günahı olsa afvedilir. (tabii ki tam bir pişmanlıkla söylenmeli)

Okudunuz mu?  Cuma hutbe metni

°Hergün 100 kere "Lâ İlahe İllALLAHü Vahdehu Lâ Şerikeleh Lehül Mülkü ve Lehül Hamdü ve Hüve Âlâ Külli Şey-ün Kadir" diyen kimse, 10 köle azad etmiş gibi olur, kendisine 100 sevap yazılır, yüz günahı silinir, o gün akşama kadar şeytanın şerrinden emin olur. Hiçbir kimse hiçbir ibadetle bu seviyeye ulaşamaz, ancak ondan daha fazla yapan müstesna. Hadis’i Şerif (Buhari, Müslim) Gezdiği sokakta bir kere söyleyenin bir milyon günahı bağışlanır, defterine bir milyon sevap yazılır ve kendisi için cennette bir köşk inşa edilir. Hadis’i Şerif (Ahmed İbn’i Hanbel)

Okudunuz mu?  Çıplak olarak besmele çekilebilir mi?

°"LAİLAHEİLLALLAH" bütün günahları mahveder, mizana konulmaz çünkü onun karşısında bir şey durmaz.1 kere sadakatle söylendiğinde, 4000 büyük günahı defterden sildirir ve 4000 derece yükseltir.

°100 kere "ESTAĞFİRULLAH" diyenin 1000 günahı mahvolur. 2 şey helâk edicidir: Sonra ederim diye tevbeyi geciktirmek ve tevbe ederim diye günah işlemek. Doğru olan günah işlediğinde kalpte siyah leke oluşmadan tevbe etmektir. Tevbe çok önemlidir, (Ulema buyurur ki tevbeyi tehir edene tevbe nasib olmaz) günah unutkanlık yapar, kişi günah işlediğinde aklının bir parçası, geri dönmemek üzere gider.

Okudunuz mu?  Bazıları tarikat dinimizde yoktur diyorlar bazıları var diyor Kuran'da tarikat var mı?

°Günde 100 kere "SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ" diyenin deniz köpüğü kadar günahı olsa bağışlanır. 124.000 sevap yazılır. Bu kelime ALLAH’ın C.C. en sevdiği hamdlerden biridir. Dilde hafif mizanda ağırdır.

°"ALLAH’u EKBER" ve "SÜBHANALLAH" yer ile gök arasını doldurur

°Günde 100 kere "Lâ Hâvle ve Lâ Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Aziym" diyen kimsenin en hafifi fakirlik olmak üzere 70 çeşit bela ve musibet üzerinden kaldırılır. Efendimiz (SAV) bu kelime için cennet hazinelerinden bir definedir buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Eşle barışmak için nas felak ayetel kursi okumak

°Sabah namazına kalkamayan "Kevser" Sûresini okuyup, dua edip yatarsa ALLAH’ın C.C. izniyle kalkar

°Şaban ayında bu duayı okuyana bin sene ibadet etmiş sevabı yazılır. Bin senelik günahı da olsa silinir. Kabrinden yüzü ayın ondördü gibi çıkar ve ALLAH C.C. indinde sıddık olarak yazılır. "Lailaheillalahu velâ ne’büdü illa iyyehü mühlisine lehüddine velev kerihel kâfirune"

Okudunuz mu?  Eşler arasındaki sevginin artması için okunacak dua

°Bu duayı sabah güneş doğmadan 3 kere ve akşam güneş battıktan hemen sonra okuyan, korkmaya tek layık olan yalnız ALLAH’tan C.C. korksun . Başta zalim devlet başkanı , şeytan, cin ve insanların şerrinden, büyü ve efsunlardan hiçbiri ALLAH’ın C.C. izniyle hiçbir şekilde zarar veremez. Zehir verilse tesir etmez ALLAH’ın izniyle:
"Bismillahillezi Lâ Yedurrü meâs mihi şey-ün fil-erdi ve lâ fissemai ve hüves semiül âliym"

Okudunuz mu?  Birisinin günahını yalanla örtmek günahmıdır ?

günlük hayatta yaptığımız ibadetler, gunluk hayat ve ibadet

Bu kategoride yer alan Emanet ile ilgili şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günlük hayatta yaptığımız ibadetler dışında yapılan ibadetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.