Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:32
sizden2
Abone

Kertenkele ile ilgili hadisler

Kertenkele ile ilgili hadisler

sofi ezel


Cevap: kertenkele

esin-ti
Esasen zarar vermeyen hiç bir canlı öldürülemez. Öldürülmesi caiz olanlar ise, zararlı olan ve bu zararından başka türlü kurtulma imkanı olmayan hayvanlardır. Kelerin bir vuruşta öldürülmesinin sevap olması, eziyet vermeden ölmesini sağlamak içindir. Yoksa her görülen kertenkeleyi öldürmek caiz olmadığı gibi, öldürmenin kendisi de sevap olmaz. Eziyet vermeden zararından kurtulmanın yollarını aramak gerekir. Ancak öldürmekten başka çare yoksa, bir vuruşta öldürmek gerekir ki, hayvan eziyet çekmesin.

Okudunuz mu?  Tövbenin kabul olduğu bilinebilir mi ?

Ebu Hüreyre (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kim keleri ilk darbede öldürürse ona yüz sevap yazılır. İkinci vuruşta öldürürse daha az kazanır. Üçüncü vuruşta ise bundan da az sevap kazanır." (Müslim, Selam 147 (2240); Metin Müslim’den alınmadır. Ebu davud, Edeb 175, (5263, 5264); Tirmizî, Ahkâm 1, (1482). Bazı Tirmizî tertibinde Sayd bölümünde 13. babta.)

AÇIKLAMA:

Vezeğa, Ahterî’de keler olarak açıklanır. Keler, bir nevi kertenkeledir. Resulullah fuveysika diye tavsif ederek, insanlara eziyet veren haşerata dahil etmiştir. Fuveysika, fasıkcık demektir. Resulullah haşeratın ekserisinden ayrı olarak, zarar verenlere fasık demiştir. Alimler, kelerin bu grupta olduğunda görüş birliğndedir. Bir vuruşta öldürülmesinden maksad eziyet verilmemesi içindir. Zîra hayvan ikinci darbeyi almadan yaralı olarak kaçabilir. Bu da bir canlının eziyet görmesine neden olur. Buna göre insanlara zarar vermeyen hayvanları öldürmek caiz olmaz. (bkz. Kütüb-i Sitte – Prof. Dr. İbrahim Canan)

Okudunuz mu?  Bir insanın hakkını helal etmesinin mükafatı var mıdır?

Yanıt: kertenkele

zehraoku
Üstadimizin merhametinden Allah c.c bizlerede nasib etsin.


Soru: kertenkele

sofi ezel


sofi ezel


zehraoku
Domuz yemek haram ona bile eziyet etmek yasak iken kafana göre kertenkelemi öldüreceksin,bu konu internet ortaminda devamli tartisilir olmus neden burada takili kaliyorsunuz anlasilir degil.Ne demek ben bu dini birakirim gibi aciklama yapilmis dinimizi birakmak bu kadar kolaymi,illa her soruya kafamizda cevap vermek zorundamiyiz …Allah c.c bilir Allahin yarattigi hiç bir şey bos degildir her bir canlinin hatta cansizin bile görevi var.Hersey Allah c.c i zikrediyor.

Okudunuz mu?  Anneye yalan söylemek.

esin-ti
sofi ezel kardeim , paylaştığım yazyı okudun mu?açıkça anlatılmış işte..

< kertenkele öldüren bir gavur öldürmüş gibidir cüppeli hocadan bu hadisi duydum.bi araştırdım bulamadım bu hadis sahih midir değil midir bilmiyorum.cüppeliden bu hadisi ekranlardan dinledikten sonra öyle yorumlar yapılmış ki:biri şöyle bir yorum getirmiş:bu iş doğruysa ya da mantıklı bir açıklaması yoksa ben bu dini bırakırım. cüppeli hocaya sormak lazım Allah bunları sırf öldürmemiz için mi yaratıyor bunların bu dünya da görevi yok mu? >
Cüppeli Hocanın o videosunu izledim."can alınca şu kadar sevap kazanırsın" değil , "eğer ki bir tehlikesi varsa öldürmeniz gereken haşerata işkence etmeden halledin olayı" ..
sonuç bu;)
o dinimi bırakırım diyenin zaten imanını sorgulaması gerekir , böyle bilmeden etmeden bu böyleyse dini bırakırım demek öyle kolay değl..

Okudunuz mu?  Yemin niyette de geçerli miydi? kefaret gerekir mi?

yasemin
Eyy Allahım , Rabbim , büyüksün ..
Kertenkeleye kadar başka işlenecek sevap yok sanki =))


HAFIZ…
kertenkele hadisleri

Kertenkele öldürmek neden sevaptır

Saibe (Rahmetullahi Aleyh) şöyle dedi:

Bir gün, Aişe (RadiyAllahu Anha)’nın yanına girdim ve odasında bir mızrak gördüm. Bunun üzerine Aişe (RadiyAllahu Anha)’ya:

Okudunuz mu?  Aynı evden ayrı ayrı adanmış adak hakkında bilgi

–Ey mü’minlerin annesi! Sen bu mızrakla ne yapıyorsun? diye sordum. Aişe (RadiyAllahu Anha) şöyle dedi:

–Biz bununla kertenkele öldürüyoruz. Çünkü İbrahim (Aleyhisselam) ateşe atıldığı vakit yeryüzündeki bütün hayvanlar ateşi söndürmeye çalışmış, yalnız kertenkele buna katılmamıştır. Çünkü o İbrahim (Aleyhisselam)’ın üzerine ateşi üfürdüğünü, Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) bize haber verdi ve Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) bize kertenkeleyi öldürmeyi emretti.

Okudunuz mu?  Haram aylarda savaşmak neden haramdır?

İbni Mace 3231, Buhari 7/3150, Ahmed bin Hanbel


imam
Kertenkele hadisi
Bir vuruşta oldurene sevap vardır hadisi eziyet edilmesini diye bir tavsiyesidir. yoksa nerde bulursanız öldürün demek değildir


Kayıtsız Üye
Hayvanlara Hz. İbrahim zamanında irade verilmişti de daha sonra kaldırıldı mı? hadis pek akla uygun değil. Hem insana zarar vermeyen canlıların öldürülmesi
dinen caiz görülemez bu domuz dahi olsa.

Okudunuz mu?  Üvey anne ve üvey babaya zekat verilir mi?

Kayıtsız Üye
Yazık acıyorum kendini bu tür uydurma hadislerle kandıranlara. İslama verilebilecek en büyük zarar bu şekilde içeriden verilen zarardır.


Kayıtsız Üye
Bütün canlılar Allahı zikir ederken, sizce kertenkele Allahi zikir etmiyormuydu? Tabiki ediyor. Kuran-i Kerimi okuyun, bir defa baştan sona okuyun. Böyle bir şey olması mümkün değil. O zaman hadi yılanları, kargaları ve daha ne zarar verecek yaratık varsa temizleyelim. Kendinize gelin kardeşlerim. Böyle saçmaliklara inanmayın. Rabbim her canlıya önem vermiş ve bizim emrimize âmade etmiş. Domuzlar ne olacak o zaman, hadi dünyayı domuzlardan temizleyelim. Domuz yeme diyor, öldur demiyor. Aptal olmayın, Rabbim düşünün diye emrediyor. Kuran’da galiba 140 defadan fazla düşünme ve akıl kullanma geçiyor. Fakat tembel insanlar, aklını kullanmayan insanlar ona buna akıl soruyor.

Okudunuz mu?  Ölü biri kendisine yapılan otopsiyi hisseder mi?

kertenkele ile ilgili hadis, kertenkele hadisi, kertenkele hadisi sahih mi

Bu kategoride yer alan Batıl inançlarla ilgili sorular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kertenkele ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.