Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:36
missa05
Abone

Türkiyenin en büyük camii

Türkiyenin en büyük camii

Kayıtsız Üye
Türkiye’nin en büyük camisi adana sabancı merkez camisidir.

Türkiyenin en büyük camii


Cevap: türkiyenin en büyük camii

Ecrinim
Sabancı Merkez Cami

Sabancı Merkez Camii, Adana şehrinin merkezinde, Seyhan nehri kıyısında yer alan, Türkiye’nin en büyük camisidir. 1998 yılında hizmete açılmıştır. 32 metre çaplı ana kubbesi ile Türkiye’nin en büyük kubbeye sahip camisidir. Caminin proje mimarı Necip Dinç’tir.

Okudunuz mu?  Kompozisyon doğa ile ilgili

20,000 kişilik cami, son cemaat mahaliyle birlikte 6600metrekareye yayılmıştır; 9 fil ayağı üzerine oturur. Klasik Osmanlı mimarisi tarzında yapılmıştır. Genel görünüm olarak Sultanahmet Camii’ne, plan ve iç mekan olarak Selimiye Camii’ne benzer. Bu nedenle Sabancı Merkez Camii için Selimiye’nin eşi, Sultanahmet’in kardeşi, Kocatepe’nin çağdaşı. denmektedir.

Okudunuz mu?  Allah'ın varlığına inanmak istiyorum.. bana bir kitap tavsiye eder misiniz?

4 yarım-kubbe, 5 kubbe, 6 minaresi vardır; bunlar 4 kitap, 4 halife ve 4 mezhebe, İslam’ın 5 şartına, imanın 6 şartına karşılık gelmektedir. 32 metre çaplı ana kubbe 32 farza, avludaki 28 kubbe Kuran’da adı geçen 28 peygambere, ana kubbedeki 40 pencere Hz. Muhammed'(sav)in peygamber olduğu yaşa ve 40 rekat namaza, 99 metrelik 4 minare Allah’ın 99 güzel ismine karşılık gelir.

Okudunuz mu?  Çürük diş dolgusu gusle engel midir

Caminin temeli 13 Aralık 1988’de atılmıştır. 65bin metrekarelik arsası Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Diyanet Vakfı’na devredilmiş; halkın bağışları ile caminin %50’si tamamlanmıştır. Geri kalan %50, Hacı Sabancı ve onun ölümünden sonra Sabancı ailesi tarafından karşılanmış; bu nedenle başlangıçta Merkez Camii olması düşünülen adı Sabancı Merkez Camii halini almıştır.

Okudunuz mu?  İmam hutbeye çıkmadan önce müezzinin okuması gereken dua nedir?

Yanıt: türkiyenin en büyük camii

esin-ti
ikinci resim süpermiş , sağolasın ecrinim abla:)


Cevap: Türkiyenin en büyük camii

Hoca
Adana sabancı camii hala en büyük cami olma özelliğini taşıyor.


nuran58
ikinci resim süpermiş , sağolasın ecrinim


musab
Sabancı Merkez Cami muazzam mimariye sahip bir camimizdir ve çok büyüktür.Ama Adana gibi sıcak bir ilde camiye merkezi klima sistemi yapılmazsa teravih namazlarında dahi boş kalmaya mahkumdur.Kimse gitmek istemiyordu;çünkü klimanın olmadığı ve sadece vantilatörün olduğu bir namaz Adana yazında pek mümkün değildir.Hamdolsun yıllar sonra da olsa klima sistemi yapıldı.

Okudunuz mu?  Kul Hakkı Yedim Pişmanım

Caminin büyüklüğünden ziyade,içindeki cemaatin büyüklüğüne bakmak daha doğru.Ama maalesef cami hem bulunduğu konum itibariyle hem de ahir zamanda olmamız sebebiyle dolmuyor.


turkiyenin en buyuk camisi

Bu kategoride yer alan Hangi cemaat nasıl örtünür başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Türkiyenin en büyük camii Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.