Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:42
missa0
Abone

Huzursuzum İslamı daha iyi yaşamak istiyorum

Huzursuzum İslamı daha iyi yaşamak istiyorum

Kayıtsız Üye
selamünaleyküm ben hemen soruma geçmek istiyorum ben ALLAHa ve peygamberimize aşık olmak istiyorum nereden başlayacağımı bilmiyorum lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim ve sizin için dua ederim çok huzursuzum ve hep içimde bir boşluk var ne yapacağımı bilmiyorum namaz kılmak istiyorum ama sonra önemsemiyorum lütfen beni ayıplamayın ben tamamen kendimi dinime adamak istiyorum nereden başlarım bilemiyorum ne olur benim için dua edin ALLAHIN yoluna tamamen gireyim teşekkürler

Okudunuz mu?  İktisat ile ilgili ayet ve hadisler

Cevap: Huzursuzum İslamı daha iyi yaşamak istiyorum

şaf_ak
ve aleykumusselam sana tavsiyede bulunacak arkadaşlar çıkacaktır elbet ama ben öncelikle kitap önermek istiyorum okuyup faydalanırsın inşAllah kardeşim…Allah cc yardımcın olsun..

Ahmed Şahin’in İslamı Yaşama Sanatı

İslâmı Yaşama Sanatı’nda İslâmı öğrenmenin, yaşamanın zevkli bir sanat olduğunu, dindar olmanın bahtiyarlığını ve saadetini anlatılıyor.

Okudunuz mu?  Erkek cenazesi nasıl yıkanır

Yanıt: Huzursuzum İslamı daha iyi yaşamak istiyorum

barkan
aleykümmusselam. kimsenin seni ayıplayacağını sanmıyorum, böyle bir ihtimali düşünmek bile istemiyorum şahsen 😉 arkadaş çevrene dikkat etmeni öneriyorum ben de.
< Kur’an-ı Kerim Müddessir suresinin 42. ayetinde insanı cehennemlik yapan sebeplerden birisini de kötü ve laubali arkadaşlarla birlikte olmak ve böylece onların hal ve hareketlerine iştirak etmek olarak tanıtmaktadır.
Kur’an-ı Kerim sapık ve imansız arkadaşlar tarafından yoldan çıkarılan kimselerin (kıyamet günü) pişmanlıklarını şöyle tasvir emektedir::
"O gün (nefsine ve başkalarına) zulmeden kimseler ellerini ısırarak şöyle der: Ah, keşke Peygamber’le birlikte bir yol edinmiş olsaydım! Vaah, yazıklar olsun bana, keşke filanı dost edinmeseydim! Çünkü o, gerçekten bana geldikten sonra, beni zikirden (Allah’ı hatırlamaktan) saptırmış oldu…" (Furkan,28-29)
Resul-i Ekrem (s.a.a) de arkadaş seçiminin önemini şu şekilde beyan etmektedir: "Kişi dostunun dini üzeredir; şu halde her biriniz kiminle dost olduğuna baksın." (Bihar-ül Envar, c.74, s.792)
İşte görüldüğü gibi dost ve arkadaşın insanın hayatında ne kadar önemli bir yere sahip olduğu bu ayet ve hadislerden iyice anlaşılmaktadır. Tek kelimede bir arkadaş insanı hem cennetlik yapabilir, hem cehennemlik!

Okudunuz mu?  Kaynanalar neden gelinlerini kıskanır?

Hz. Emir-ül Mu’minin Ali (a.s) şöyle buyurmuştur:
"Kötülerle oturmak, (insanın) iyi insanlar hakkında kötü zan beslemesine neden olur. İyilerle birlikte oturmaksa, kötüleri iyilere katar. İyilerin facirlerle (kötülük ehli olanlarla) oturması, onları facirlere katar. Kimin durumunu kestiremiyorsanız; dinini bilmiyorsanız, onun çevresine bakın. Eğer arkadaşları Allah’ın dinine bağlıysalar, o da Allah’ın dini üzeredir. Şayet arkadaşları Allah’tan başkasının dini üzere iseler, onun Allah’ın dininden nasipsiz olduğunu bilin. Çünkü Resulullah (s.a.a) şöyle derdi: "Allah ve âhiret gününe inanan bir kimse kafiri kardeş, faciri arkadaş edinmesin. Kim kafiri kardeş ya da faciri arkadaş edinse, facirdir, kafirdir." (Bihar-ül Envar)

Okudunuz mu?  Çocukların yüzüne resim boyama

Yine şöyle buyurmaktadır:
"Kötü arkadaşla oturmaktan kaçın; zira o, kendisiyle birlikte olanı helak eder ve kendisiyle arkadaşlık yapanı alçaltır, bedbaht eder.” (Mizan-ül Hikme, c.5, s.299)

Allah Resulü (s.a.a) buyuruyor ki:
"Salih arkadaş yalnızlıktan daha iyidir; yalnızlık da kötü arkadaştan daha iyidir." (Bihar-ül Envar, c.15, s.51)

İmam Sadık (a.s) ise şöyle buyuruyor:

"Kalbinden bir öğüt vericisi, nefsinden bir alıkoyucusu ve kendisine doğru yolu gösterecek (salih) bir dostu olmayan kimse, düşmanın boyunduruğu altına girer." (Bihar-ül Envar, c.15, s.51) >
Allah gönlüne ve gönlümüze huzuru versin…

Okudunuz mu?  Yasin ve Kuran Bağışlama Duası

Yorum: Huzursuzum İslamı daha iyi yaşamak istiyorum

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm kardeşim öncelikle gusül abtesi al 2 rekat tövbe namazı kıl sonra güzel bir tövbe et ondan sonra evden televizyonu interneti yok et daha sonra ilim meclislerine git sohbetlere git sakın bırakma bu yolda şeytan çok uğraşır için daralır pes etme bol dua et kuran oku ALLAHA EMANET OL

Okudunuz mu?  Abdülaziz Bayındır'ın "Allah Geleceği Bilmez" dalaleti

islamı yaşamak istiyorum, islamiyeti yaşamak istiyorum

Bu kategoride yer alan OKB hastalığından nasıl kurtulurum? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Huzursuzum İslamı daha iyi yaşamak istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.