Anasayfa
2 Nisan 2022, 1:15
sizden93
Abone

Yatsıdan sonra kaza namazı kılan biri önce vitir mi kılmalı? yoksa önce kaza namazı mı?

Yatsıdan sonra kaza namazı kılan biri önce vitir mi kılmalı? yoksa önce kaza namazı mı?

gümüş29
bir sorum olaca hocama kazaya kalan namazımızı yatsı namazımızın peşine kılarsak vitir vacipden öncemi yoksa vitirden sonramı kılmamız gerekiyor şimdiden teşekkürler


Cevap: Yatsıdan sonra kaza namazı kılan biri önce vitir mi kılmalı? yoksa önce kaza namazı mı?

meryemgül1
Kaza namazlarını mümkün mertebe geciktirmemek, her ne sûretle ve sebeple olursa olsun, vaktinde kılınmayan bir namazı ilk fırsatta kaza etmek farzdır. Kaza namazı borcunun çok olması, yeni kazaları da meçhulde bırakmayı gerektirmez.

Kaza namazı kılmanın hiçbir şekilde belirli bir vakti, saati ve şekli yoktur. Üç kerahet vaktinin dışında her vakitte, her şartta, her durumda, her vaktin kaza namazı kılınabilir. Hatta Şafiîlere göre kerahet vakitlerinde de kaza namazı kılınabilir. Yani kişi müsait olunca her vakit, her türlü kaza namazı kılmak için en eşref ve en mümtaz vakittir. Vakit namazından önce dilediği vaktin kazası kılınabileceği gibi; vakit namazı kılındıktan sonra da dilediği vaktin kazası kılınabilir. Bir defada bir günlük veya birkaç günlük namazın kazası da kılınabilir.

Okudunuz mu?  Banyoda küçük abdest bozmanın hükmü nedir?

Yanıt: kaza namazı

metzer
vitir namazı günün en son namazı olmasına dair hadisler vardır.Bu sebebeden vitir namazından önce kılınmalı.


Soru: kaza namazı

Hoca
< kazaya kalan namazımızı yatsı namazımızın peşine kılarsak vitir vacipden öncemi yoksa vitirden sonramı kılmamız gerekiyor >
Önce kaza namazı sonra vitir.


gümüş29
aydınlattıgınız için teşekkür

Okudunuz mu?  Hint dizileri izlemek caiz midir?

Arsoy
Ben olsam önce kaza namazını kılardım.

Çünkü birinden kılmadığım için hesaba çekileceğim diğerinden kılmadığım

için hesaba çekilmeyeceğim. Önce borç olanı.


rems
Kaza namazı her zaman kılınır belirli bir sınırı ve sıralaması yoktur


Kayıtsız Üye
site ğüzel inşAllah cevaap doğrudur ama olsun icimde güven oluştu….


gamzee
öğlen namazını kaçırdıgımızda onun kazasını yatsıda kılabilirmiyiz

Okudunuz mu?  Mide ve bağırsak gazlarının çözümünü bilen varsa ne olur yardım etsin

Kayıtsız Üye
sabah namazına kakamadim. salati vitiride kilmiş bulundum. ne yapmaliyim.


sevgiii
selamun aleyküm ben kaza namazlarını genellikle yatsıyı kılıp vitirde kılıyorum ondan sonra kılmaya çalışıyorum kazalarımı hatamı yapmış oluyorum.birde kazaları daha hızlı nasıl kılabiliriz çok namaz borcum var.


ابو الحيسم
eve hata yapıyorsunuz.Öncelikle sabah namazı güneşin tam tepede olduğu ana bırkılmamalıdır.Kaçırdığınız namazları aklınıza geldiği an kılmalısınız.


sevgiii
benmi hata yapıyorum anlmadım


mum
< kaza namazlarını genellikle yatsıyı kılıp vitirde kılıyorum ondan sonra kılmaya çalışıyorum kazalarımı hatamı yapmış oluyorum >
Bu yaptığın doğru.
Vitirden önce de kılabilirsin.

Okudunuz mu?  Gusul sırasında avret yerini yıkama konusu

ابو الحيسم
yaptığınız şey hatadır çünkü kaza edileceğini bildiğin halde namazı geç vakte bırakmak uygun değildir.


mum
< yaptığınız şey hatadır >
6
hata yapan kim onu belirtirsen soruyu soran da anlamış olur.
burada 2 sayfa var ve bir kaç kişi sormuş


musab
Gecenin son namazının vitr olması sünnettir.Bu durumda kaza namazları kılınır,en son vitr kılınır.Ama her iki şekilde de namaz sahihtir.


Kayıtsız Üye
31 yaşındayım şimdiye kadar hiç namaz kılmadım diyebilirim.bunun hesaplanmasını nasıl yapmam lazım.kaza edeceğim namazları yatsı namazından sonramı kılmalıyım?kaza namazlarında hem farz hem sünnetmi kılınmalı?

Okudunuz mu?  Açık bir bayanın kapanması çok zor olsada nasıl yönlendirirsiniz?

Kayıtsız Üye
ben önce vitir kılıyordum kazalarım kabul olur inşAllah


Kayıtsız Üye
Benim kaza namazlarim çok sabah namazımı bir seferde yuzrekat veya daha çok kilsam


Kayıtsız Üye
Allah herkesin namazını kabul etsin. Benim bildigim kadariyla vitir kapanis namazidir. Once kaza namazlarimizi kilip sonra vitir namazımızi kilarsak gunu güzel bir sekilde kapatmis oluruz. Bu benim dusuncem kimseyi yanlis yonlendirmek istemem hakkinizi helal edin.


ömür
Ben yeni namaz kilmaya basladim ve kaza namazim haddinden fazla çok peki ben gecenin sonuna kadar kilmak istiyorum kaza namazını vitir namazını önce mi sonra mi kilmaliyim lütfen cvplar misiniz

Okudunuz mu?  Akşam yatarken hangi dualar okunmalı?

arifselim
Kaza namazlarını kılarken vitir namazını diledğin gibi kılmakta serbestsin. İstersen sıra ile kılabilirsin veya ayrı olarak vitirleri kaza edebilirsin.


perihan özgör
yatsı namazını vitir dahil kıldıktan sonra kazayımı kılacam vitirde kılınacakmı tekrar nasıl niyet edilecek teşekkür ederim.


Kayıtsız Üye
Vitr gecenizin son namazı olsun hafisi şerifine göre kaza namazları 10 rekat yatsi namazı kilindiktan sonra kilinması sünnete uygun olur. 10 rekat yatsidan sonra kılınacak kaza kilindiktan sonra vitri kılıp yatınız. Imsaktan önce de teheccüd namazına kalkarsınız pek alâ olur Allah’ın izniyle. Allah kabul etsin inşAllah

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişinin ailesi beni istemiyor çünkü babam inançsız ya benim suçum ne?

Kayıtsız Üye
Kaza namazı olan kişi önce vakit namazımı kılmalı yoksa önce kazayımı kılmalı.


Adil
Önce vakit namazını kılmalıdır.


Kayıtsız Üye
Gecmis namazların kazasını kılarken niyet ederken kaç rekat kilacagimizi soyleyecekmiyiz yoksa kilarken istedigimiz kadar kilacakmiyiz


arifselim
Her namaz için niyet şarttır. Namaz kılarken rekat sayısını belirtmek şart olmadığı gibi kazaları kılarken de sadece namaz belirtilir ama rekat sayısı söylenmez. Örneğin niyet ettim Allah rızası için üzerimde kalan en son öğle namazının farzını kılmaya denilir ve sadece 4 rekat kılınarak selam verilir.

Yani rekat olarak istediğin kadar kılamazsın. Her vakit farzı kaç rekatsa o kadar sayı kılınır, selam verilir ve yeni bir kazaya geçilir.

Okudunuz mu?  600gr altına ne kadar zekat düşer

Kayıtsız Üye
Ben niyet ettim Allah rızası için en son vaktinde kılamadığım (mesela öğlen)öğlen namazının farzını kılmaya diye niyet ediyorum rabbim inşAllah kabul eder


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm benim bir sorum olacak beni aydınlatırsanız sevinirim mesela diyelim ki 2011 de namazları kilmadik bu sebeple kazalarini kılmak istiyorum nasıl niyet etmem gerekiyor


Prens
Cümlenin çokta önemi yoktur
Niyet ettim kılmadığım yatsı namazının kazasını kılmaya
veya
Niyet ettim kılmadığım en son yatsı namazının kazasını kılmaya
istediğin gibi bir cümle kurabilirsin.

Okudunuz mu?  Manevi kalp hastalıgının kurtuluş yolu nedir?

CANSIN
Akşam namazından sonra herhangi bir kaza namazı kılınır mi ,2.sorum ise kazaya kalan namazımı niyetlenirken “ni yet ettim kazaya kalan bugünkü …..namazınına” diye niyet ediyorum kısa diye kabul olurmu.


mum
Akşam namazından ve her namazdan sonra dilediğiniz kadar kaza kılabilirsiniz.
Niyet ettim üzerimde en son kalan akşam namazının kazasını kılmaya şelinde etmelisiniz


Kayıtsız Üye
Kaza namazları farz fakat vitr namazı vacip olduğundan önce kaza yani farz olan sonra vitr yani vacip olanın kılınması daha doğrudur diye düşünüyorum.


akşam namazının kazası yatsıdan sonra kılınır mı, yatsı namazından sonra kaza namazı kılınırmı, vitir namazından sonra namaz kılınır mı

Bu kategoride yer alan Sürekli gusül alasım geliyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yatsıdan sonra kaza namazı kılan biri önce vitir mi kılmalı? yoksa önce kaza namazı mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.