Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:37
Kavramlar
Abone

Ahmed Ne Demektir?

Ahmed Ne Demektir?

Fetva Meclisi
AHMED
Peygamberimizin (a.s.) Kur’ân’da zikredilen isimleri "Ahmed" (Sâf, 61/6) diğeri de "Muhammed"dir (Fetih, 48/29; Muhammed, 47/2, 3/144). Her iki isim de "övülmüş" demektir. Peygamberimiz (a.s.); fiilleri, sözleri, ahlâkı ve davranışlarıyla övüldüğü için "Muhammed", kendisinden önceki Peygamber ve insanlardan daha çok övüldüğü için "Ahmed" ismi ile nitelenmiştir. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Medd-i Lin Ne Demektir?

Cevap: Ahmed Ne Demektir?

Sumame
Ahmetismi hakkında bilgi için teşekkür ederim


Cevap: Ahmed Ne Demektir?

islamyolu
Ahmed demek İlk hamd eden , EN ÇOK HAMD EDEN demektir.


Cevap: Ahmed Ne Demektir?

nurya
ahmet ismini çok seviyorum bir ismi ahmet bir ismi MUHAMMED [SAV] şefaat YA resulALLAH

Okudunuz mu?  İstihLâf nedir?

Muhammed
ahmed nedir kısaca sözlük anlamı

  1. çok, en çok övülmüş, methedilmiş. kur’an-ı kerim’de saf suresinin 2. ayetinde: hz.isa, israiloğullarına: "…adı ahmed olan peygamberi de müjdeleyici olarak geldim" şeklinde geçen isimlendirme ile peygamberimizin isimlerinden birisi olarak anıldı ve kullanılmaya başlandı.- türk dil kuralı açısından "d/t" olarak kullanılır. ahmed-i muhtar, hz. Muhammed (s.a.s).
  2. Daha çok hamdeden.

Okudunuz mu?  Hallak Ne Demektir?

ahmed ne demektir, ahmed ne demek

Bu kategoride yer alan Vitr Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahmed Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.