Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:44
Kavramlar
Abone

Habibullah Ne Demektir?

Habibullah Ne Demektir?

Fetva Meclisi
HABÎBULLAH NEDİR?
Tabirde geçen "habîb" sevgili, seven ve sevilen demektir. Çoğulu, ahıbbâ ve ahbâbtır. Habîbullah, Allah’ın çok sevdiği kulu anlamına gelir.
Bu kavram ile kast edilen insan, son Peygamber Hz. Muhammed’dir (a.s.). Bir sözünde, "Biliniz ki ben Allah’ın sevgili kuluyum, dostuyum. Ancak övünme yoktur (övünmüyorum)." demiştir.
(Tirmizî, Menâkıb, 1)
Hz. Muhammed (a.s.) Allah’ın en çok sevdiği kuludur. Bu sebeple onu âlemlere rahmet olsun diye bütün insanlığa Peygamber olarak göndermiş ve en mükemmel kitap Kur’ân’ı da O’na indirmiştir. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Eda Ne Demektir?

habibullah ne demek

@hmet
Kısaca Habibullah nedir?
Allah’ın sevgilisi olur mu?

Beyin lobları bel altına odaklı çalışan insanlar İslami kelime ve kavramları değerlendirmeye kalkarsa çok komik durumlara düşebilirler. Özellikle kendini selefi akımların ortasında bulanlar hiçbir ilme dayanmadan Müslümanları şirkle suçlamak için bu hallere düşebiliyorlar.

Okudunuz mu?  Cizye Ne Demektir?

Bu konulardan bir tanesi de: Resulüllah Efendimizin HABİBULLAH olmasıdır…

Bazı internet köşelerinde rastladığımız bir yazı da, yazar şöyle demiş: Kutlu doğum haftaları şirk haftalarına dönüşüyor. Hıristiyanlar İsa Allah’ın oğludur dediler. Bu ne kadar yanlışsa Peygambere Allah’ın sevgilisi denilmesi o kadar yanlıştır. Allah’ın çocuğu yoktur, sevgilisi de yoktur

Okudunuz mu?  İhtilam Ne Demektir?

Dediğimiz gibi bunlar aşk ve sevgili deyince iki kişinin karşılıklı şehvani olarak yakınlaşmasını anlarlar. Çünkü İslamı yüzeysel olarak bildikleri gibi kavramları da yüzeysel bilirler. Kabuktan içeri giremediklerinden, içeriği de kabuk zannederler…


habibullah ne demek, habibAllah ne demek, habibullah nedir

Bu kategoride yer alan Teberru' Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Habibullah Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.