Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:13
sizden02
Abone

Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar

Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar

tugyanedo
arkadaşlar.cuma günu,cuma namazında,şüphesizki ALLAH akrabaya iyiligi emreder diye bişi soluyordu hoca bunun tamamını ve ana baba,akraba ile ilgili ayet ve hadisleri bulmama yardımcı olurmusunuz toplu halde.benim iki ablamvar devamlı dini sohbetlere giderler toplantılar yaparlar.biri haca giti biri umreye.ama annelerini ziyarete gelmezler bir yardıma ihtiyacın varmı diye sormazlar,gitikleri geylanı vakfındaki toplantıları annelerinden fazla deger verirler.ALLAH bolemi yapın diyor bu konuda sizden mantıklı yada doğru bir acıklama bekliyorum.yukarda istedim ayet ve hadisleri verirseniz yazıcıdan cıkartıp onların görece yere asmak istiyorum

Okudunuz mu?  Yöneticileri fakir olan milletler zengin olur;Yöneticileri zenginleşen milletler fakir olur

Cevap: anna babaya iyli emreder

Hoca
< şüphesizki ALLAH akrabaya iyiligi emreder diye bişi soluyordu hoca bunun tamamını >

Nahl / 90. Ayet.

Arapçası:

إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَيَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ ۚ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ

OKunuşu:

Okudunuz mu?  Saç boyama meselesi

İnna(A)llâhe ye/muru bil’adli vel-ihsâni ve-îtâ-i żî-lkurbâ veyenhâ ‘ani-lfahşâ-i velmunkeri velbaġy(i)(c) ya’izukum le’allekum teżekkerûn(e)

Meali:

Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.

Okudunuz mu?  Öğretmene yalan söylemek

Tefsiri:

"Allah, şüphesiz adâleti, iyilik yapmayı, yakınlara bakmayı emreder; hayasızlığı, fenalığı ve haddi aşmayı yasak eder. Tutarsınız diye size öğüt verir.”

Muhakkak ki Allah adâleti emreder. Her şeyi yerli yerinde tutmayı, yerli yerince kullanmayı emreder. Kendinizi ve eşyayı Allah’ın yarattığı gaye istikâmeti tutmayı, kullanmayı emreder. Kendinizi ve eşyayı Allah’a kulluk ortamında tutmanızı emreder. İhsanı, Allah’ı görüyormuşçasına O’na kulluğu, sürekli O’nun kontrolü altında olduğunuzu unutmadan bir hayat yaşamanızı emreder. Ana babalarınıza karşı, çoluk çocuklarınıza karşı, akraba ve tüm insanlara karşı münâsebetlerinizi kendi istediği gibi ayarlamanızı emreder. Yakınlarınıza, akrabalarınıza karşı sahip olduklarınızdan vermenizi emreder. Cömert olmanızı, paylaşmadan yana olmanızı ister.

Okudunuz mu?  Namaz Sırasında Bunları Yapmak Namazı Bozar Mı ?

Ve sizi fahşadan, münkerden ve azgınlıktan, haddi aşmaktan, Allah’ın sınırlarını tecavüzden, Allah’ın yasalarını çiğneyip kendi hevâ ve hevesleriniz istikâmetinde bir hayat yaşamaktan da nehy eder. Tüm kötülüklerden, hayasızlıklardan, ahlâksızlıklardan ve aşırılıklar-dan sizi men eder. Umulur ki tezekkür edersiniz, tefekkür edersiniz, bu Allah uyarılarını hafızalarınızda canlı tutup hayatınızı bunlarla düzenlersiniz, Allah için bir hayat yaşayasınız.

Okudunuz mu?  Mukallid kimdir? Mukallit kime denir?

Evet işte Allah’a kulluğun, Allah için bir hayat yaşamanın, Allah kontrolünde olmanın, Allah’ı görüyormuşçasına O’na kul olmanın yasaları bunlardır. Adâlet, ihsan, akrabaya vermek, fuhşiyatın, mün-keratın, ahlâksızlığın her türlüsünden, azgınlığın, bâğîliğin, haddi aş-manın, sınırları çiğnemenin, Allah’a isyanın her türlüsünden uzak dur-mak.

Okudunuz mu?  Allah kendisini öldürüp tekrar diriltebilir mi?

Allah adaleti iyiliği akrabaya yardım emreder çirkin işleri fenalık ve azgınlığı da yasaklar, şüphesiz ki Allah iyiliği adaleti emreder, muhakkak ki Allah adaleti iyiliği akrabaya yardım etmeyi emreder

Bu kategoride yer alan Erkek Elbisesi Giyen bayan,Bayan Elbisesi giyen Erkek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.