Anasayfa
3 Şubat 2022, 1:53
sizden6
Abone

Allah’ın Adaleti

Allah’ın Adaleti

omer17788
Bugün Bir Arkadaşım Bana Aynen şöyle Dedi." Allah Hakkında Bazen şüpheye Düşüyorum, Bize Sırtını çevirdiğini Düşünüyorum, Bunca Yıldır Bize Eziyet Edilmesine Rağmen Neden Bize Yardım Etmiyor."
Arkadaşıma Söyleyecek Tek Kelime Bulamadım. Ve Ona Bir Cevap Vermek Istiyorum. Lütfen Bana Cevap Verin.


Cevap: Allah’ın Adaleti

Hoca
< Bugün Bir Arkadaşım Bana Aynen şöyle Dedi." Allah Hakkında Bazen şüpheye Düşüyorum, Bize Sırtını çevirdiğini Düşünüyorum, Bunca Yıldır Bize Eziyet Edilmesine Rağmen Neden Bize Yardım Etmiyor."
Arkadaşıma Söyleyecek Tek Kelime Bulamadım. Ve Ona Bir Cevap Vermek Istiyorum. Lütfen Bana Cevap Verin. >

(teşbihte hata olmaz)
bir öğretmenin, sınıfta ders ezberletme ve sınav yapmasına eziyet diyorsa diyecek yoktur:)


Yanıt: Allah’ın Adaleti

DZALBAY
O arkadaşının vücudundaki her bir hücre,Allah’ın cc emri ve izniyle görevini yerine getiriyor da;o da nefes alabiliyor…konuşabiliyor…duyabiliyor…görebil iyor…yemek yiyebiliyor…

Daha sayalım mı muhterem kardeşim?Bunları bir soruver o kadirşinas arkadaşına…Bakalım ne diyecek?

Okudunuz mu?  Eskiden Yaptığım Zinadan Dolayı Çok Pişmanım..

mum hocam,dayanamayıp gene söze karıştım…özür…

Selam ve dua ile kalın…


Soru: Allah’ın Adaleti

Hoca
< mum hocam,dayanamayıp gene söze karıştım…özür… >
esteğfirullah.

omer17788 kardeş,
Bu dünya hayatında, Allah (cc), bizi maldan candan ve meyvalardan bazen eksilterek dener ki bu sınav gereğidir. kimin kaç ayar olduğu ortaya çıksın/kim isyan edecek kim itaat edip şükredecek belli olsun diye…
Allah (cc), iman edenlere herşeyi verseydi o zaman herkes iman ederdi ve sınamanın bir anlamı kalmazdı.
İnsanoğlu bazen sınavda olduğunu ve elindeki nimetleri unutup azıyor.
Allah (cc) hidayet versin.

Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz (Bakara Süresi 155)


Kayıtsız Üye
Herkese selamun aleykum..
Benim merak ettigim konu Yuce Rabbimizin adalet anlayisi nasıl isliyor?
Klasiklesmis bir soruya deginmek istiyorum..
Ben fakirim o zengin neden???

Evet ogretilenlere ve bildigime gore bu dunya imtahan dunyasi ve gecici..
Lakin bu imtahanda benim gibi sinifta kalanlar var..
Nasilmi?
Rabbim bu dunyada bazi kullarina bolluk bereketlik zenginlik vb. seyleri verirken bazilarina ise sıkınti fakirlik hastalik vb. seyleri veriyor..
Cok calisip mulk servet edinenlere sozum yok (aslinda hersey ALLAH’tandir sozune inanirsak onlarada lafimiz gider)
Herneyse kisi dunyaya zengin gelip parasini hayirli islerde harcayip millete yardim edip ölürse ALLAH’in sevdigi kullari arasina giriyor..
Kisi dunyaya fakir gelip ne kadar cabalarsa cabalasin ne kadar dua ederse etsin yarinlarina hep korku dolu dusuncelerle bakiyor ve sıkıntilar ust uste geldiginde sonunda dayanamayip isyan bayragini cektiginde ALLAH’in sevmedigi kullar arasina giriyor?
Peki bu imtahan ne kadar adaletli?
Birisi hem bu dunyada keyf catti hemde ahirette
Digeri hem bu dunyada eziyet gordu hemde ahirette

Okudunuz mu?  Namazda gülmek ile ilgili ölçü nedir

Onun adalet anlayisi çok farkli bizim bilmedigimiz bir sekilde isliyor olmali..
Cunku bu sekildeki bir adalet, adalet olmuyor…


bbgbbg
Kardeşim söylediklerin de o kadar yanlı konuşmuşsun ki.Zengin olmasına rağmen hayatta mutlu olamayan sürüyle insan var.Hatta fakirlere oranla mutsuzluk oranları daha bile fazla olabilir.Ayrıca zengin insanlardan kaçı ahireti düşünüyor? İnan bana o kadar az ki.Zaten Allah(azze ve celle) inkarcılara bu hayatta rahatlık vereceğini kendi söylüyor Kur’an’da.

Okudunuz mu?  Allah neden beni güçsüz yarattı

Zuhruf/33 "Eğer bütün insanlar (kâfirlere verdiğimiz nimetlere bakıp küfürde birleşen) bir tek ümmet olacak olmasalardı, Rahmân’ı inkâr edenlerin evlerine gümüşten tavanlar ve üzerine çıkacakları merdivenler yapardık."

Çünkü dünya hayatında rahatlık verip Allah’ı(cc) anmayı unutuyorlar ve ahirette payları olmuyor.Bu istidraçtır.Allah’ın(azz ve celle) razı olmadığı kuluna dünyada vermesi.Zengin olmasına rağmen takvalı olmaya çalışan insan sayısı ise baya baya az.Onlarda başka türlü sıkıntılarla uğraşıyor.Ayrıca zenginliğin imtahanı daha zordur.Malını vermek kolay değil.O kadar kolay olsaydı her zengin malını verirdi dünyada fakir kalmazdı.İnsanın başına musibet geldikçe Allah’a(azze ve celle) daha fazla yöneliyor.Mesela ben hayatımın belkide en dibe vurduğum zamanında Elhamdulillah namaza başladım.Eğer niye çevremde bitek bende bu musibet var bu nasıl adelet diyip isyan etseydi Allah(cc) muhafaza belkide cehennem ateşine odun olabilirdim.Ama şimdi en azından ümidim var ahiretten yana.Allah(azze ve celle) bizleri darlık ve sıkıntılara karşı sabredenlerden eylesin.Son llarak iki ayeti kerime ile bitirmek istiyorum kardeşim.
Nisa/32 "Allah’ın, kiminizi kiminize üstün kılmaya vesile yaptığı şeyleri (haset ederek) arzu edip durmayın. Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır. Kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allah’tan, O’nun lütfunu isteyin. Şüphesiz Allah, her şeyi hakkıyla bilendir."

Okudunuz mu?  Kendimi cenabet hissediyorum bu vesvese midir?

Bakara/156 "Onlar; başlarına bir musibet gelince, Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz derler."


Kayıtsız Üye
arkadaşlar sözüm yanlıs anlasılmasında fakirin yeri cehennem bende fakirim günümüzde cogu zengin bir çok bagıs yaparak yüz güldürüyor hayır duası alıyor cebimde 5 lira eve giderken yolumu gariban bir dilenci kesiyor versen ertesi gün işe gidecek param yok dolayısıyla suratıma Allah belanı versin diyeni bile duydum sabır ne diyim belki doğru belki yanlis düşünüyorum Allahım affetsin beni

Okudunuz mu?  Haram lokma yemek nedir

bbgbbg
Kardeşim tabiki yanlış düşünüyorsun fakirin yeri cehennem düşüncesine evet doğrusun mu diyeceğiz ? Halbuki Allah(azze ve celle) bizlere sabrımıza karşılık cenneti vaad ediyor.Bir sürü dünya hayatına dalıp Allah’ı(cc) anmayı unutan zengin var.Hal böyle iken nasıl halen daha Allah’ı(azze ve celle) anmayı unutmadığın için şükretmiyor musun ? Açlıktan ölen insanlar varken fakirlikten mi şikayet ediyorsun ? Kusura bakma yanlış düşünüyorsun.Hemen tövbe edip Allah’ın(azze ve celle) sana verdiğine şükür et.Kusura bakma nefsine ağır gelecek ama internete ayda kaç para veriyorsun ? Allah(azze ve celle) sana rızık vermese gelip burda yazı yazabilir miydin ? Şuan en zenginide buraya girebiliyor yani zenginlere özel mumsema forumu yok.Fakir olduğunu iddaa eden sende buradasın ve buna rağmen burada gelip isyan eder gibi konuşuyorsun.
Umarım kendine gelirsin kardeşim.Neyseki cümlemi yanlışsam Allah(cc) beni affetsin diyerek bitirmişsin.İnşaAllah Yüce Rabbimiz hepimizi effetsin kardeşim.Elimidekiyle yetinmeyi ve Allah(azze ve celle) yolunda infak edebilmeyi bize nasip eylesin.Söylediklerimle kalbini kırdıysam hakkını helal et ama kendimce doğru düşündüklerimi yazdım.

Okudunuz mu?  19 yaşındayım ama kendimi tutamıyorum yanlış birşey yaparım diye korkuyorum:(

Kayıtsız Üye
Bbgbbg soylediklerin iyi hos güzel seylerde, sorulara cevap değil ne yazik ki..

Benim sorumu tam anlamamissin ya da..
Ben bazi takvali zenginlerden ve az çok imanli fakirlerin sonunda canina tak edip isyan etmelerinden bahsettim..
Sen ayri zenginlerden fakirlerden bahsediyorsun…
Sanki her zenginde bir sıkıntı var, yada her fakirde sadece fakirlik var baska derdi yok..
Ben çok zengin gördüm hiç bir derdi olmadan yasayan, çok fakir gördüm dunyanin her derdi sanki onu bulan..

Misal ben o kadar rabbime yalvarmama ragmen bu durumumdan kurtulamadim ve arada bir rabbime darilip küsüp isyan eder buldum kendimi…
Goruyorum bu yuk bana agir geliyor cunku rabbime isyan ediyorum.. Ee bn bu yukun altinda hm bu dunyada eziyet cekiyom hemde ahiretimi mahvediyorum.. Ne yaptimsa sabredenlerden olamiyorum neden hala devam ediyor..
Comertliginden biraz banada sunsa belki isyan edenlerden değil iyi kotu hak yolunda yuruyenlerden olacaktim..

Okudunuz mu?  20 yaşında bir kızım ben nasıl evleneceğim :(

bbgbbg
Kardeşim senin çektiğin eziyettir doğrudur içinde olmadan bilemem ama senin gibi olan ve senden daha kötü olam milyonlarca insan var.Açlıktan ölen var açlıktan ölen.Biz en son ne zaman 3 gün aç kaldık ? Dünya nufüsunun yüzde kaçı günlük 1 dolara çalışıyormuş bir araştır kardeşim.Yani senin kazancını bilmiyorum ama asgari ücret bile alıyor olsan dünyanın yarısının daha fazlasından zenginsin.Şeytan seni vesveseye düşürmüş.Şu an internetinin olması,telefonunum olması bile ne kadar lüks bir düşünüp şükür et kardeşim bence.Sahabelerin ve peygamberlerin hayatlarını araştır.Senin zorluk dediklerim onlarınkilerin yanında bahsi edilecek sıkıntılar bile değil.Sen bilirsin kardeşim şükür eden bir sürü senin durumundan daha kötüler varken sen onlara değil diğer senin gibi malesef isyan etmiş fakirleri örnek alıyor isen kendine senin seçimin.Önünde hak ile batıl belirmiş şekilde duruyor.Dilediğini seçebilirsin.Ben senin mü’min kardeşin olarak şükür etmeni temenni ederim.

Okudunuz mu?  Beni istemeye gelecekler ama annem burnumdan getirdir napmam lazım ???

Kayıtsız Üye
EyvAllah iyi dileklerin için ama sen yol gosteriyorsun cevap degil..
Bende biliyorum benden daha kotuleri var bende onu demek istiyorum zaten..
Bende biliyorum her zaman heryerde sukur edip sabretme gerektigini ama rabbim goruyor ki bu yuk agir geliyor neden devam ediyor? Sahabeleri ornek vermissin demekki onlar bu yuke dayanmis bana sende dayan diyemezsin ki benim gucum bu kadarla sinirli demekki.. Sen bana oyle dersen bende sana peygamber efendimiz (s.a.v)gibi ol derim neden olamiyorsun?

Ornegin okulda bir ogretmen sinavda bir ogrenciye kolay basit sorular sorup onun kazanmasi için yardim ediyorsa, ayri bir ogrencisinede en zor sorulari sorup ona yardim elini uzatmiyorsa ve o ogrenci sinavi terk ederse o ogrenciye ne dersin? o ogretmen hakkinda ne dersin?

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde namazda zammı süre okumanın hükmü nedir?

Kayıtsız
Selamun Aleyküm
haşa "Allah adaletliyse bebekler neden ölüyor" diyen kişilere nasıl cevap verilir?


bbgbbg
Hz.Musa(as) ile Hz.Hızır’ın Kur’andaki kıssasını anlatabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Allah’in bazi kullarina iman verip bazilarina iman vermemesi, kiminin daha agir kiminin daha hafif imtihan edilmesi, Allah’in kafirlerin ne yapacagini bilmesine ragmen yaratip olunce cehenneme gondermesi (her ne kadar iradesi olsa da Allah biliyor).. Adil mi bunlar? Neden baskasi az cekiyor veya hiç cekmiyor da ben çok cekiyorum? Biktim artik bu hayattan. İsyanin esigindeyim.


bbgbbg
Bakara 214
Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü’minler, Allah’ın yardımı ne zaman? diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı pek yakındır.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan namaz abdesti almak zorunlu mudur ?

Kayıtsız Üye
ölüm imtihanın bitmesidir, Allah’a kavuşmaktır, kurtuluştur. Bebeklerin ölmesi ise Allah’ın karşılıksız bir lütfudur bebek için. Anne babası için ise hem bir imtihan aracıdır hem de kendi elleriyle yaptıklarının, bozuk zihniyetlerinin, günahlarının vs cezasıdır. Allah kuluna zerre kadar zulmetmez. Herkes ve herşey tümüyle Allah’a aittir. Dilediğini yapar. Sana da imtihan olsun diye seçenek vermiş. İster isyan edersin istersen boyun eğersin.


Allah yardım etmiyor

Bu kategoride yer alan Günahlarımız yüzünden bu dünyada da ceza çeker miyiz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın Adaleti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.