Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:40
Kavramlar
Abone

Merfu Hadis Ne Demektir?

Merfu Hadis Ne Demektir?

Fetva Meclisi
MERFÛ HADİS NEDİR?

Sahabe, tabiûn veya daha sonraki nesillerin, senedi muttasıl olsun veya olmasın, Hz. Peygamber’e izâfe ederek rivâyet ettikleri hadise denir. Merfû hadis, Hz. Peygamber’e ait söz, fiil, takrir ya da sıfatlar olabilir. Merfû hadisler, sarih ve hükmî merfû hadis olmak üzere ikiye ayrılır:
Sarih merfû hadis; râvînin, "Hz. Peygamber şöyle buyurdu" veya "Hz. Peygamber şöyle yaptı" şeklindeki açık ifadesi ile rivâyet edilen hadise denir. Hükmî merfû hadis; hadisin doğrudan Hz. Peygamber’e dayandırılması yerine sahabenin, "şu şekilde emrolunduk", "bize haram kılındı" veya "bize farz kılındı" gibi meçhul kiplerle haber verdikleri hadise denir. Merfû hadis, sahih, hasen, zayıf olabilir. (A.G.)

Okudunuz mu?  Nefs-İ Zekiyye Ne Demektir?

Cevap: Merfu Hadis Ne Demektir?

Yetim
Merfu’ hakkında geniş bilgiler için Allah razı olsun melle


Cevap: Merfu Hadis Ne Demektir?

Muhammed
Merfû hadis nedir kısaca sözlük anlamı
Kelime olarak yükseltilmiş, kaldırılmış şey manasına ismi meful olan merfu Hz. Peygamber (s.a.s)’e nisbet edilen söz, fiil ve takrirlerle -bazı alimlere göre- sıfatlara denir.

Okudunuz mu?  Ashab-ı Kehf Ne Demektir?

İsnadı ister muttasıl olsun ister olmasın, Allah Resulüne isnad edilen bütün nakiller merfu addedilir.


merfu hadis nedir, merfu hadis, merfu hadis ne demek

Bu kategoride yer alan Ehven-i Şer Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Merfu Hadis Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.