Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:40
Kavramlar
Abone

Müheymin Ne Demektir?

Müheymin Ne Demektir?

Fetva Meclisi
MÜHEYMİN NEDİR?
Sevmek, şiddetli susamak anlamındaki "h-y-m" kökünden türeyen muheymin sözlükte, gözetici ve koruyucu olan, hükmü altına alıp kontrol eden demektir. Bu kelime Kur’ân’da iki âyette geçmiştir: Biri koruyucu ve gözetleyici anlamında Kur’ân’ın niteliği (Mâide, 5/48) diğeri de; gücü ve kudretiyle yaratıklarını istila eden, onların bütün yaptıklarını, söz, fiil ve davranışlarını görüp gözeten, kendisinden hiçbir şey gizli olmayan rakîb, şehîd, hafîz, emîn, güvenilir anlamında Allah’ın vasfı olarak kullanılmıştır: "O Allah ki O’ndan başka ilah yoktur. O meliktir, kuddüstür, selamdır, mü’mindir, müheymindir…" (Haşr, 59/23). Müheymin, Allah’ın kullarının bütün amellerini bilen, koruyan ve âhirette mükâfatını eksiksiz veren, asla zulmetmeyeceğinden emin olunan anlamını ifade eder. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Şedidü'l-Mihal Ne Demektir?

Cevap: Müheymin Ne Demektir?

imam
EL- MÜHEYMİN El- Müheymin: Evrenin bütün işlerini düzenleyen, gözeten, koruyucu olan şahit, emin ve insanları murakabe eden anlamlarına gelir. Allah’u Teala(c.c) gizlide ve açıkta olan her şeyi bilen, haberi olan, koruyan ve gözetleyendir.

Esmaul Hüsna


Cevap: Müheymin Ne Demektir?

Muhammed
müheymin nedir kısaca sözlük analmı

  1. birini korkudan koruyan. Allah’ın isimlerinden. -"abd" takısı almadan kullanılmaz. abdulmüheymin
  2. Mü’min.

Okudunuz mu?  Faite Ne Demektir?

müheymin ne demek, müheymin nedir, muheymin ne demek

Bu kategoride yer alan Hudu Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müheymin Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.