Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:33
Kavramlar
Abone

Münker – Nekir Ne Demektir?

Münker – Nekir Ne Demektir?

Fetva Meclisi
MÜNKER – NEKİR NEDİR?
Sözlükte "bilmemek ve tanımamak, güç ve şiddetli olmak, hoş olmamak" anlamlarındaki "n-k-r" kökünden türeyen münker, bilinmeyen, tanınmayan, aklın ve dinin çirkin gördüğü şey; nekir ise inkar, güç iş, ceza ve sağlam demektir. Bu iki kelimeden oluşan münker – nekir, terkip olarak kabirde insanları sorgulayacak olan meleklere verilen bir isimdir. Mezarda ölüye görmediği, bilmediği, tanımadığı bir şekilde görüneceği ve yadırganacağı için bu isim verilmiştir. Bu meleklere münkereyn ve fettanü’l-kabir (kabir sorucusu) da denilmiştir. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Mukim Ne Demektir?

Cevap: Münker – Nekir Ne Demektir?

Muhammed
Münker ve Nekir nedir hakkında kısa bilgi

Ölen kimseyi mezarında sorguya çeken ve gerektiğinde onu cezalandıran iki Melek. Bunların, Münker ve Nekir diye isimlendirilmeleri, her ikisinin de aşinası olmadığımız garip bir sûrette olmalarındandır. Nitekim Arapça’da bir kimsenin, bilmediği veya tanımadığı bir şeyi bilmediğini ifade etmek için, "nekirtü’ş-şey’e" der.

Okudunuz mu?  Tasavvuf Ne Demektir?

Ehl-i Sünnet’e göre, Münker ve Nekir, ölen kişiye Rabbini, dinini ve peygamberini sorarlar. Mü’min kişi bu sorulara cevap verir, ama kâfir veremez. Bu husustaki hadisler pek çoktur. Söz konusu iki melek ölünün kabrine gelir, Allah ölüyü diriltir ve melekler sorularını yöneltirler (Pezdevî, "Ehl-i Sünnet Akâidi" Çev., Şerafettin Gölcük, İstanbul 1980, 237).

Okudunuz mu?  Muhkem Hadis Ne Demektir?

Cevap: Münker – Nekir Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Çok şükür harika bir konu hazırlamışsınız elleriniz dert görmesin Allah razı olsun


Cevap: Münker – Nekir Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Allah çekemeyecemiz yükü yükü yüklemesin inşaAllah


Kayıtsız Üye
Bu meleklere bu ismi kim vermis .. kuranda hicbir karşılığı olmayan bu durum kurana aykiri gorunmekte .. hesap soran ve cezalandiran yanlizca Allahtir cennet ve cehennem henuz yokken bu filmi kim yazmis .. kuran okumadan kuran adina yazilmis bu yazilari yazmayin .. Allah adina yalan soyleyenden daha zalim kim olabilirki (kuran ayeti)

Okudunuz mu?  Ahmed Ne Demektir?

Şema
Kuranda her konu mevcut değil bu doğru ama sünneti reddeden en büyük Yalancıdır
Size Kuranı getiren zatlar sünneti de getirdi
Neden birine inanıp diğerini reddediyorsunuz?
En büyük zulüm budur!


Kayıtsız Üye
Sahih hadis olarak hiç bir kaynakta bunu bulamazsınız çünkü hadisin sahihligi kuranla ölçülür. Hadi onu da geçtik madem kabirde cezası var hayatın kuranda adı geçen Mahşerin kuruluş amacı ne ? Cennet ve cehennem madem bizim cezamiz kabir de kesiliyor neden varlar ? Akla mantığa kurana yatkın mı aç bir kuran meaili oku be kardesim..

Okudunuz mu?  Techiz Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Allah iki hayattan bahsediyor biri dünya biri ahiret azap çekecek olanlar bu dünyada ve ahirette azap çekecek Allah dan ayrı sevgisinden ayrı merhamet inden ayrı kalan biri için azap degilmidir illa bir kaza bir felaket mi olacak azap için ve kabir de ruh Allah a yükselir beden çürür taki kıyamet kopunca ölüler diriltilecegi güne kadar boyle gider Allah bu ölüm sorgusunu ölüm meleği canini almaya geldiğinde ölecek kişi ömür isteyecek ama Allah izin vermeyecek ve ayette buyurdugu gibi ey peygamber onların canlarını aldığımız zaman onların hallerini bir gorsen diye buyuruyor bu ölüm ani efendimize bile gosterilmiyor Allah dan sabirla namazla yardım isteyin Allah in ayetleri çok değişik şekilde anlatılıyor inşAllah Rabbimin razı olduğu kullardan oluruz

Okudunuz mu?  Burhan Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Münker ve nekir cehennemde çalışan 2 melektir


Kayıtsız Üye
Selamu aleyküm misafir çok güzel konuşmuşsun kardeşim Allah bizi din adına uydurulmuş hurafelerden korusun inşAllah …


Kayıtsız Üye
Birde talkin(telkin)olayı var.Şimdi benim anlamadığım kişi iman üzerine ölmüş ise zaten orada sorulacak sorulara(ki ben böyle bir şey olduğuna inanmıyorum)zaten gereken cevabı verecektir.Yok eğer iman üzerine gitmemiş ise hocanın vereceği kopyamı kurtaracak meftayı??Allah herkese ölümünde,hayatında hayırlısını versin ve Kurandan ayırmasın!

Okudunuz mu?  Kilise Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Kıyamet kopup mahşer yeri kurulunca sizleri tekrar diriltip amel defterleri açılınca hüküm yanlız ve yanlız Allahındır… Kuran-ı kerim de Allah ayetlerinde söylemiş. Bu melekler Allahtan üstünmü ki tekrar diriltip kıyamet kopmadan ameller açılmadan sorguya çekiyor. Birde herşeyi bilen Allah bir kulun imanlımı imansızmı öldüğünü bilmiyorda ondan mı bu uydurma melekler sorguya çekiyor… Bırakın şu uydurma işleri KURAN-I KERİME SARILIP ALLAHA İMAN EDİN…

Okudunuz mu?  Feraset Nedir?

münker ne demek, münker nekir nedir, nekir ne demek

Bu kategoride yer alan Nübüvvet Ne Demektir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Münker – Nekir Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.