Anasayfa
17 Ekim 2021, 16:05
Kavramlar
Abone

Vahdaniyet ne demektir?

Vahdaniyet ne demektir?

Fetva Meclisi
DİNİ KAVRAMLAR SÖZLÜĞÜ :..

VAHDANİYET

Cenab-ı Hakk’ın zatında, sıfatlarında ve fiillerinde bir ve tek olması, yaratma ve uluhiyette ortağının bulunmaması anlamındadır: "Eğer yerde ve gökte Allah’tan başka tanrılar bulunsaydı, yer ve gök, kesinlikle bozulup gitmişti?" (Enbiyâ, 21/22) meâlindeki âyet de O’nun birliğine işaret etmektedir. Mümin olabilmek için Allah’ın varlığı yanında, O’nun birliğine de inanmak gerekir. Çünkü tevhid, îmân esaslarının ve bütün dinî inançların temelini teşkil eder. Allah birdir ve tektir. Bu teklik, sayı yönüyle değil, O’nun zatında, sıfatlarında ve fiillerinde eşi ve benzerinin olmayışı yönüyledir. Kur’ân’da Allah’ın birliğinden bahseden ve bu hususu açıklayan âyetlerden bir kaçının anlamı şöyledir: "?O münezzehtir (eksikliklerden uzaktır.), yücedir, O öyle Allah’tır ki (eşi ve benzeri yoktur), bir ve her şeye hâkimdir." (Zümer, 39/4); "De ki; O Allah bir tektir. O Allah’tır, samettir. O doğurmamıştır, doğrulmamıştır. Hiçbir şey O’nun dengi değildir." (İhlâs, 112/1-4). (F.K.)

Okudunuz mu?  Allah ıslah etsin ne demektir

Cevap: Vahdaniyet ne demektir?

Muhammed
vahdaniyet nedir hakkında kısa sözlük anlamı

  1. Allah’ın birliği, bir olması.


Cevap: Vahdaniyet ne demektir?

Hande ŞANSIN
Sağolun faydalı bilgi verdiniz


Cevap: Vahdaniyet ne demektir?

Kayıtsız Üye
Sınav için çok yardımcı oldunuz sağolun.Ama birinci bilgiyi sevmedim. İkinci bilgiyi yazana teşekkürler. Saygılar,sevgiler…

Okudunuz mu?  Yeis ne demektir?

Kayıtsız Üye
sevmedim diye bişey olmaz töbe haşa bilgiler ayet içerir daha dikkatli olalım lütfen Allah affetsin


vahdaniyet nedir, vahdaniyet ne demek, vahdaniyet

Bu kategoride yer alan Emval-i Zahire Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vahdaniyet ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.