Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:41
missa7-2
Abone

Nurettin yıldız hoca kimdir? kaç fetvası vardır?

Nurettin yıldız hoca kimdir? kaç fetvası vardır?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bana kısaca Nurettin yıldız hoca kimdir hayatı hakkında bilgiler ve Nurettin yıldız hocanın kaç fetvası vardır açıklar mısınız ?


Cevap: nurettin yıldız

menzil_guller
forumduasi.com/soru/117975-nurettin-yildiz-inkac-hanimi-ve-kac-cocugu-var.html
Nurettin Yıldız Hocanın Hayatı video


Cevap: nurettin yıldız hoca kimdir? kaç hanımı vardır?

imam
Hocam NURETTİN YILDIZ kimdir ? Bize anlatır mısınız ?
Bismillahirrahmanirrahim Elhamdülilah 1960 Trabzon’un Of ilçesinde doğdum. 1963 yılında babam Trabzon’da ilim öğrenme imkanlarını bulamadığı için İstanbul’a göç etmemiz vesile olmuştur. Burada Bayrampaşaya yerleştik. Bayrampaşada inşatı yapılan Hayır Severler Caminin inşatına katılmış, burada caminin bodrumunu, merdiven altlarını Kur’an kursu olarak inşa etmiş. Ondan sonra Payrampaşa ve Trakya ilçesinin 1960 tan sonra Diyanet İşlerine bağlı ilk Kur’an kursunu kurmuş. Bende babamın kurduğu bu Kur’an kursunda hafızlığa başladım. İstanbula gelişimiz benim hafızlık ve Kur’an ilimlerine başlayışım olmuştu.(1964) Bababım kurduğu kursta 1970 yılına kadar hafızlık okudum. 1970 ten sonra 1,5 sene kadar ilkokul okudum geri kalan kısmını ise imtihanlarla dışardan bitirdim. İlkokulu bitirdikten sonra Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesine devam ettim. Liseyi bitirdikten sonra 2 sene Marmara Üniversitesi İlahayat fakültesinde kaldım. Daha sonra Mekke Üniversitesine geçtim. Burada Usulü Fıkıh bölümünü bitirdim. Buradanda 1990 yılında döndüm.
1990 yılından 2000 yılına kadar Hayır Severler Kur’an Kursunda yöneticilik ve hocalık yaptım. Bu ara 1996 yılında Senabil Vakfını kurduk. Şuan hala Senabil Vakfında islami hizmetler devam ediyoruz. Özetle Nurettin Yıldız bu
Allah çalışmalarınızda size kolaylık ve ihsan eylesin. Allah sizin gibi alimleri başımızdan eksik etmesin.Derken hocamız 2 soruyu sormamıza fırsat vermeden
Adet üzere cevap vereyim evli ve dört çocuk babasıyım. Çocuğumun biri lise öğrencisi ve bunun yanında hafızlık yapıyor, arapça öğreniyor. Diğer çocuklarım ufak en ufağı 8 yaşında o şuan burda olsaydı bu röportajı zor yapardık.
Hocamızın bu deyimi orada bulananların gülmesine vesile oldu.Tabi ki hocamızda bize eşlik etmeyi ihmal etmedi.Hocam hiç durmadan size 2.sorumuzu soralım. Hayatınızı Bize özetlediniz şüpesizki bu anlattıklarınız denizde bir bardak su.Bize hiç unutmadığınız bir anınızı anlatır mısınız ? Bu sorumuz üzerine hocamız bize çay söyledi.Anlaşılan Nurettin hocamız bize bu anısını nalatırken "tatlı yiyelim tatlı konuşalım" der gibi oldu. Her neyse siz okuyucularımızı fazla meraklandırmadan sözü hocamıza bırakalım.
Anılarımdan bir tanesini seçmek çok zor. Size en duygusal anımı anlatayım. Emin(SARAÇ) Hocayla beraber Hindistana Ebul Hasan El Nedvi ziyaret emek için yaptığımız gezi olmuştur. Burada Emin Hoca Ebul Hasan El Nedvi’nin elini öpmek istemesi üzerine, karşılığında Ebul Hasan El Nedvi aynı hareketi gösterip Emin Hoca’nın elini öpmeye çalışmıştı. Bu olay beni çok etkilemişti. Ebul Hasan El Nedvi’nin bunun yapmasının sebebini sonradan anladık. Sebebi bizim Osmanlı torunu olmamız. Bizim halife çocukları görüyordu. Bu yüzden biz değil onun bizim elimizi öpmesi gerektiğini belirtmişti. Ebul Hasan El Nedvi bize şunları söylemişti. "Siz Osmanlı’nın torunusunuz mutlaka birgün yine eskisi gibi hilafete gelip İslam Dünyasını güçlendireceksiniz." Bu söz sonucunda bize çok dua emişti. Bugün burda bulunmamın, onun dualarının tesirinin olduğunu düşünmekteyim. Yine unutmadığım bir sözü daha onuda size taktim edeyim. Ebul Hasan El Nedvi aynen şöyle demişti. "Osmanlı aslandı. Ölen bir aslanın yavrusu geyik değil aslan doğar. Birgün bu yavru aslan büyür ve yine hakimiyeti eline alır."
Hocamızın bu anlattıkları, hocamız kadar bizi de duygulandırmıştı. Bir daha Osmanlı torunu olarak kendimizle gurur duymuştuk. Hocamızı dinlerken arasıra çaylarımızı da yudumlamayı ihmal etmiyorduk. Soluk almadan hocamızı dinlemeye devam ediyorduk.
Emin Saraç Hocamızın isteği üzerine Ebul Hasan El Nedvi’nin evini gezmiştik. Gördüklerimiz karşında şok olmuştuk. Oturma odasında birkaç minder dışında hiçbir şey yoktu. Minderlerde kartondan farksız değildi. İki tane minder getirmişlerdi. Bu minderlerin üzerinde bizim oturmamızı istemişti. Kendisi ise tahta üzerine oturmuştu. Yoğun isteğimize rağmen onu minderlerin üzerine oturtmayı ikna edememiştik. Muhabbetimizden sonra Emin Hocamız yatak odasını görmek istediğini söyledi. Ebul Hasan El Nedvi bu isteği kabul edip bizi yatak odasına götürmüştü. Yatak odasını görünce iyiden iyiye şaşırmıştık. İnanın bana buraya bir çobanı koysanız 2 saat dayanamaz. Yatak odası, yerde bir tahta, tahtanın üzerinde bir battaniye ve ince bir yastıktan ibaretti. Bunların hepsinin görüntüleri bende mevcut. İlerideki tarihlerde yapacağım sohbetlerden birinde Ebul Hasan El Nedvi’yi anlatacağım orad bu görüntüleri göstereceğim. Ebul Hasan El Nedvi yetiştiği talebelerinden gelen hediyelerle saraylar yaptırabilirdi. o bunları yapmamış herşeyini islama adamış bir alimdi. Ebul Hasan El Nedvi dünyanın gönlünü feth etmiş bir zaattı. Biz ordayken Müslüman olmayan Hidular bile onun önünde saygıyla eğiliyorlardı. Yazdığı kitaplar dünyanın her yerinde tercüme edilmiştir. En ünlü Kitaplarından bir tanesi Müslümanların Gerilemesiyle Dünya Neler Kaybetti kitabıdır.(Bu kitap bizim listemizde mevcuttur.) Kitaplarını kitap yazmak için yazmamıştır. O kitaplarını gönlünden yazmıştır. Kitapları özelikle Peygamberimizin hayatı birçok yerde ders olarak okutulmaktadır. Bende Mekkede öğrenciyken derslerimizi bu kitaptan okumuştuk.
Bu anlattıklarınız oturup bir daha düşünmemiz gerektiğini ifade ediyor. Hocam birçok çalışmanızı biliyoruz bunları bir kısmını takip ediyoruz. Son olarak kurduğunuz Sosyal Doku Vakfını bize anlatır mısınız ?
Sosyal Doku Vakfını ben kurmadım. Vakfı Senabil Vakfında çalışan arkadaşlarımız kurdu. Benden abilik yapmamı istediler. Onlara abilik yapıyorum. Onun dışında herhangi bir etkim yok. Benim faliyette bulunduğum vakıf Senabil Vakfıdır. Burada her pazar sabah saat 9 da kadın-erkek hekese sohbetler vermekteyim.
Allah çalışmalarınızda size yardım etsin.

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili fıkralar

Röportaj: FEYYAZ KALKAN Yazan : İkra Derneği Yayın Komisyonu


Cevap: nurettin yıldız hoca kimdir? kaç hanımı vardır?

Misafir
ALLAH cc RAZI OLSUN


Muhammed
< nurettin yıldız hoca kimdir? >
soru güzelde kaç hanımı vardır denmiş… size neki?
Hoca ile 3 hafta önce tanışmak nasip oldu.
çok ama çok değerli bir alim.
Sohbeti güzel dinle dinle doyulmaz… Nette sohbetlerinde ciddi ama gerçekte çok esprili bir hocamız.
Allah uzun ömür salih amel nasip etsin.

Okudunuz mu?  Faiz karışmış mirası almak haram mıdır ?

ebuturab
Tercüme Eserlerim
1) Medine Toplumu/ Prof.Dr.Ekrem Ziya Ümeri
2) Düzeltilmesi Gereken Kavramlar/Muhammed Kutup
3) İstikamet ve Sapma Arasında İslami Hareket/Muhammed Kutup
4) İslam İnancı/Muhammed Kutup
5) İslami Çalışma Metodu/Mustafa Muhammed Tahhan
6) istanbulmuftulugu.gov.tr/Belgeler-Dosyalar/2011/Kuran-Meali-Flash/index.htmlKur’an ve Sünnet’e Göre Müslüman Kadının Şahsiyeti-M. Ali Haşimi (heyet)
7) Kur’an’da Resûlullah-M. Ali Haşimi
Komisyon Çalışmalarım:
1) İslam Fıkıh Ansiklopedisi/Prof.Dr. Vehbe Zuhayli
2) Sosyal Bilimler Ansiklopedisi
3) Et-Tefsir’ül Münir/ Vehbe Zuhayli
Telif Eserlerim:
Tahlil Yayınları Arasında Çıkanlar :
1 Aile davamız
2 Anahtar Cevaplar
3 Baldan Tatlı Sözler
4 Bu Zamanın Sabrı
5 Namaz Muhasebesi
6 Dinimize Hizmetin İç Sorunları
7 Edep ve Amel
8 Kadın Erkek İlişkilerinde Mahrem Cevaplar
9 En Sevgiliden Uzanan Dallar 1
10 En Sevgiliden Uzanan Dallar 2
11 Hani Din Hepimizindi
12 İşi Vaktinden Çok Olanlar -1
13 İşi Vaktinden Çok Olanlar -2
14 İşi Vaktinden Çok Olanlar -3
15 İşi Vaktinden Çok Olanlar -4
16 Kıblegah Evler
17 Medine Raporu
18 Mü’min Kimliğimiz
19 Geminin Neresindeyiz
20 Rahmetin Kapısında
21 Ramazan Risalesi
22 Satır Başları
23 Halimizin İzahı
24 Buluğu’l Meram (Nureddin Itr) (Tercüme Heyet)
25 Hanımlar İçin İnciler
26 Şifa-i Şerif (Prof.Dr.Yaşar Kandemir İle Ortak Tercüme Eser)
27 Rehber Hayatlar (Mavi Lale Yayınları)
28 Cennetten Adamlar (Mavi Lale Yayınları)
29 Kadınlığın Yüz Akları (Mavi Lale Yayınları)
30 Büyük Hayatlar (Mavi Lale Yayınları)
31 İslam Alimleri (Mavi Lale Yayınları)
32 Efendimizden 40 Hadis (Mavi Lale Yayınları)

Okudunuz mu?  Hanımıyla Cinsel İlişkide Bulunduktan Sonra Tekrar Onunla Birlikte Olan Kimselerin Du

Galus
Nureddin yıldız hocamız gerçektende değerli ve çok sevilen bir alimdir,tanışmak banada nasip oldu,Allah Aimleri başımızdan eksik etmesin. (amin)
bilindiği üzre nureddin hocamız 1 zevcelidir.


Kayıtsız Üye
nurettin hocayla tanışmayı bende çok isterdim çok merek ediyorum acaba gerçekte yani özel hayatında nasıl biri

Okudunuz mu?  Temizlik ile ilgili yazılar

Hoca
< nurettin hocayla tanışmayı bende çok isterdim çok merek ediyorum acaba gerçekte yani özel hayatında nasıl biri >
Nuredin Yıldız Hocaefendi, Alim muttaki Sohbeti hoş esprili bir şahsiyet 🙂
Bayramın 1. günü aradım bayramını kutlamak için ama ulaşamadım
Bayramın 2. günü balkonda çay içiyordum bir baktım Hoca arıyor:)
2 Bayram yaşamış gibi oldum.

Okudunuz mu?  Arapça hutbe duaları

Allah ona selamet versin.


karadamlalar
bidat konusunda önemli uyarıları olan,pek çok kafamı kurcalayan meselede doğruyu öğrenmeme vesile olmuş bir hocadır.


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm
bir arkadaş tavsiyesi üzerine kıblegah ev inşaat sohbetlerini dinledim. Yeni evliyim Allah razı olsun çok güzel bir bakış açısı veriyor insana. Bütün sohbetlerini dinliyorum şuan. Pazar derslerine de katılmak istiyorum ama nerede yeri bilmiyorum

Okudunuz mu?  Ayrılan karı-kocayı birleştirme

Kayıtsız Üye
güzel bir insan ve çok güzel tesbitleri olan bir muhterem


Kayıtsız Üye
S.A.Hocamızın bugün’kü televizyon konuşmasında putlardan bahsederken tv. ve Internet’in put olduğundan bahsetti ama biz onu tv. de seyrediyor, internetten ulaşıyoruz. Bir açıklama gönderirseniz memnun olurum.


Hoca
< S.A.Hocamızın bugün’kü televizyon konuşmasında putlardan bahsederken tv. ve Internet’in put olduğundan bahsetti ama biz onu tv. de seyrediyor, internetten ulaşıyoruz. Bir açıklama gönderirseniz memnun olurum. >
Kardeş sen yanlış anlamışsın.
Sohbetlerini hepsini dinledim (son beş sohbet hariç)
İnsanın putu, kendisini Allahın yolundan alıkoyan şeydir.
Kimi tv kim net kimi para vs…

Okudunuz mu?  Maraş otu kullanmak günah mı

Kayıtsız Üye
Allah onu
ve onun gibi alimleri başımızdan eksik etmesin


Kayıtsız Üye
arkadaşlar ben İzmir de oturuyorum Nurettin hocanın televizyonda bir kaç sohbetini dinledim etkilendim kendisine ulaşabileceğim bir yer yada bir site var mı tanımak isterim kendin


Galus
sosyaldoku.comwww.sosyaldoku.com Nurettin Yıldız hoca nın tüm sohbet ve cevaplarını buradan ulaşabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Annemi çok üzdüm ona kendimi affettirmek için ne yapmalıyım

Hoca
Kendi dilinden NUreddin Yıldız Hoca Efendi (Allah selamet versin)


Kayıtsız Üye
nurettin yıldız için, üstün zekalı talebelere talip oluyor deniliyor bu durum doğru ise bu metodun islamın i si ile alakası yoktur


Mustafa Alkan
Nurettin yildiz sarık ve sakalın sünnet olmadigini söyleyen bir hocadır. dediklerine itibar edilmez. Lütfen yönetici kardeşimiz konunun en basina bunu arastirip yazsin . Selam ve dua ile.

Okudunuz mu?  Farz namazlarda ilk oturuşta tahiyyattan fazla salli barik dualarını okumak namaza zarar verir mi ?

Hoca
< Nurettin yildiz sarık ve sakalın sünnet olmadigini söyleyen bir hocadır. dediklerine itibar edilmez >
Sen bir müfterisin
Nureddin Yıldız ve onu sevenlerin hepsi ahrette size davacı olacağız.

dinle bak sakal hakkında ne demiş
95) Sakal Bırakmanın Hükmü – Nureddin Yıldız – fetvameclisi.com


Ümmü Süleym
Çok sevdiğim hocam 🙂 her ne kadar o bizlerden (şahsım adına) haberdar olmasa da 🙂 sık sık dinlediğim takip ettiğim bir hocam diyim inş bir pazar sohbetini canlı dinlemek hayır dualarını almak bu dünya da da ölmeden öyle güzel insanların yanlarında olmak nasip olur inş. 🙂


huseyin
Nurettin hocami çok seviyorum Allah ondan razı olsun onun gibi olmayi bizlerede nasip etsin.Amin


Kayıtsız Üye
Hocamı 5 yıldır takip ediyorum. Çok değerli bir hocamız Allah razı olsun. Öğrendiklerimizle amel etmeyi nasip etsin Allah.


mum
nurettin yıldız hoca bayramdan sonra misafirimiz olacak inşAllah
Nureddin hoca, tanıdığım en kıymetli en değerli Alimdir


Kayıtsız Üye
Hocam ben tunceli de oturuyorum sizi dinlediğim zaman çok etkileniyorum Allahın izniyle doğru yolu bulmaya çalışacağım hocam bana dua edin Allah razı olsun sizden.

Okudunuz mu?  Küçük Yaşta Çocukları Ölenlere Rabbimizden Müjde!

Kayıtsız Üye
Mersin eğitim sen tarafından Nureddin Yıldız hocaya ait nikah konusunda bir video paylaşılmakta ve karalama yapılmaktadır.yaşı küçük kız çocuğu ile büyük erkeklerin veya tersi bir durumda nikah ve evlenmenin caiz olduğu bir sakıncanın olmadığı.TALAK Suresi 4.ayette de geçtiğinin vurgulandığı bu video konusunun ne şekilde olduğunu en cahil bir kimsenin bile anlayacağı şekilde yayınlarsanız daha iyi olur.Çok ince nüansları olan konulara değinirken büyük kitle olan avamın anlama kabiliyetini gözardı etmemek lazım, kuran ı kendi anlayışına göre değerlendirenler bektaşi nin ;kuran da namaza yaklaşmayın: anlayışını sergiliyor.


Kayıtsız Üye
Allah ondan ebeden razı olsun,onun sayesinde imanim artdi,namazdaydim,tesetture de kecdim.


nurettin yıldız kimdir, nurettin yıldız, nurettin yildiz

Bu kategoride yer alan İman nedir? itikat nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nurettin yıldız hoca kimdir? kaç fetvası vardır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.