Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:16
missa93
Abone

Sabah ezanı okunmadan öncemi yoksa okunduktan sonramı kılınır?

Sabah ezanı okunmadan öncemi yoksa okunduktan sonramı kılınır?

Kayıtsız Üye
sabah ezanı okunmadan öncemi yoksa okunduktan sonra mı kılınır?


Cevap: Sabah ezanı okunmadan öncemi yoksa okunduktan sonramı kılınır?

meçhul_100
Namazın şartlarından birisi de Vakittir..Namaz vakti girmişse ezanı beklemeye gerek yoktur…

Okudunuz mu?  Namaz kılmıyorum gusül almam gerekir mi

Sabah namazının vakti imsak ile girer, güneşin doğması ile biter. Ancak hanefilere göre güneşin doğmasına yakın, şafilere göre ise imsaktan biraz sonra kılmak faziletlidir. Tam namaz kılarken ve namaz bitmeden güneş doğarsa hanifilere göre namaz bozulur. Kerahet vakti çıktıktan sonra yeniden kılmak gerekir. Zamanında sabah namazını kılamayan bir kişi güneş doğduktan ve kerahet vakti çıktıktan sonra öğlen namazı girmeden kılarsa hem sünnetini hemde farzını beraber kaza eder. Sabah namazının vakti girdikten sonra ezanı beklemek şart değildir. İmsak vakti girer girmez kılınabilir. Ezan bazen imsak vaktinden sonra okunabilmektedir.

Okudunuz mu?  Onay işareti yapmak küfür müdür?

Cevap: Sabah ezanı okunmadan öncemi yoksa okunduktan sonramı kılınır?

Misafir5252
Çok saol mechul_100 Allah Razı Olsun


Cevap: Sabah ezanı okunmadan öncemi yoksa okunduktan sonramı kılınır?

Kayıtsız Üye
Allah Sizden Razı Olsun.


sabah namazı ezan okunmadan kılınabilir mi, sabah namazı ezan okunmadan kılınır mı , ezan okunmadan sabah namazı kılınır mı

Bu kategoride yer alan Abdestten sonra okunacak dua ile ilgili bazı hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah ezanı okunmadan öncemi yoksa okunduktan sonramı kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.