Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:16
missa93
Abone

Abdestten sonra okunacak dua ile ilgili bazı hadisler

Abdestten sonra okunacak dua ile ilgili bazı hadisler

Misafir
Abdestten sonra okunacak dua ile ilgili bazı hadisler


Cevap: Abdestten sonra okunacak dua ile ilgili bazı hadisler

Hoca
Abdest duası içeren hadisler

Ebû Musa (R.A.) diyor ki: Resûlüllah (A.S.) Efendimize abdest suyu getirdim. Abdest aldığında şu duayı yaptığını işittim:

Okudunuz mu?  Aşk acısından dolayı sevgili yapmak günah mı

«Allahım! Günahımı bağışla. Evimde bana genişlik ve huzur ver. Rızkımı bana mübarek ve bereketli kıl.»

Sonra Resûlullah’a dedim ki :

— Ya Resûlullah! Şöyle şöyle duada bulunduğunu işittim. Buyurdu ki :

— Bir şeye meyleder misin? (Yani abdestte başka bir şey aklına gelir de kafanı ona takar mısın?) (Nesâi-lbn Sünni: Ebu Musa el-Eş’ari’den.)

Okudunuz mu?  Annem hakkını helal etmiyor ne yapmam lazım?

Abdestin sonunda duâ etmek hakkında sahih rivayetler vardır :

«Sizden kim abdest alır da abdestini yerliyerînce yapar, sonra da: Allah’tan başka ilâh bulunmadığına, O’nun bir olduğuna, ortağı olmadığına ve Hz. Muhammed’in de Allah’ın kulu ve resûlu olduğuna şehadet ederim derse herhalde kendisine sekiz cennetin kapılan açılır, dilediğinden içeri girer.» (Müslim : Ömer (R.A)’den..)

Okudunuz mu?  İslamda barış ile ilgili hadisler

«Kim abdest alır ve sonra: sübhanekellahümme ve bî-hamdike eşhedü ellâ ilahe illâ ente esteğfiruke ve etubu ileyk derse, bu beyaz bir kağıda yazılır, ağzı mühürlü bir pere konulur, kıyamete kadar ne kırılır, ne de açılır.» (Taberânî: El-Evsat’ta rivayet etmiş, ravilerinin hepsi de sıkadır.)

Okudunuz mu?  İhl 10.sınıf arapça ders kitabı cevapları ve tercümleri

Tirmizi’nin yaptığı rivayette ise şu duanın da okunması tavsiye edilmiştir: Allahım! Beni çokça tevbe edenlerden kıl, çokça temizlenen kullarından eyle..


abdestten sonra okunacak dua

Bu kategoride yer alan Efendimizin hayatını en ince ayrıntısına kadar anlatan kıtaap başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestten sonra okunacak dua ile ilgili bazı hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.