Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:10
missa94
Abone

El Hizbül Hasin Ve El Hizbül Masun Duaları Niçin Okunurhangi Kitaplarda Var

El Hizbül Hasin Ve El Hizbül Masun Duaları Niçin Okunurhangi Kitaplarda Var

Kayıtsız Üye
El Hizbül Hasin Ve El Hizbül Masun Duaları Niçin Okunur.hangi Kitaplarda Var


Cevap: El Hizbül Hasin Ve El Hizbül Masun Duaları Niçin Okunurhangi Kitaplarda Var

Hoca
Hizbü’l-Hasîn ve Hizbü’l-Masûn Duaları
Allah dostlarının hizipleri arasında, İmam Gazzâlî hazretlerinin Hizbü’l-Hasîn ve Hizbü’l-Masûn duaları bir hayli şöhret bulmuş ve öteden beri hep okunagelmiştir. Ehemmiyetine binâen, Gümüşhanevî Ahmed Ziyâüddîn Efendi bu duaları Mecmuatü’l-Ahzab’ına almış, Mecmu’atü’l-Ahzab’dan seçilen bazı duaların dercedildiği el-Kulûbü’d-Dâria’da da Hizbü’l-Hasîn ve Hizbü’l-Masûn duaları muhafaza edilmiştir.
Üstad hazretleri Şualar adlı eserinde yer alan bir mektubunda, İki gün evvel sorgu hâkimi beni çağırdığı vakit, ben kardeşlerimi nasıl müdafaa edeyim diye düşünürken, İmam-ı Gazalî’nin Hizb-ül Masûn’unu açtım. Birden bu âyetler nazarımda göründü… der. Üç ciltlik Mecmuatü’l-Ahzab’ı her on beş günde bir hatmeden Üstad’ın, Hizbü’l-Hasîn ve Hizbü’l-Masûn’a karşı ayrı bir alâkası olduğu görülmektedir. Ayrıca M. Fethullah Gülen Hocaefendi hazırlamış olduğu dua mecmuasına (Mecmuatü’l-Edıyeti’l-Me’sûre) Allah dostlarından sadece İmam Gazzâlî hazretlerinin Hizbü’l-Hasîn ve Hizbü’l-Masûn’unu almıştır. Bütün bunlardan da, İmam Gazzalî hazretlerinin, özellikle de Hizbü’l-Hasîn ve Hizbü’l-Masûn dualarının, günümüzde hak ve hakîkati neşretme sevdasına tutulmuş hizmet erleriyle yakın ve doğrudan bir irtibatı olduğu pekala anlaşılabilir.

Okudunuz mu?  Kitabı mukaddes nedir?

el hizbul hasin duası ne için okunur, el-hizbül hasin ne için okunur, hizbul hasin fazileti

Bu kategoride yer alan Hayvanlar neden yaratılmıştır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

El Hizbül Hasin Ve El Hizbül Masun Duaları Niçin Okunurhangi Kitaplarda Var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.