Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
sizden6
Abone

Çok günahkarım

Çok günahkarım

chapman26
Çok günah işledim gibi geliyor hep yaptığım kötü şeyler aklıma geliyor ibadet edemiyorum.ve bu yüzden imanım azalıyor sanırım şüğheler geliyor aklıma mesela Allah yoksa gibisinden Namaz kılmak istiyorum konsantre olamıyorum ne yapmalıyım.?


Cevap: Çok günahkarım

Abdullatif
Kardeşim şeytanın vesvesesi İmanındandır Allah’In izniyle mutlu ol.

Geçmiş günahlar meselesine gelince günahsız insan mı var? Peygamberler dışında..
Sen namazını terketme bunun bir imtihan olduğunu her daim düşün, unutmaki şeytan süreli bir menfez aramaktadır sana yaklaşmak için, hiçbir zaman pes etmemektedir ve etmeyecektir bunun bilinciyle hareket et.
Önemli olan kalpten samimim şekilde pişman olmak ve bir daha işlememek düşüncesiyle tövbe etmek..

…Allah tevbe edenleri sever ve temizlenenleri sever
(2/222)

Allah, size açıklayarak anlatmak, sizi sizden öncekilerin sünnetine iletmek ve tevbelerinizi kabul etmek ister. Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
(4/26)

Ancak tevbe edenler, (kendilerini ve başkalarını) düzeltenler ve (indirileni) açıklayanlar(a gelince); artık onların tevbelerini kabul ederim. Ben, tevbeleri kabul edenim, esirgeyenim.
(2/160)

"Kim güneş batıdan doğmazdan evvel tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder."
Müslim, Zikr 43, (2703).

"Son nefesini vermedikçe Allah, kulun tevbesini kabul eder. "
Tirmizî, Da’avât 103, (3531); İbnu Mâce, Zühd 30, (4253).

"Mağrib cihetinde bir kapı vardır. Bu kapının genişliği -veya bunun genişliği binekli bir kimsenin yürüyüşüyle- kırk veya yetmiş senedir. Allah o kapıyı arz ve semaları yarattığı gün yarattı. İşte bu kapı, güneş batıdan doğuncaya kadar tevbe için açıktır. "
Tirmizî, Da’avât 102, (3529).

Okudunuz mu?  As bin vail es-sehmi kimdir?

Kütüb-ü Sitte 7270 – Hz. Ebu Hureyre radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselam buyurdular ki: "Günahlarınız semaya ulaşacak kadar çok bile olsa, arkadan tevbe etmişseniz, günahınız mutlaka affedilir."

7271 – Ebu Sa’îd radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: "Allah, kulunun tevbesine şu adamın sevinmesinden daha çok sevinir (yani razı olur): Adam yolculuk halindedir. Bir susuz çölde bindiği devesini kaybetmiştir, onu aramaya koyulur. Sonunda aramaları adamı cidden yorup aciz bırakınca (susuzluk ve sıcaktan olduğu yerde ölmek üzere, yere yatar), elbisesini başına çekip örtünür. İşte kendisi o halde iken, devesini kaybettiği yerde hayvanın ayak seslerini duyar. Yüzünden örtüyü kaldırır ve karşısında devesini görür."

7272 – Abdullah İbnu Mes’ud radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Günahtan tevbe eden, bir günah işlememiş gibidir."

7273 – İbnu Makıl anlatıyor: "Babamla birlikte Abdullah İbnu Mes’ud radıyAllahu anh’ın yanına girdim. Bu ziyaret sırasında o: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm’ın "pişmanlık tevbedir" dediğini nakletti. Babam: "Aleyhissalâtu vesselâm’dan bunu bizzat işittin mi?’ diye sordu. Abdullah: "Evet!" dedi."


Yanıt: Çok günahkarım

Rayyan Emir
tovbe edip de bir daha islemezseniz Allah (c.c) insaAllah kabul edecektir.. peygamberlerin bile küçük de olsa gunahlari varmis Hz.Musa Allah(c.c) ye karsi gelen kendine inanmayan bir adami yumruguyla oldurmus vs vs.. Allah (c.c) çok esirgeyendir bagislayandir

Okudunuz mu?  Bilgisayar Oyunları Yapmak Caiz Mi?

Cevap: Çok günahkarım

Kayıtsız Üye
menzile git tövbe al sonra ibadetlerini severek ve isteyerek yaparsın inş


Kayıtsız Üye
ok pismanliklarim var çok fazla gunah isledim ve her defasinda pisman olup tevbe ettim ama yine o gunaha döndüm zinayla basim çok buyuk gunahlara dertlere giri simdide o hunahin içinde cirpinip duruyorum ne yapacagimi bilmiyorum hayattan sogudum hiç bisey yapmak gelmiyo icimdn Rabbimin karşısına cikacak yuzum dahi kalmadı ama yinede ondan baska gidecek kimsemde yok biliyorum ailemden Rabbimden kendimdn çok utaniyorum onlar boyle bir evladi hak etmedi ve ben çok zor durumdayim.


Meryem22
Selaymun aleykum bilip bilmeden sevgili yptim zamannda çok pismn oldum dinimizce yasak seyleri cignedim ama çok kotu manada değil kardslrim kimseyi yadirgamiyin ne olur daha harami günahı tam anlamiyla cozememis biriym nsl olur demeyin iste gercktn seytan beni kandirdi gunahlrim hergun bna azap veriyor yedigim ictigim yok hiç bsyn tadi yok ne olur ben ypmm etmem demeyin oluyor iste tovbe ettim hemde çok ama yasamamin bir anlami yok benim için gercktn ellerim vuducum ates gbi bu dedigim ynls anlaslmsn zina değil asla kesinlikle birlesme yok gercektn tevbe eden günah islememis gbi midir


Tevbe
Bolca tövbe edelim ve o günahları bir daha işlememeye gayret gösterelim. Samimi bir tövbe ile evet tüm günahlarımızı affettirebiliriz. allah-ü Teala dilediği kulunu bağışlar. Allah bizlere af buyursun.

Okudunuz mu?  Haset eden kişiye karşı kişinin kin duyması caiz mi?

arifselim
Hadisi şerifte, Günahından tövbe eden, hiç günah işlememiş gibidir buyrulmuştur. Gerçekten tövbe eden, pişman olan ve bir daha o günaha dönemeyen kulunu Allah bağışlar ve günahlarından onu tertemiz yapar. Sakın ümitsiz olma ama tövbende de samimi olmaya devam et.


Meryem22
Peki kardeslerim ben saf biriyim hemen herseye kandim kucukken hep böyle yanlz basima oynardim bazen diyorum ailem yada ben düsunseydim hani bk kizim bu haram günah sonucta onlarin yetistirme tarziyla büyuyrz bna deseydi keske tabi bndede hata var dedigm gbi hiç arastrmadim bu konulari ot gbi yasamism hayatta nsl unutcm günahı kardesm bir yol gosterin bna onlari dusundukce kahroluyirum benim daha yasliligim var coluk cocuk yetstrcm bunlari dusundukce kahrolurum Allahtan yardim diliyorum bu mumkun mu günahı unutmak acaba smdi diycksnz unutma yine hata yparsn ama gözume uyku dahi girmiyor ne ypicm bn


bbgbbg
De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah´ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.

Yapıcağın şey basit günahları unutmucaksın onların Allah(cc) tarafından affedilmesi ve cennet umuduyla hayatına devam edeceksin kardeşim.Hepimiz hatalar yaptık kimse günahsız değil.Ama Allah(azze ve celle) sana kötüleri gösterip hidayet nasip etmiş.Artık kötüleri biliyorsun ve iyiliğe koş.Unutmaki ahirete giden yoldayız,ahiret için çalışmalıyız.Görünüşe göre tövbende samimi gibisin ve günahlarından utanıyorsun.Bu kötü bir şey değil asıl kötü olan günahından utanmamaktır.Haydi yeni hayatına Bismillah de.Öyle bir yeni hayatın olsun ki inşaAllah her adımında Allah’ın(azze ve celle) rızasını gözet ve Allah’ın(cc) rahmetinden ümit kesme.

Okudunuz mu?  Haram para ile alınan elbise ile namaz kılınır mı?

Meryem22
Kardesim Allah razı olsun yorumun için hergun gercktn azap cekiyorum gbi zaten bu dünyada ben asla ypmm etmm dedigim seyler basima geldi uyku haram bna bunun için gunahimi unutmm lazim bunun için bir dua yoktur mudur biliyrm Allahtan umit kesilmez tevbeleri kabul eden ama ben kendimden çok utaniyrm her gune zehir gbi uyanmk nedir bilir misinz calisyrdm is yerinden dahi ciktim gunhlrim bni eridi bitirdi 50 kiloya düştüm dahada düsmkten korkuyorum bu yüzden unutmk istyrm


Tevbe
Kardeşim Allah günahlarına af buyursun böyle bir dua yoktur, anladığım kadarıyla kısa yol arıyorsunuz ancak samimi bir tövbe ve ibadet ile kendimizi allah-ü Teala’ya affettirebiliriz. Pişmanlığınızı biz aciz kullara değil, allah-ü Teala’ya dile getirin bunu da bol secde, bol Kuran-ı Kerim okuyarak ve bol zikir çekerek yapabilirsiniz.


Meryem22
Ediyorum ama boyle nsl devm edicem hayatima aklima geldikce deli olackmsm gbi oluyorum Allah’a dua ettim ediyrm unutturmasi için 🙁 çok aciz ve pismnm hersey için daha yiyip icmezsem olucem

Okudunuz mu?  Kuzenim hayattan umudu kesti

Meryem22
Allahin büyukligü merhameti o kdar çok ki biliyrm ama ben kendi günhlrimdn utaniyorum ne ypicgmi şaşırdım unutmm lazim gercktn böyle hayat nsl devm etsin 🙁


bbgbbg
Sen günahlarını unutmaya bu kadar kafayı takma kardeşim.Çünkü zaten Allah(azze ve celle) hiç birşeyi unutmaz.Yani günahlarını unutup unutmaman önemli değil.Önemli olan Allah’ın(cc) günahlarını affedip affetmemesi.Günahlarımı unutucam diye bu kadar kafaya takma.İlla kafaya bir şey takıcam diyor isen nasıl daha iyi bir kul olabilirim yada nasıl güzel bir amel yapabilirim bunları düşün daha hayırlı olur.Senin olay vesvese benzeri bir şey olmuş artık.Şeytan seni oradan vuruyor dikkat et ve toparlan kendine gel.Dualafa da devam et.Umarak ve yalvararak Rabbimizden bu işten kurtulmayı dile.Allah (azze ve celle) duanıza icabet edecektir ve inşaAllah bu durumunuzu düzeltecektir.Allah’a emanet olun Esselamu Aleykum..


Meryem22
Ben çok yalvariyorum her günum zehir gibi ALLAH bu durum beni oylebirseye sürükluyor ki unutmk için Allah’tan yardim dilesek ben yüzsuzluk yapms olur muyum gercktn tadim tuzum yok kafamda ur var gbi ne ypicgmi sasirmis durumdyim


Kayıtsız Üye
Kardeşim selamun Aleyküm bir ayette zinaya yaklaşmayın çünkü o pek çirkindir diyor ancak Allah cc bizlere buyuruyor ki tevbe ettikten sonra aynı günaha düşersen bir daha tevbe et bir daha düşersen bir daha tevbe et ancak burda senin o günahtan kurtulman önemli sen çaba gostermezsen ve bu günahı bile isteye islemeye devam edersen Allah muhafaza münafıklar gibi olabilirsin tevbe için gerçek bir pişmanlık gereklidir ve son olarak şunu söylemeliyim ki tevbenizi elinizden geldiğince sık ve ertelemeden edin son nefese bırakmayın zira son nefeste tevbenin kabul olunmayacagi da bizlere bildirilmiştir. Allah a emanet olun Rabbim hayırlı kapıları açsın sizin için selamun Aleyküm 🙋🙋

Okudunuz mu?  Koltukaltı kıllarının hükmü

Kayıtsız Üye
Öncelikle ve Aleyküm selam kardeşim selamun Aleyküm önemli olan pişmanlıktır gerçek manada pişman olan ve bu günahı bir daha islemeyecekmis gibi yönelip tevbe eden kimse bagislanacak kimsedir Allah teala buyuruyor ki ben tevbeleri kabul edenim ben bagislayanim.. Rabbinin merhametine sığın gerçekten o günahı islemeyecegine inan ve tevbe et göz yaşı dök. Dök ki tüm kötülükleri cirkinlikleri temizlesin … en güzel olana emanetsiniz onun rahmetinden merhametinden şüpheniz olmasın 😊


Kayıtsız Üye
Bazen günahın bedelini ödemezsek samimi tevbe edemiyoruz.Yaşadığı mız vicdan azabı, isledigimiz gunahin faturasi

İnsanın düsüncesizlikle yaptığı küçük bir hata yıllar boyunca pesini birakmiyor. Derin yaralar ve izler birakiyor maalesef. Hayat ışığınızı karartiyor. Yasama sevincinizi bitiriyor, için için mum gibi eritiyor bir illet gibi .

Iste bir gün azabınız biter ve huzura kavustugunuzda defter kapanmis oluyor. Fakat sanki bir uzvunuzu kaybetmis gibi oluyorsunuz. Ne kadar defter kapansa da çok uzun yillar unutamiyacaginiz iz birakiyor. (Not::: Kendi yasadigim bir olaya istinaden bunlari yazdim)

Okudunuz mu?  Yolculuk Esnasında Yol Paramı Vermeyi Unuttum.

Kayıtsız Üye
Aynen kardesim ama şu aralar çok sükur iyiyim ama hayatim boyunca gunahlarimi unutmuycm ve aci verecek: (


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. Ben eskiden namazlarını kılan günahlardan sakınan biriydim. Çok huzurluydum. Çok günah işledim. İçimdeki huzur yerini huzursuzluğa bıraktı. Namaz kılmak istiyorum ama geciktiriyorum. Artık kesinlikle cehenneme gideceğimi düşünüyorum. Yaşamak istemiyorum çünkü yaşadıkça günahım artıyor. Ölmekte istemiyorum çünkü ölünce azap görücem.


vel Fecr
< menzile git tövbe al sonra ibadetlerini severek ve isteyerek yaparsın inş >
menzile gidip nasıl tövbe alınıyor ? tövbemi kabul edecek kim ? Ben direk rabbime el açamaz mıyım ?

< Selamun Aleyküm. Ben eskiden namazlarını kılan günahlardan sakınan biriydim. Çok huzurluydum. Çok günah işledim. İçimdeki huzur yerini huzursuzluğa bıraktı. Namaz kılmak istiyorum ama geciktiriyorum. Artık kesinlikle cehenneme gideceğimi düşünüyorum. Yaşamak istemiyorum çünkü yaşadıkça günahım artıyor. Ölmekte istemiyorum çünkü ölünce azap görücem. >
Kardeşim öncelikle namazlarına devam et bildiğin gibi bu farzdır. bende çok günah işledim ama Rabbimin Gafur ismine sığındım. Tövbe ettim hala ediyorum. Tevbeleri kabul eden Allah teala. biz hep bir umut içerisinde olmalıyız. namazı bırakınca ne olacak ? dahada kötüye gidecek.

belliki günahlarından ötürü şeytan sana burdan gelmekte. ona karşı diren şeytanın nerden geldiğini bil ve Allah’a teslimiyet göster.
umudunu yitirme.
Esselamu Aleykum.


Kayıtsız Üye
Hz. Ali (ra)’nin inanmayan bir komşusu vardı. Ona ”Allah’a, ahirete inanıyorsunuz. Peki ya yoksa? demiş. Hz. Ali (ra) ise ”Yoksa benim kaybedecek bir şeyim olmaz; ya varsa sen ne yapacaksın?” der.

Okudunuz mu?  Ders Notu Paylaşmak Sevap Mıdır?

Kayıtsız Üye
Meryem bacı et tövbeni samimi ol geçmişinde düşünme önüne bak ama samimiyetle yap bende şuan senin gibiyim bende bu şekilde yapacam erkenden


Reaction
Es Selamun Aleyküm arkadaşlar, bundan 6-7 ay önce namaza gidiyordum zikir çekiyordum gaflete uyup cinsel içerikli videolar izledim baya değiştim Allah’u Teala affetsin çok yemin ettim Allah’ın üzerine Peygamber efendimizin üzerine yine başaramayıp gaflete uydum ne yapmam gerekitor acaba çözümü varmıdır? Şuanda çok pişmanım Allah nasip ederse Dergah’da tövbe alacağım İnşAllah.


Kayıtsız Üye
Menzile değil. Tövbenizi Allah’a yapacaksınız. Menzil de kim oluyor? Allah mı(haşa)? Tövbe almak da ne demek? Hristiyanlardan ne farkınız kalıyor. Rabbe dönüp: "Ya Rab, günahımdan pişman oldum, hadimi aştım, senin çizdiğin sınırları sınır olarak belirlemedim. Sen beni affet, bağışla. Beni yoluna, sırat"ı müstakime bağlı kıl" gibi bir dua yapıp tövbe edeceksiniz ve sadık kalacaksınız. Sizi o günahlara iten ortamlardan uzak duracaksınız. Zina mı işledin, karşı cins ile münasebetine dikkat edeceksin ve sevgili yapmayacaksın. Alkol mü içtin alkol kullanan çevrenden uzaklaşacaksın, paranı biritireceksin. Dedikodu mu yaptın, bir insan ortamda yokken onun hakkında kötü konuşulduğunda susacaksın ve ortamı terkedeceksin. Birçok günah için kendinizce çözümler bulabilirsiniz. Tabi tövbe ilmi arttırmakla etkisini daha çok gösterir. İlminiz arttıkça tövbenize bağlılığınız artar. Allah bizlerin hatalarını, günahlarını affetsin.

Okudunuz mu?  İhanete maruz kalan evli kadın ne yapmalıdır?

Kuldurdileyen
Kimin, Onun affından, yüceliğinden, doğruluğundan şüphesi varsa o ne yapmalıdır? Peki bulabilmiş midir? Kendine başka bir ilah bulabilmiş midir? Af edeceğim dediğinde kim onun sözüne inanır, kim inanmaz bilirmisiniz? Siz kimlerdensiniz? İnanan ve teslim olanlardan mı? Onun yüceliğinden, doğruluğundan şüphe edenlerden misiniz? Teslim olan müslümandır. Müslümanmısınız? Öyleyse teslim olun ve onun vaadinden asla dönmeyeceğini bilin. Kimin dost, kiminse size yalan söyleyen en sıkı düşmanınız olduğunu bilin. Allah bu kuluna ne diyor? Tövbe et affedeyim. Düşmanı yalancı bu kula ne diyor, senin affında şüphe var sen çok yaramazdın, ben olsam affetmezdim, sende kendini affetme. Peki bu kul hangisine inanacak? Tercihi ne olacak. Cinsi neyse onu seçecek, aynı günahı işleyip tövbe edenler kurtulacak affedilecek, şeytanı dinleyip Allah ı yalancı sananlar aff edilmeyecek. Yalanı sevenler herkesin yalanı sevdiğini sanmaktadırlar. Ama Allah sevmez bilmezler. Onlar Rabblerini kendileri gibi sanarlar. Allah ın kulu tövbe ettin mi? Ötesini karıştırma, geçmiş olsun, tövben hakkında hayırlı olsun. Aksini düşünenler ise zaten onların nasibi cinslerinden ve tercihlerinden gelir sen yalancı şeytana ve onun elinde nefsini oyuncak edenlere aldanma. Birazdan oyuncakların da aksi yorumları gelir onları da oku kararını kendin ver tercihini yap. Tövbe et ya da etme bunda Allah a ne zarar verebilirsin ne de senin tövbende Allah ın bir karı olur. Sadece üzer veya sevindirebilirsin kendin için hepsi bu.

Okudunuz mu?  Akraba ile tokalaşmak

Kuldurdileyen
Ona kızma, o senin gibi hiç teslim olmadı ki bilsin ummana dalmak nedir, nasıldır? O sadece balıkçıydı, gayesi sazan avlamaktı. İstedi ki iyiler arasındaki kötüleri ayıklasın. Yoksa sazan da yiyecek değildi, gayesi elinden gelirse mundar etmekti. Ama sen şunu de hele, her gelenin birini neden teslim olan sandın?


Kuldurdileyen
Tövbesini kalbinde almayanlar, onu ne için bekletiyorlar. Sizin bir süre için yaşatılacağınızı, belkide bir yere gidecek kadar ömrünüzün olmadığını bilmiyormusunuz? Biri size bekle orda edersin diyorsa biri sizle kötü oynuyor. Allah sizi af etmek için nerde olduğunuza değil, tövbe edip etmediğinize bakar. Tövbeyi bir süreliğine ertelemek için olan azminiz, ne kadar süre yaşayacağınıza dair sağlam bir güvenceniz olduğunu gösteriyor. Ömrünüz hakkında size bir vaadde bulunuldu mu? Öyleyse hemen tövbe edin, sonra da orda tövbe etmenize kimsenin bişey dediği yok. Tövbe bekletilmez, Yarabbi tövbe edecektim ama ömrüm yetmedi yoksa benim ki en güzel tövbe olacaktı beni af et mi diyeceksiniz, kapısı kapandıktan sonra. Müslüman uyuma.


çok günahkarım, cok gunahkarim, günahkarım

Bu kategoride yer alan Allah'tan Uzaklaştım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok günahkarım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.