Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden08
Abone

Çok günahkarım kesin Cehennemlikmiyim ? Yoksa Allah banada merhamet edermi?

Çok günahkarım kesin Cehennemlikmiyim ? Yoksa Allah banada merhamet edermi?

kral2a_1988
Çok günah işledim akla hayale gelmiyecek günahlar işledim,büyük günahlar işledim ve öfkeli anımda aklıma yanlış düşünceler geldi ve bu düşüncelerle isyan ettigm oldu çok kötü sözler söyledim, ben 23 yaşındayım daha önce namaz kıldıgm zamanlarda oldu bu olanlar demekki namazlarımdan gafilmişim diye düşünüyorum. şimdi keşke işlemeseydim daha iyi bir müslüman olsaydım diyorum sanki sınavı kaybetmişim gibi geliyor tek umudum Allahn rahmeti ama daha önce isyan ettigm için bana rahmet etmeyebilir.Bu umut kestigm anlamhna gelmıyor ben bu durumumla ne yapmaliyım günahlarım canımı çok sıkıyor ne yapayım intihar mı edeyım ?


Cevap: Çok günahkarım kesin Cehennemlikmiyim ? Yoksa Allah banada merhamet edermi?

Yakut
< Çok günah işledim akla hayale gelmiyecek günahlar işledim,büyük günahlar işledim ve öfkeli anımda aklıma yanlış düşünceler geldi ve bu düşüncelerle isyan ettigm oldu çok kötü sözler söyledim, ben 23 yaşındayım daha önce namaz kıldıgm zamanlarda oldu bu olanlar demekki namazlarımdan gafilmişim diye düşünüyorum. şimdi keşke işlemeseydim daha iyi bir müslüman olsaydım diyorum sanki sınavı kaybetmişim gibi geliyor tek umudum Allahn rahmeti ama daha önce isyan ettigm için bana rahmet etmeyebilir.Bu umut kestigm anlamhna gelmıyor ben bu durumumla ne yapmaliyım günahlarım canımı çok sıkıyor ne yapayım intihar mı edeyım ? >
Günahlardan huzursuz olman çok iyi.
Bu iman sahibi olduğunu gösteriyor.
Nasuh teövbe et Allh affedeceğine söz vermiştir.
forumda "nasuh tövbe" diye ara ve gereğini yap.
Allah affetsin.


Cevap: Çok günahkarım kesin Cehennemlikmiyim ? Yoksa Allah banada merhamet edermi?

kral2a_1988
Tamam nasuh tövbe yapayımda farzları yerine getirmekte biraz iş dolayısıyla sıkıntım var. Bide sürekli bir tarafım sen zaten yanmışsın diyor günahlara dalmak istemiyorum tekrar ah bir eski günlerime dönsem ozaman daha dikkatli olurdum bide benim işledigm günahlar hep cehennemlik günahlar insanın ömrünu 1sn etkiliyor iste vesvese gelince ona uymayıp o sözü söylemesem tövbe desem bu hale düşmezdim.

Okudunuz mu?  Kleptoman Hastasına Günah Yazılıyor Mu ? ( Mum Hocam Bakar Mısın )

Cevap: Çok günahkarım kesin Cehennemlikmiyim ? Yoksa Allah banada merhamet edermi?

kral2a_1988
Mesela ne yapsak bu günahlara kefaret olur eğer bu günahlarım tartıya konursa o tartıya bile ağır gelir.


tekturk
< sanki sınavı kaybetmişim gibi geliyor >
Kardes normal okul sinavlarinin bile butunleme sinavlari varken , neden kendini boyle karamsara vuruyorsun?
Tovbe kapilari acik iken sende tovbe et , bir daha o dedigin hatalara dusme ve imanini guclendir…


Ferhat1991
kardeşim bana böyle vesvese geliyor ara sıra bende diyorumki firavunun hidayet bulma ihtimali varsa ben hayli hayli hidayet bulabilirim diyorum sende böyle düşün


islamyolu
kardeş senin ne işin var intihar edipte cehenneme gidecen. gelde Tövbeni Et Sahi ameller işle. Doğru yoldan ayrılma Allahta Tövbelerini kabul eder inşAllah ve Allahın izni ile Cennet yüzünü görürsün..


kral2a_1988
Kardeş ben kendimi toplayayım dedikçe dahada batıyorum.intihar eden kesin cehennemlik mi ben kendimi çok yanlız hissediyorum istemeden kim bilir kaç kere küfre düştüm belkide. hep yeni bir başlangıç yapayım diyorum yine illa bisey ağzımdan kaçıyo yada dúsününce dinden çıkaracak şeyler var onlar aklından çıkmıyor insanın.ben galiba çift karakterli falanım diyorum ara sıra nefsim şeytanlaşıyor sonra çok pişman oluyorum ben bu halimle Allahın karşısına çıkamam benim yediğim içtiğim sudan utanıyorum . böyle yaşamak nedir nerden bileceksin inşAllahta hiç bilmezsin intihar hep bu yüzden aklımda.Ben bazı şeyler olmadan yaşayamam dünyanın 3 kuruşluk değeri yok gözünde benim hayallerim yıkıldı resmen.

Okudunuz mu?  Tarihi Belgelere Göre Hz.Muhammed'in Yaşamı

islamyolu
peki senin canın sanamı ait. o canı sana verene ait değilmi. senin ne hakkın var. o cana kıyacan. bırak o canın Sahibi mutlaka bir gün alacak. sende kurtul şu vesvesenden nasıl bir vesvesemiş sendeki bu ya. Valla kardeş her açtıgın forumda elimden geldikce bilgiler verdim. ama sana verdikce öğüt. sen dahada beter oluyorsun. sen hiçmi sure bilmiyorsun. Hiçmi Allah korkusu yok sende. Cehennem Ateşinin azabını bilmiyormusun. bırak şu vesveseyi daha


Guray
Kardeşim bu umutsuzluk ne ? Rabbimin gücü her şeye yeter yeterki sen günahlarından pişman ol Rabbim affeder bak Ayette Allah umitsizler için ne diyor.

Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah’ın rahmetinden ümidini kesmez." ( Yusuf / 87)


kral2a_1988
< Hiçmi Allah korkusu yok sende Cehennem Ateşinin azabını
bilmiyormusun bırak şu vesveseyi daha >

Ben Allahtan korkmasam niye bu günahlarımdan rahatsız olayım ki , Cehennem azabındanda tabiki korkuyorum yaptığım günahları işleyeceğime yansaydım keşke benim dünyamı kararttı 1 sn içinde olup biten şey bir tövbe çekmeye bakardı ama ben lanet olası şeytana uydum sôylenmiyecek şeyler söyledim öfkeyle iradem kayboldu. Şimdi ben çok pişmanım Allah istegimi kabul etse tek isteyeceğim o güne dönmek olur. Çünkü beni kahreden bu günah,sonraki açtıgm konular hep o günahı isledıgm için düşünmekten ileri geliyor galiba Allah bana o günahı işlediğm için nasuh tövbe nasip etmiyor diye korkuyorum artık. ee ben günahada dalmak istemiyorum düşünmekten kaç kere kufre girdim belki. Eskiden çok şaşırırdim ulan bunlarda hiç mi kafa yok derdim artık intihar edenlere şaşırmıyorum .dediğiniz yine doğru Allahım vermiş canı bize düşmez almak ,Allahin merhameti tabiki çok ama hak edene . keşke Allah beni yok etsede bu günahlar la karşısına çıkmasam.

Okudunuz mu?  Kız Kardeşle Abinin Aynı Safta Namaz Kılması

NuuR_
Kardes hala seytana uymaya dvm ediyorsun sanki.
keske diyecegine Rabbimin merhametine sigin,yalvar, yakar..

O (cc) aciklamiyormu ayetlerinde tevbeleri kabul ettigini, af ettigini ..

Gunahin nedir bilmiyorum ama mirac gecesinde bizlere hediye verilen 3 seyin arasindaki o bir hediyeyi niye kabul etmiyorsun?

Ne kadar ayip hediyeyi kabul etmemek ..

" insanlarin, sirk haric, gunahlarinin af olunacagi, mujdesi "

————–

Burada oylemi boylemi muhasebesini yapacagina hiç vakit kaybetmeden tevbeni yap .. Yenik dustum ama soz veriyorum de

Sen simdi cehennemlikmiyim diye korkuyorsun, istemiyorsun ama simdi belki tevbe kapilari daha kapanmadan niçin intihari düşünüyorsun.

Can almak çok cirkin, cehennemlik bir olaydir..

Kendine gel, bizleride, belkide birseyler ogrenmek istegen, yada islam dinini arastiran arkadaşlara kötü örnek olma!!!
O arkadaşlar bunlari okuyunca umutsuzluga dusecekler belkide ….


Hud112
< dünyanın 3 kuruşluk değeri yok >
Hakikaten Rasulüllah ve onun ashabı ve dahi onun pak yolunu izleyenlerin gözünde de dünyanın 3 kuruşluk değeri yoktu. Bu noktaya farklı bir yönden de olsa gelmeniz güzel.

Bu noktayı iyi değerlendirin. Ona dair şeyler için içine düştüğünüz sıkıntı ve buhranları düşünün. İşlediğiniz günahların çıkış noktasına bakın. Hepsinin altında 3 kuruş değeri yok dediğiniz dünyaya dair şeyler vardır. Ve ona haddinden fazla değer verişiniz vardır.

Okudunuz mu?  Ezbere dua etmek ?

Ama değersiz olduğunu anladığınıza göre aynı hataya bir daha düşmeyeceksiniz demektir. Bu iyi bir fırsat sizin için. Tam başlangıç noktasındasınız. Kendinize hakiki bir tevbe ile iyi bir start verin. Bakın herşey ne kadar güzel olacak.

Allah Celle Celâluhû bu kutlu mücadelenizde yâr ve yardımcınız olsun.


kral2a_1988
Arkadaş yukarı bir şey yazmış doğru olabilir bir daha böyle başlıklar açmam kimsenin umutsuzluğa düşmesini istemem sizden isteğim bir daha konuya bir şey yazmayın hatta mümkünse konuyu kapatalım.


kral2a_1988
vesveseye aldanarak çok kere dinden çıktım galiba bide geçen gün La ilahe illAllah derken istemeden vesvese geldı ve zikir anında tamda olmicak yerinde tövbe dedim kaldım bu durumlarda hep başımdan kaynar sular dökülüyor. Ben şimdi inkarimi alışkanlık hale mi getirdim ? Geçen günde kufre rıza küfür diye bişey okudum normalde kimsenin böyle bir duruma düşmesini istemem ama en sevdiklerim hakkında bile böyle şeyler geliyor evle konuşmuyorum artık kimsenin Allah’a nankörlük etmesini istemem çocuk tacizcilerinin bile.. Bende takıntı var galiba ve dinden çıkmaktan çok korkuyorum hep aklımdan çıkmıyor inanılması gereken şeylere iman ediyorum ama sanki Allah beni kabul etmez ise diye korkuyorum .böyle durumda bilmiyorum yazmak uygun mu bilmiyorum ama kendimi iyi hissetmiyorum inansız gitmekten çok korkuyorum.


ikra_40
Zaten herşey yazılmış ama bende yazmak istedim sen tevbe-i istifar yap ama gönülden yap ve affedilmeyi kalben iste Allah azze ve celle’nin merhameti çok büyüktür….

Okudunuz mu?  Allah Kulunu Çaresiz Bırakmaz

Tuana Almila
Bak abi inan senin her konunu okuyorum hergün dua ediyorum ”Rabbim o kardeşimize yardım et ya rabbim o melun şeytanın vesvelerine aldanmasın rabbim onu doğru yola getir Aminn ” hep öyle du ediyorum ve inankı biliyorum bu sitede o kardeşimiz var ki ve sabırlıdırlar ve inan ki hiç bıkmadık senin actığın konulardan hatta farkediliyor iman sevgisi sende olmasaydı eğer bu kadar konu acmazdın ,bu kadar cevaplar aramazdın .Arkadaşımızın dediği gibi tevvbe et Rabbim tevbe eden kulunu affeder ve çok sever vesveseler olsa dahil namazını kılıp Allah’a herzaman şükrettiğinde yavaş yavaş senden uzaklaşacaktır o melun şeytanın fikirleri.Biliyorum tek vesvese değil ama Tevbe tevbe Rabbimize(C.C),Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.a.v)’e küfreder işte öyle bir kötülüğü tek şeytan fısıldar insana sen tevbe etsen ve imanın vazifelerini yerine getirirsen Rabbim herşeyi görür.Ve siz şunu demiştiniz ”Benim çok günahlarım var”diye bir düşün Peygamberler zamanında ne kadar kötü bilinen insanlar İslam dinine koştular hepsi de tevbe edip Hz.Muhammed’e(S.a.v)’e inanıp Allah’a secde ettiler onlar çok kötüydü ama akılları başlarına geldi yani size anlatmak istediğim günah büyük-küçük farketmez tevbe edip Allah’a dua edip namazını kıldığında rabbim bağışlayandır,merhameti bol olandır .Bir insanın içine ne kadar kötü düşünce ,küfür,akla gelen ne kadar kötü şeyler varsa ve söylendiğinde kendinşi kötü hissediyorsan bilki iman sevgisi sende vardır iman sevgisi olmayan insan kalbi taş gibidir böyle şeyler aklına gelse bile aldırış etmez ama sen rahatsız olduğuna göre bu fikirler sana ait değil yani? :).Ve daha öncede bir konunda şunu eklemiştim :
Şeytan öyle kötüdür ki insanın içini yoklayıp aklına binbir türlü şeyler getirir geçmişinde yaptığın günahları aklına getirip sana acı çektirip Rabbinden uzaklaştırması misal: ”Sen zaten cehennemde yanacaksın boşver yapma namazını,Sen en iyisi öldür kendini bu yüzle Allahın karşısına nasıl çıkacaksın,SEn herşeyden vazgeç baksana daha da derine batmışsın,namazını da boş yere kılıyorsun çünkü zaten rabbin kabul etmez ki günahlarını düşün”der işte bu şeytan öyle melun,öyle çirkeftir ki insanın içine inancını söndürmeye çalışır bir düşün kendisi Cehennemlik olan bir varlık sana öyle diyor lanetli hemde ve sende Rabbinin bir kulusun o Allah’a karşı geldiği için lanetlendi o senin cennete-cehenneme gideceğinin nerden bilsin? bunu tek bilen Rabbimiz değil midir?kendisi o kadar nefret doludur ki insanların da Rabbine karşı inancsız ve imansız olması için elinden geleni yapar yani kardeşim bu fikirler sana ait değil sen sadece tevbeni et ve namazını kılıp Kur’anını oku inan sende iman var inan ki o melun şeytanı öyle bir yenki Rabbimiz o zaman bizden hoşnut duysun… Rabbim içini ferahlatsın 🙂

Okudunuz mu?  Namazda sesin yukselmesi

kral2a_1988
Allah razı olsun sizden inşAllah rabbim affedecek ömumuz Ramazan ramazanda çok dua etmem lazım. teşekkür ediyorum herkese ben böyle yaşamaya devam edicem. hüküm Allahımin artık yaşatır veya öldürür belki daha iyi bir ölüm olur.


Tuana Almila
Ohhh be abicim ha şöyle sevindirme şeytanı şimdi de,Ramazanda da ramazandan sonra da hem dua et,hem namazını kıl hemde Kur’anını oku inanki o vesveseler o şeytanın fikirleri yavaş yavaş silinir ve silindiğinde aynen şunu dersin”Rabbim ne diyordum ben,çok şükür Allahım sesimi duyduğun için” dersin durmadan namazınızı kılın siz vazgeçmediğiniz de Allah çabanızı boşa çıkarmaz ve unutma Rabbim çok merhametlidir 🙂 Rabbim içini ferahlatsın :))).Ve eğer Allah yolunda güzel şeyler yapıp imanına bağlı kalırsan rabbim güzel ölüm verir inşAllah, ve inşAllah hiçbirimiz cehennemin kapısını bile görmeyiz

Okudunuz mu?  Büyük olan Rabbimi tesbih ve tenzih ederim" mânâsına rükû'da söylenen tesbih... bu doğrumu?

Kayıtsız Üye
Bende bilmeden tabiki de bilsem yapar mıyım dinden çıkaracak çok şey yapmışım ama asıl aydınlanma şeyde oldu bende.
Aklımdan sürekli küfür geçiyor öyle utanacağım şeyler geldi ki.Allahım yarabbim dedim ağladım üzüldüm yıprandım.
Ben dedim lanetlendim herhalde yanacağım imanımı kaybedeceğim.Her şeyden önce Allah’a inanıyorum ve gerçekten bu karantina sürecinde tüm kalbimle anladım ki her şey onun bir virüs için yaptığımızın binde birini yapmıyoruz.
Gözüm açıldı risalei Nur falan okumaya başladım.Meal falan okumaya başladım.
Ara ara namaz kılıyordum başörtüsü takıyorum ama manasını kavramaya başladım ama dinden çıkaracak şeyler söylemişim.
Çok küfre düşmüşüm.Bu benim canımı çok yakıyor.Haram diye bildiğim bir çok şeyden uzak durdum bir erkeğin elini tutmadım,hırsızlık yapmadım,haram yemedim o kadar şey yapıp insanların dinden çıkmaması ama benim dinden çıkacağımı bilmeden bir anlık sinirle öfkeyle dinden çıkmam..
Tedavi görüyordum aklım başımdaydı ergendim yani anladığım kadarıyla dinen sorumluyum ama olmayacak alışkanlıklarım var.
Bir ara yabancı cisimleri yiyordum öyle yani garip garip huylarım var.Deli miyim akıllı mıyım ben de bilmiyorum.
Bunu avuntu olarak düşünmeyin Allah ne derse ne takdir ederse o olur ne kadar ümitsiz olsamda Allah’a inancım tam ama takıyorum bunu.
Dilimde zikir varken bile aklımdan küfür eksik olmuyor.Sinirle Allah beni görmüyor,inanmıyorum,kadere isyan falan ettim bunlar kişiyi küfre düşürüyormuş.
Ben sürekli küfre düşmüş gibi hissediyorum.Şifa Allah’tandır diyorum zikir çekiyorum dua ediyorum ama arada olan öfkem geçmiyor.
Mesela ben alışkanlarımı yapmayınca öfke oluyor.Tuvalette konuşuyorum diyelim bu dinen yanlış yapmamam lazım diyince içimden küfür geçiyor.
Ağzımdan hayır ya tamam sakin ol geçecek bir daha gelmeyecek bunlar falan çıkıyor.Sinirden kaç kere ağladım bilmiyorum.
Her şey size anlattığım gibi hatta çok daha fazlası benim bazı hareketlerimi üç yaşındaki çocuk yapmaz.Ben ise üniversite çağındayım.
Sanki bazen aklım var bazen yok gibi hissediyorum.Allahtan başka gidecek kapı yok çok istiyorum ama ne kendimi layık görüyorum huzuruna ne o acizliğim geçmiyor.Bir ara açılmayı falan bile düşündüm kabuslarda kendimi açık olmayacak şeylerde gördüm,iyice kötü yola düşmek istemiyorum.
Kafayı yiyeceğim artık.Büyük/küçük günahlarıma da tabi üzülüyorum ama takıntı şeklinde değil neticede dinden çıkartmıyor küfür değil ama şu sürekli küfür hissini aşamadım.Ben çok zor bir imtihanın içindeyim aklımla kendimle savaşıyorum.
Lütfen bana dua edin biriniz bir akıl versin ben bu hayata böyle devam edemem korkuyorum Allahtan yoksa elli kere intihar ederdim.
Benim başıma dindar biri yüzünden bir olay geldi tam yazamıyorum ama böyle şeyler yaşayan kızların psikolojisi bozulur.
Tabi kulun hatasını dine yüklemek olmaz ama yaşım çok küçüktü aklım yetmiyordu ergen olsam bile yaş on falan yeni girmiştim ben biraz iri yapılıyım yaşıtlarımdan çoğunlukla erken girdim neyse.
Benim hastalığıma bağlı öfkem gibi durumlar vardı o dönem dinden çıkaracak şeyler söylediğim ben iyileştikçe bunlar düzeldi şu an tedavi görmüyorum. (öfkem hariç yine iyiydi ama son üç ayda mahvoldum) ama yaşadığım olaylar beni etkiledi Bunlar beni haklı yapmaz acizliğimin farkındayım.
Sadece beni gerçekten anlamanız için.Benim tek isteğim güzel bir hayatım olsun artık birileri beni anlasın.
Elimden geldiği kadar iyi bir Müslüman olmak istiyorum bu dünya boş ölüm var.Her şeye rağmen gidecek başka bir kapım yok.
Destek alacağım gerekirse ilaç tedavi bilmem ne ama yine de içimdeki bu kırgınlığı vesveseyi aşmam lazım.
Belli etmiyorum isyan etmemek istiyorum ama içimde insanlar neler neler yapıyor dinden çıkmıyor ben cahilce dinden çıkıyorum diye geçiyor.
Mesela bir kere de şarkıda Allah yok geçiyordu ben eşlik ediyorum sonra durdum dedim herhalde bir şey olmaz ben Allah’a inanıyorum şarkı neticede.
Şimdi ise üzülüyorum o cahilliğime.Tabi bilsem söylemezdim ve herkes küfre düşüyordur.Yalnızlık Allah’a mahsus.
Her ne kadar kendimi size yazdığım gibi hissetsem de yalnız çaresiz hissetsem de bu tarz şeyler herkesin başına gelebilir bazılarının başına gelmiştir.
İnsanlar neyken ne oluyor ölene kadar şansım var bunları da biliyorum ama bir türlü o içimdeki ümitsizlik kırgınlık kızgınlık nefret (bu sefer kendime çünkü acizliğimi gördüm) geçmiyor.
Yıllarca böyleydim ben.Lütfen bana yardım edin birilerimiz araştırmaktan çıkış yolu bulmaya çalışmaktan iyice takıntı haline getirmekten tükendim.Namaz da kılamıyorum o huzura kendimi layık hissetmiyorum ama kılmak istiyorum.
Kendimi kimseye hiçbir şeye layık hissetmiyorum hiçbir şey haketmiyorum ölü gibi yaşıyorum adeta. Bir de üzülüp tekrar yaptığım şeyler bitmesini istediğim halde yaptığım alışkanlarım var.
Kendime ceza veriyorum sanırım alışkanlıklarımla.Neyse tekrar tekrar aynı hataya düşünce de iyice umudum kırılıyor.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken oturuş şeklim yanlış

misafir4
her ademoğlu hata işlermiş, hayırlıları tevbe edermiş. tevbe edin. önemli olan insanın kendisini düzeltmesidir yoksa bir şeye takılıp kalıyorsanız bunun bir faydası yokdur. bir kişi bir şeyin küfür olduğunu bilmiyorsa da işliyorsa, bu durum o kimsenin kafir olduğu anlamına gelmez. yanlış anlaşılmalar ortadan kaldırılır, insanlar bilgilendirilir ve ona görehareket edilir. iman ve küfür açık meselelerdir. insan açık ber şekilde Allahdan geleni kabul eder veya inkar eder. dolayısıyla vesveseye düşmenize gerek yok. bu durum böyle bilinmeyecek bir şey değil. insanın bazen gördüklerinden duyduklarından itibar ettiklerinden dolayı kalbi ve zihni ifsad olabilir. insan batıla veya çirkinliklere imrenebilir, bunlarında temizlenmesi gerekir. insanında karşısına sürekli tercihler çıkar, önemli olan insanın neyi seçdiğidir. mesela odanı topladın mı toplamadın mı bu kadar, bunun kasılacak bir tarafı yok veya namazını kıldın mı kılmadın mı, bu kadar. ihtiyaçlarınızdan dilediklerinizden başlayarak hayatınızı düzeltecek veya güzelleştirecek basit adımları atmaya bakın. şeytan insana bunu yapmak dışında her şeyi yaptırır. yani takılmayın takılmadankasmadan, bu basit adımları atmaya bakın. kaygınız imanınıza delalet ediyor.

Okudunuz mu?  Namaz dışında ağlamak abdesti bozar mı?

Allahım çok gunahkarım, lanetlenme, ayetlerle alay etmek

Bu kategoride yer alan İstimma yaptıktan sonra bir damla gelen meni guslü gerektirir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok günahkarım kesin Cehennemlikmiyim ? Yoksa Allah banada merhamet edermi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.