Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:00
misa00
Abone

Tevbe İstiğfar Duası Ne Zaman Yapılmalı

Tevbe İstiğfar Duası Ne Zaman Yapılmalı

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Tüm Din Kardeşlerime Selam Ederim.ben Namaza Yeni Başladım Bazı Dini Bilgi Noksanlığım Var.buna örnek Olarakta Tevbe Istiğfar Duası Yapmak Istiyorum.nezaman Hangi Vakitte Yapılr Ve Herzaman Yapılmalımıdır Nasıl Yapılır Beni Aydınlatırsanız çok Sevinirim.

Okudunuz mu?  Kuranda neden 6666 ayet var denilmiştir?

Cevap: Tevbe Istiğfar Duası Ne Zaman Yapılmalı

meçhul_100
ve aleykumusselam ve rahmerullah..
RABBİM yar ve yardımcın olsun kardeşim..
buyur bu konuları oku..
forumduasi.com/diger-soru-ve-cevaplar-kategorilerin-disinda-kalanlari-bu-bolume-acalim/91634-tevbe-istigfar-nasil-yapilir.html

forumduasi.com/ibadet-fikih-soru-ve-cevaplari/53701-tevbe-istigfar-nasil-yapilir.html

forumduasi.com/ahlak-iyi-ve-kotu-ahlaki-soru-ve-cevaplari/50469-tevbenin-kabul-sartlari-tevbe-istigfar-duasi.html

forumduasi.com/ozel-dualar-gorevlileri-ilgilendiren/76229-tevbe-istigfar-dualari.html

forumduasi.com/showpost.php?p=395393&postcount=2


Cevap: Tevbe Istiğfar Duası Ne Zaman Yapılmalı

Desert Rose
استغفر الله استغفر الله استغفر الله العظيم الكريم اللذي لا الاه الاهو الحي القيوم واتوب اِليْهِ توبة عبد طالم لنفسه لا يملك لنفسه موتا ولا حياة و لا نشوراوَاَسْاَلُهُ لتََّوْبَةَ وَلْمَغْفِرَةَ وَلْهِداَيَةَلَناَ اِنَّهُ هُوَ لتَّوّاَبٌ رَحِيمُ

Okudunuz mu?  Hz. Ibrahim (a.s) İle İlgili Dini Hikayeler

"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe’l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve’l-hayyü’l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü’t-tevbete ve’l-mağfirete ve’l-hidâyete lenâ, innehû, hüve’t-tevvâbü’r-rahîm."

"Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur’ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm’dır."

Okudunuz mu?  Arkadaşım hakkını helal etmiyor

"Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve’l-yevmi’l-âhiri ve bi’l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve’l-bâsü bade’l-mevt. Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh."


tevbe istiğfar duası, tövbe niçin ve ne zaman yapılır, tövbe istigfar duası

Bu kategoride yer alan Sevgi ve Merhamet ne anlama gelir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevbe İstiğfar Duası Ne Zaman Yapılmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.