Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:32
missa
Abone

Tevbe istiğfar duası arapça ve türkçe metniyle birlikte

Tevbe istiğfar duası arapça ve türkçe metniyle birlikte

Kayıtsız Üye
tevbe istiğfar duası arapça ve türkçe metniyle birlikte


Cevap: tevbe istiğfar duası arapça ve türkçe metniyle birlikte

İsrâ
Tevbe İstiğfar Duâları

Tevbe, istiğfar duâlarının manası, yaptığımız bütün günahlara pişmanlık duyduğumuzu ifade etmemiz, bundan sonraki hayatımızda bir daha böyle günah ve kusurları işlemeyeceğimize Rabbimize söz vermemizdir.
Günah ve kusurlarına pişmanlık duyup, üzüntü ve elem hisseden mü’min, önce şu istiğfar duâsını huşû ve hudû ile okur:

Okudunuz mu?  İslam Dininin Temizliğe Verdiği Önemi Belirten Ayet Ve Hadis Örnekleri

"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe’l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve’l-hayyü’l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü’t-tevbete ve’l-mağfirete ve’l-hidâyete lenâ, innehû, hüve’t-tevvâbü’r-rahîm."
"Yâ Settere’l uyûb, Yâ gaffare’z-zünûb! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine nadim oldum, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında sayılarını bilemeyeceğim kadar çok Peygamber gelmiş, İlâhi kitapları tebliğ etmişlerdir. Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur’ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm’dır."

Okudunuz mu?  Kabirlere (mezar) çiçek ekmek ve sualamak (İslamda yeri nedir)

"Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve’l-yevmi’l-âhiri ve bi’l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve’l-bâsü bade’l-mevt. Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh."


arapça tevbe istiğfar duası

@hmet
tevbe istiğfar duası arapça

Okudunuz mu?  Tahrimen Mekruh ile Haram arasındaki fark nedir ?

Tevbe istiğfar duası arapça ve türkçe metniyle birlikte

Tevbe istiğfar duası arapça ve türkçe metniyle birlikte


Yorum: Tevbe istiğfar duası arapça ve türkçe metniyle birlikte

Kayıtsız Üye
Allah’ım lüfen böyle olsun hatta bunun olması için gerekiyorsa şöyle olsun gbi insan karşılığında kendine kötü olacak şeyi söylüyorsa bunu içinden söylemişse kabul olur mu bu kötü şey olmasın diye tevbe etmeli mi?

Okudunuz mu?  Esmaül hüsnayı kolay ezberlemenin yolları

Adil
İçinden geçen için tövbe etmen gerekmez. Böyle şeyleri hiiiç düşünmeden geç. Üstünde durup önemseme.


Kayıtsız Üye
Kardeşim ALLAH herşeyi bilen ve sonsuz ilim hikmet sahibidir senin basının içine beyin yerleştirip ona hafıza edebilme kabiliyeti vermiş senin düşünmeden ALLAH zul celal bilir ve haber dar olr için kötü şeyler geçiyorsa ALLAH a dua et O çok bağışlayan ve merhamet sahibidir inşAllah iyi dua larimiz kabul olur.

Okudunuz mu?  Cennet ve cehennemdeki görevli melekler

Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim sizin sayenizde içim biraz rahatladı


Kayıtsız Üye
Icinden gecen kotulukler için gunah yazilmaz ama içinden gecen iyilikler için sevap yazilir diye biliyorum 🙂 bu yuzden güzel dusunmekte fayda vardir diye düşünüyorum 🙂


tevbe istiğfar duası arapça, tevbe istiğfar duası, tövbe duası arapça

Bu kategoride yer alan Tahmidiye nedir? niçin ve nasıl okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevbe istiğfar duası arapça ve türkçe metniyle birlikte Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.