Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:18
missa93
Abone

Seyyidül istiğfar duası arapça – türkçe

Seyyidül istiğfar duası arapça – türkçe

Kayıtsız Üye
seyyidül istiğfar duası türkçe


Cevap: seyyidül istiğfar duası arapça – türkçe

Hoca
seyyidül istiğfar duası arapça – türkçe

رقم الحديث: 143
1 : 330 (حديث مرفوع) أَخْبَرَنَا أَبُو طَاهِرٍ أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ سِلَفَةَ الأَصْبَهَانِيُّ الْحَافِظُ ، قِرَاءَةً عَلَيْهِ ، أَخْبَرَنَا أَبُو زَكَرِيَّا يَحْيَى بْنُ عَبْدِ الْوَهَّابِ بْنِ مَنْدَهِ الأَصْبَهَانِيُّ ، الْحَافِظُ بِهَا بِقِرَاءَتِي عَلَيْهِ ، قَالَ : أَخْبَرَنَا أَبُو بَكْرٍ أَحْمَدُ بْنُ مَنْصُورِ بْنِ خَلَفٍ الْمَغْرِبِيُّ ، ثُمَّ النَّيْسَابُورِيُّ بِهَا قِرَاءَةً عَلَيْهِ ، أَخْبَرَنَا أَبُو طَاهِرٍ مُحَمَّدُ بْنُ الْفَضْلِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْحَاقَ بْنِ خُزَيْمَةَ السُّلَمِيُّ ، قِرَاءَةً عَلَيْهِ مِنْ أَصْلِ كِتَابِهِ فَأَقَرَّ بِهِ ، وَقَالَ : نَعَمْ فِي شَوَّالَ سَنَةَ خَمْسٍ وَثَمَانِينَ وَثَلاثِ مِائَةٍ ، أَخْبَرَنَا جَدِّي مُحَمَّدُ بْنُ إِسْحَاقَ بْنِ خُزَيْمَةَ ، حَدَّثَنَا بِنْدَارٌ ، حَدَّثَنَا يَحْيَى يَعْنِي ابْنَ سَعِيدٍ ، عَنْ حُسَيْنٍ الْمُعَلِّمِ ، عَنِ ابْنِ بُرَيْدَةَ ، عَنْ بَشِيرِ بْنِ كَعْبٍ ، عَنْ شَدَّادِ بْنِ أَوْسٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ ، قَالَ : قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : " سَيِّدُ الاسْتِغْفَارِ ، أَنْ تَقُولَ : اللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ ، خَلَقْتَنِي وَأَنَا عَبْدُكَ ، وَأَنَا عَلَى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ ، أَعُوذُ بِكَ مَنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ ، أَبُوءُ بِذَنْبِي وَأَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ ، فَاغْفِرْ ذُنُوبِي إِنَّهُ لا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلا أَنْتَ ، مَنْ قالَهَا مُوقِنًا بَعْدَمَا يُصْبِحُ فَمَاتَ مِنْ لَيْلَتِهِ ، كَانَ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ ، وَمَنْ قَالَها حِينَ يُمْسِي مُوْقِنًا بِهَا ، كَانَ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ " . قَالَ الشيخ أدام الله علوه : انفرد به البخاريُّ ، فرواه عن أبي معمر ، عن عبد الوارث ، عن يزيد بْن زُريع ، كليهما عن حسين المعلم ، كما أخرجناه .

Okudunuz mu?  Eğer ölümsüzlük olsaydı bu dünyanın ve insanların durumu ne olurdu?

"Allahumme ente Rabbi la ilahe illa ente halekteni ve ena abduke ve ena ala ahdike ve vadike mestatatu , euzu bike min şerri ma sana’tu , ebu’u leke binimetike aleyye ve ebu’u bizenbi feğfir li feinnehu la yeğfiruz’zunube illa ente"
(Yâ Allah! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Beni sen yarattın ve ben senin kulunum. Ve ben îman ve ubûdiyyetimde gücüm yettiği kadar senin ahd ü misâkın üzereyim. Yâ Rabbi! Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve senin bana ihsan etdiğin nimetleri ikrar ve i’tirâf ederim. Kendi kusur ve günâhlarımı da ikrar ve i’tirâf ederim. Yâ Rabb! Sen beni afv ü mağfiret eyle. Zîra senden başkası günâhları afv ü mağfiret edemez)

Okudunuz mu?  Süslenme ve takılarla ilgili bazı soru cevaplar Ayet ve Hadisler

(Şeddad bin Evs (r.a.)’den rivayete göre Rasûllah (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır:
"Bir kimse bu Seyyidü’l-istiğfâr’ı ihlâs ile gündüz okur da o günde akşam olmadan evvel vefat ederse o kimse ehl-i cennettendir. Ve eğer bu duâyı ihlas ile gece okur da sabah olmazdan evvel vefat ederse yine ehl-i cennettendir")

Okudunuz mu?  Yuva yıkmak zina yapmak


seyyidül istiğfar, seyyidül istiğfar duası, seyyidul istigfar

Bu kategoride yer alan Diyanet'e Göre Yoga Günah Mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Seyyidül istiğfar duası arapça – türkçe Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.