Anasayfa
16 Ocak 2024, 0:48
dualar
Yönetici

Büyük bir istiğfar duası .

Büyük bir istiğfar duası .

r1dv4n06
Abdüh Muhammed Baba (Rahimehullah) el-Mecmu’atü’l-mübareke isimli eserinde :



Bismillahirrahmanirrahim
Elhamdülillahi hamdeyyüvafinniame ve eşhedüel la ilahe illAllahu vahdehü la şerikelhü şehedetem müberraetem mineşşekki vettühemi ve eşhedüenne seyyidena Muhammedennebiyyene abdühü ve rasulühü seyyidül arabi vel acemi sallAllahu teala aleyhi ve sellem ve ala alihi ve ashabihi ve ezvacihi ve zürriyetihi efdalil ümem.

Anlamı:

Nimetlerine denk gelecek bir hamd ile allah-u Te’ala’ya hamd-ü senalar olsun. Ben şek ve töhmetlerden beri kılınmış bir şahadetle şahitlik ederim ki allah-u Te’ala’dan başka hiçbir ilah yoktur. Yine şahitlik ederim ki Peygamberimiz, Efendimiz Muhammed O’nun kuludur, Rasulüdür,Arab’ın ve Acem’in Efendisidir. allah-u Te’ala ona ve ümmetlerin ne üstünü olan aline, eshabına, eşlerine ve zürriyetine salat ve selam eylesin.

dedikten sonra şöyle devam etmiştir:İşte bu, Abdullah ibni’s-Sultan (RadıyAllahu Anh)ın istiğfarıdır ki bu, her şeyden koruma ve emniyettir. Abdullah ibni’s-Sultan bu istiğfarı Receb ayının her gecesinde okurdu. Bu kişi içki, zina, fisk-u fücûr, namaz ve oruca gevşeklik ile tanınmış biriydi.
Rasulüllah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) zamanında bulunan bu kişi öldüğü zaman onu yıkayacak, cenaze namazını kılacak ve ardı sıra gidecek kimse bulamadı. Cibril (Aleyhisselam) Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)in yanına gelerek: Ey Muhammed! Rabbin sana selam söylüyor, seni tahiyye ve ikram ile seçkin kılıyor ve: ‘Kalk Abdullah ibni’s-Sultan’ın cenazesine yürü, onu yıka, kefenle ve namazını kıl’ buyuruyor’ dedi.
Rasulüllah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) ayaklarının parmakları üzerinde yürüyerek onun cenazesine katıldı, lahdine indi ve tebessüm buyurdu, sahabe-i kiram (RadıyAllahu Anhum) bu duruma şaşırdı.
Cenazesinden döndüklerinde Rasulüllah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)e, parmaklarının uçları üzere yürümesinin sebebini sordukları zaman: Ben meleklerin toplandıklarını gördüm, onların çokluğundan dolayı, parmak uçlarımdan başka yerin üzerine basacağım bir mekan kalmadı buyurdu.O zaman tebessümünün hikmetini sorduklarında: Cennetten bir avlunun onun kabrine geldiğini, onun ardında da bin huri bulunduğunu gördüm ki, her bir hurinin elinde Havz-ı Kevser’den doldurulmuş bir kadeh olup, her biri: ‘Ben kalkacağım ve onu içireceğim’ diyordu. İşte bunun için tebessüm ettim buyurdu.
Sonra Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem): Kalkalım, onun evine gidelim de, hal-i hayatında ne amel ettiğini eşine soralım buyurdu. Evin kapısına vardıklarında onu kilitli buldular. Kapıyı çaldıklarında kadın: Fısk ve fücûr ehlinin kapısını çalan da kimmiş? deyince eshab: Ya Ümme’l-hayr! Gönderilenlerin Efendisi ve peygamberlerin sonuncusu için kapıyı aç dediler. O da kapıyı açtı. Onlar ona eşinin halini ve hayatında yaptıklarını sorduklarında kadın: Ya Rasulellah! Ben ondan ancak çirkin işler, içki içmeler ve fisk-u fücûr gördüm. Lakin Receb ayı geldiğinde kalkar, şu duayı okurdu. Çok okuduğu için onu ondan ezberledim dedi.

Okudunuz mu?  Hadis'lerden Dualar

Müellif:

Abdüh Muhammed Baba el-Mecmuatü-l mübareke,fi’s-semavati’l me’sura ve’l-e’mali’i-mebrura,sayfa:11-17


Yorum: Büyük bir istiğfar duası .

YAĞMUR
her müslümnın bir istiğfar duası öğrenmesi gerekir çünkü bu gereklidir müslüman af dilemek için hatasını telafi etmek için fırsat kollamalıdır


elhamdülillahi hamdeyyüvafinniame ve eşhedüel la ilahe illAllahu vahdehü la şerikelhü, abdullah ibn sultan istigfar turkce, abdullah ibni sultan kimdir

Bu kategoride yer alan Kazadan beladan koruyan dualar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyük bir istiğfar duası . Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.