Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:46
missa92
Abone

Tövbe İstiğfar, Bağışlanma Duası, Mağfiret Duası

Tövbe İstiğfar, Bağışlanma Duası, Mağfiret Duası

Kayıtsız Üye
Tövbe İstiğfar, Bağışlanma Duası, Mağfiret Duası


Cevap: Tövbe İstiğfar, Bağışlanma Duası, Mağfiret Duası

Snowdrop
Seyyidü’l-İstiğfar Duası:

Bu dua konusunda şöyle bir hadis nakledilir. Resulullah (s.a) buyurdu ki; "İstiğfar dualarının en değerli ve en üstünü şöyle demendir: "Allâhümme ente Rabbî, Lâ İlâhe İllâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va’dike me’steta’tü, eûzü bike min şerri mâ sana’tü, ebûü leke bir ni’metike aleyye ve ebûü bir zenbî fe’gfirlî fe innehû lâ yeğfiru’z-zünûbe illâ ente"

Okudunuz mu?  Hafız kime denir?

Anlamı:"Allah’ım! Sen benim Rabbımsın! Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Beni sen yarattın. Ben senin kulunum; gücüm yettiği kadarıyla senin akdin ve va’din üzere bulunuyorum. Yaptığım fenalıkların şerrinden sana sığınırım. Üzerimde olan nimetlerini itiraf ederim, günahımı da itiraf ederim. Beni bağışla; çünkü senden başka hiçbir kimse günahları mağfiret edemez."

Okudunuz mu?  Kürtaj olan bayanlarda kanama yoksa kaç gün sonra namaz kılabilir

Hz. Muhammed (s.a.s) daha sonra şunları ekledi: "Kim bunları inanarak sabahleyin söyler de akşam olmadan ölürse, o kişi Cennet ehlindendir. Yine kim bunları inanarak geceleyin söyler de sabaha ulaşamadan vefat ederse Cennet ehlindendir" (Buhârî, Deavât, 2).

Şâmil İA


Cevap: Tövbe İstiğfar, Bağışlanma Duası, Mağfiret Duası

nurya
ALLAH [cc] tövbeleri çokça kabul edenler RABBİM bizleri affet SEN affedicisin affı seversin affet YA RABBİM

Okudunuz mu?  Kardeşlik ile ilgili fıkralar

bağışlanma duası, Allahümme inne ente halakteni, mumsemabagislanmaduasi

Bu kategoride yer alan Hz Muhammed'in mucizeleri nelerdir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe İstiğfar, Bağışlanma Duası, Mağfiret Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.