Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:35
missa05
Abone

İstanbulun fethinden sonra yapılan ilk cami?

İstanbulun fethinden sonra yapılan ilk cami?

Kayıtsız Üye
s.aleyküm ben akbıyık camisinin tarihine baktığımda aklıma şu soru takıldı;
istanbulun fethinden sonra yapılan ilk cami hangisidir acaba????


Cevap: istanbulun fethinden sonra yapılan ilk cami?

Muhammed
İstanbulun ilk camisi Arap camisidir.

İstanbul’un ilk camisi, İstanbul’u kuşatmaya gelen İslam orduları tarafından 1296 sene önce yapılmıştı. İstanbul’da ilk ezan burada okunmuştu. Daha sonra kiliseye çevrilen bu yer, İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilmesiyle tekrar camiye dönüştürüldü.

Okudunuz mu?  Vitir namazında kunut duası bilinmiyorsa ne okunur

715 yılında Emevi Halifesi Velid’in vefat etmesiyle yerine Süleyman Abdülmelik geçti. Süleyman devrinin en önemli olaylarından biri İstanbul’un fethine yeniden teşebbüs edilmesidir. Süleyman, kardeşi Mesleme’yi İstanbul’un fethi için hazırlanan orduya başkomutan tayin etti.
Arap Camii’ni Mesleme bin Abdülmelik 715 yılında yaptırmıştı. Orduda bulunanlar 7 sene süreyle burada ibadet etmişti. Bu bina daha sonra 1232 yılllarında Dominiken Papazları tarafından kilise olarak kulanıldı. Kilise haline getirildiğinde yapılan çan kulesi günümüzde minare olarak kullanılmaktadır. Minare olarak kullanılan dikdörtgen şeklindeki yerin 102 basamağı vardır. İstanbul’un fethinden sonra burası yeniden cami oldu.

Okudunuz mu?  Kuaförün başkalarının kaşını alması caiz midir ?

İstanbulun fethinden sonra yapılan ilk cami?

Bu kategoride yer alan Kuduriye Duasının Arapça Yazılışı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstanbulun fethinden sonra yapılan ilk cami? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.