Anasayfa
19 Aralık 2021, 13:31
missa7-2
Abone

Dini kız isimleri ve anlamları

Dini kız isimleri ve anlamları

Kayıtsız Üye
dinikız isimleri ve anlamları


Cevap: Dini kız isimleri ve anlamları

Muhammed
Dinimizin tavsiye ettiği isimlerden bazıları şunlardır.

Fatima
Ülkemizde genellikle fatma olarak takılan bu isim Aslı gibi koyulmamaktadır Gerçeği ise Fatima dır.

Fatma ismi Türkiye’de en çok kullanılan ilk isimdir.Fatma ismi arapçadaki Fatıma isminin Türkçe’ye geçmiş halidir. Fatıma ismi Peygamber Efendimiz’in (saa) kızının ismidir.Bu yüzdenTürkiye’de müslümanlar tarafından kız çocuklarına en çok verilen isim olmuştur.
Fatma ismi arapça kökenli bir isimdir.

Okudunuz mu?  Bir insana büyü yapıldığını nasıl anlarız

Aişe
Ayşe ismi Türkiye’de en çok kullanılan ikinci isimdir.Bunun en büyük nedenlerinden birisi ise Peygamber Efendimiz (Hz.Muhammed’,n (saa) eşlerinden birisi olmasıdır.Bu yüzden müslümanlar tarafından kız çocuklarına Fatma isminden sonra en çok verilen isimdir.
Ayşe ismi arapça kökenli bir isimdir.

Amine
Emine ismi Türkiye’de en çok kullanılan kız isimleri arasında yer alır. Emine ismi Arapçada yer alan Amine isminde Türkçeye geçmiştir.Amine ismi ise Peygamber Efendimiz’in (saa) annesinin ismidir.Bu yüzden Türkiye’de müslümanlar tarafından kız çocuklarına en çok verilen isimlerden birisi olmuştur.
Emine ismi arapça kökenli bir isimdir.

Okudunuz mu?  Melekleri neden göremeyiz


Hatice
Hatice ismi Türkiye’de en çok kullanılan kız isimleri arasında yer alır. Hatice ismi Arapçadan Türkçeye geçen isimlerden birisidir.Hatice ismi ise Peygamber Efendimiz’in (saa) ilk eşinin ismidir.Bu yüzden Türkiye’de müslümanlar tarafından kız çocuklarına en çok verilen isimlerden birisi olmuştur.
Hatice ismi arapça kökenli bir isimdir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin yaşlılar cennete giremez diye şaka yaptığı hanım sahabi kimdir?

Zeynep

Zeynep kız çocuklarına verilen isimler arasındadır. Oldukça popüler klasik isimlerden biridir. Arapça kökenlidir ve değerli taş,kıymetli manalarını taşır.
Anlam 1: Zeynep ismi kelime olarak; değerli taşlar, mücevherler. değerli olan herşey anlamına gelmektedir
Anlam 2: Zeynep, Arapça Zeyneb () isminin Türkçe’ye yerleşmiş halidir. Zeyneb isminin Arapça’daki anlamı ‘babasının süsü’ demektir.
Anlam 3: Zeynep Arapça kökenli bir kadın ismi. Değerli taşlar, mücevherler anlamındadır. Tarihte birçok farklı önemli kişinin ismi Zeynep’tir. Anlamı ayricaArapça Zeyn-u Eb tamlamasından gelmektedir ve Babasının süsü demektir.Birleşik sözler:

Okudunuz mu?  İçki içtim ama tövbe ettim melekler ve bereket tekrar gelir mi


Sevde
1-Hz.Peygamberin 2.eşinin adı,
2-Sürülmüş, tarla gibi işlenmiş,
3-Boyalı, sürmeli …


arapça kızı isimleri, arapça kökenli kız isimleri, Arapça kokenli kiz isimleri

Bu kategoride yer alan Akla gelen düşüncelerden küfre düşülür mü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini kız isimleri ve anlamları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.