Anasayfa
19 Aralık 2021, 14:50
missa01
Abone

Eşler arasında kavga: Kadın kocasına kızıp yatağını ayırabilir mi? yatağını ayırması günah mı?

Eşler arasında kavga: Kadın kocasına kızıp yatağını ayırabilir mi? yatağını ayırması günah mı?

Kayıtsız Üye
kadın kocasına kızıp yatağını ayırabilir mi?? böyle bir durumda günaha girmiş olur mu??


Cevap: eşler arasında kavga: kadın kocasına kızıp yatağını ayırabilir mi?? yatağını ayırması günah mı

havle77
aslinda günahtır hemde sanmadığın kadar günah
melekler ve büyük balkılar okyanusta seni lenet eder
kadın Allahın hakkını ödeyemez eşinin hakkını ödemeden
ورسول الله صلى الله عليه وسلم يقول: "والذى نفس محمد بيده؛ لا تؤدى المرأة حقَّ ربَّها حتى تودَّىَ حقَّ زوجها".
türkçesi şudur muhemmedin nefsi elinde olan c Allah kadın Allahın hakkını ödeyemez eşinin hakkını ödemeden

Okudunuz mu?  Dört haftalık bebek aldırmak

Yorum: Eşler arasında kavga: Kadın kocasına kızıp yatağını ayırabilir mi? yatağını ayırması günah mı?

Kayıtsız Üye
Kadın görevleri yerine getirmedi mi erkek önce nasihat veriyor sonra "yatakları ayırıyor" bunlar fayda etmezse dövebiliyor. Peki ama neden erkek görevini yapmayınca kadın sabretmek zorunda 1tokat atıp boşasın ya da hemen boşanmak istemiyorsa yatağını ayırsın somurtkan davransın kadının bunları yapamaz mı?


Yorum: Eşler arasında kavga: Kadın kocasına kızıp yatağını ayırabilir mi? yatağını ayırması günah mı?

mum
Kadın da tepki verebilir ki zaten tüm kadınlar veriyorlar zaten, hatta dövebiliyorsa dövsün 🙂

Okudunuz mu?  Hz ömer nasıl vefat etti?

vel Fecr
< Kadın görevleri yerine getirmedi mi erkek önce nasihat veriyor sonra "yatakları ayırıyor" bunlar fayda etmezse dövebiliyor. Peki ama neden erkek görevini yapmayınca kadın sabretmek zorunda 1tokat atıp boşasın ya da hemen boşanmak istemiyorsa yatağını ayırsın somurtkan davransın kadının bunları yapamaz mı? >
Bu karar kadınlara kalsaydı her kızdıklarında kimbilir kaç kere boşarlardı. ben eşimi biliyorum , bazen nefsi tutamıyor kendini ama bir vakit sonra benden helallik istiyor. Allah ondan razı olsun. evin kavvamı erkektir. Rasulullah efendimiz Erkek evin çobanıdır, herkes güttüğü sürüden sorumludur diyor. bu vebal erkeğe verilmiş. evine dini getirecek erkektir. önce kendi yapıp sonra hanımına ve çocuklarına anlatmalıdır. buna uymayan kadını Allah affetsin ben ne diyeyim.

Okudunuz mu?  Akabe antlaşması nerede ve ne zaman olmuştur?

Kadının fıtratı gereği Allah teala bazı hükümleri erkeğe vermiştir. mesela islamda kadın halife olmaz neden ? sence ayrımclıktan dolayı mı ?

Allah teala bizi yarattı ve bizi bizden iyi bilen o. sen daha kalbine hükmedemiyorsun ama Allah tealanın emirlerini sorguluyorsun ? tek yapabildiğin yemek su yatmak. Allahın bizden razı olması için onun emir ve yasaklarına uymalı , Rasulullah efendimizin sünnetleriyle beraber Farzları yerine getirmeliyiz. ama biz ne yapıyoruz. hayatımızda namaz yok amel yok. şöyle yaptım günah mı böyle yaptım harammı, ona onu dedim kul hakkımı vs vs bunalrı soruyoruz. ya kardeşim sen bir nerdesin islamın neresindesin soruyomusun nefsine.

Okudunuz mu?  Güvenle ilgili şiirler

Allah sana hava vermiş su vermiş toprak vermiş deniz vermiş dağ vermiş yemek vermiş ana vermiş barınak vermiş hayat vermiş beden vermiş ruh vermiş sana fırsat vermiş. bunları ne kadar düşünüyoruz ? kaç kere bu nimetlere şükrettik bunun hulasasını yapıyormuyuz ?

lütfen biraz tefekkür edin.

Okudunuz mu?  Efendimize salavat nasıl getirilir

Mylas
kuran kadın ve erkeği yapması gereken konularda hiç ayırmamıştır. kadın veya erkek hiç farketmez eğer evlilikte bir sorun varsa kuran şöyle tavsiye vermiştir.
ya konuşun ya yatakları ayırın ya da ayrılın.
bu ayrılmak her zaman dövün olarak tefsir edilmiştir ama peygamberimizin hayatına baktığımızda böyle bir şey yok.

Okudunuz mu?  Hacda neden peçe takılmaz hacda peçe takılmasını yasaklanmasının sebebi nedir?

yani eğer dövmek normal bir şey olsaydı döv derdi zaten kuran. bu dövme konusunun da yanlış olduğu anlaşılıyor. erkek eşine bir hata yaptığı zaman kadın elbet küsebilir ayrılabilir. erkek istediğinde üç kelimeyle ayrılırken günah olmuyor da kadın ayrılmak isteyince mi günah olsun.


Kayıtsız Üye
Dünyada erkek olmak vardı bee.Ah Allahım Ah kadın olmak ne zor😥


Kayıtsız Üye
Itaat demek bence saygı hürmet demek.Bir evlilikte tek kadın saygı gösterir ve hürmet ederse o evlilik yürümez!!!

Okudunuz mu?  Alafranga Klozet tuvaletlerde yapılan Taharet geçerlimidir?

vel Fecr
< Dünyada erkek olmak vardı bee.Ah Allahım Ah kadın olmak ne zor�� >
kadın olmak daha kolay olabilir. 2 görevin var ev içinde kocana itaat ve çocuklarını islam üzerine büyütmek başka ne sorumluluğun var ?


Kayıtsız Üye
Sence ne olabilir.Tabi sen erkeksin Anlayamazsın.Bunlar kadınsı meseleler

Neden günahmış😡 .Kadın haklı kocası haksız ise kadın kocasına karşı tavrını ortaya koyabilir.Yani haklı yere kocasına kızıp yatağını ayırabilir


Kayıtsız Üye
Selamlar
Bakıyorum hep yatak ayıran erkekler. Hiç yatak ayıran bayan yok. 10 yıllık evliyim ve yaklaşık 8 aydır eşimle ayrı yaltaklardayız. Daha doğrusu eşim başka odada yatmayı tercih ediyor. Neden olarak ta yatağın belini agrittigini söylüyor. Kanepe çok rahatmış. Ayrı yatma 8 ay önce çocukların odasında klima olmamasından dolayı onlar üşümesin diye kendi yatagimizda eşimin çocuklarla yaylasıyla başladı, ben salonda. Çocukların odasına klima aldim, önce gitti onların odasında yattı, yaz gelince salonda yatmaya başladı yukardaki nedenden dolayı. Erkelerin yatak artırmasıyla ilgili bu yorumlarınızı okuyunca bir erkek olarak karımdan ayrılmanın en hakli ve doğru yol olduğunu düşünüyorum. Bir erkeğim ve cinselliğe çok önem veriyorum. Elbette dertlenmek güvenmek beraber gülmek ağlamak gibi duygusal ihtiyaçları erkeklerim de var. Yatak dışın da sorunumuz yok denecek kadar az. Fakat tüm yazılı sözlü iletişim çabalarıma rağmen sonuç değişmedi. Kurumsal bir şirkette yönetici, kibar, eşine ailesine sadık, işinde başarılı ve ailesi dışın da işi den başka zaman ayıracak durumu olmayan temizliğe önem veren nezaketli birisi olduğuma inanıyorum. Sizlerin eşlerine bakınca kendimin harcandığını da düşünmedim değil:) Bu konuda ne düşünmeliyim, bir o erişi olan var mi ? Acaba bende hayr huyt kaba saba mi olmalıyım…
Saygılar.

Okudunuz mu?  Cuma günü salavat nasıl getirilir

kadının yatağını ayırması günah mı, kadın yatağını ayırabilir mi, kadının yatağını ayırması

Bu kategoride yer alan Allah'a yakın olmak için ne yapılmalı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşler arasında kavga: Kadın kocasına kızıp yatağını ayırabilir mi? yatağını ayırması günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.