Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
sizden93
Abone

Eşler arasında Haklar..

Eşler arasında haklar?

almanyali67
Esler arasinda Haklar? Bir erkegin kendi hanimi kocasina deseki?ben öldükten sora beni bizim köyümüzün mezarina defnetsinler diye söylüyor ve kocasinin kendi köyündeki mezara defnedilmek istemiyorsa ve dedigimi yapmazsan hakkimi sana Helal etmiyorum derse,zor durumda kalmis kocasi helallik almasi açisindan haniminin sözünümü dinlemesi gerekiyor? Eger sözünü dinlemeyip istedigi bir yere defnedilirse,bu durumda haniminin helalligini alamadi kul hakkinami girilmis sayilir?

Okudunuz mu?  Hatimle kılınan teravih namazında secde ayeti

Cevap: Esler arasinda Haklar?

azra
ölüyü başka beldeye nakletmek caiz değil diye biliyorum.
caiz değilse vasiyeti yerine getirilimemelidir.


Cevap: Esler arasinda Haklar?

rana
ama misal almanyadan ölenleri türkiyede gömüyoruz cünkü ziyaret etmeme ve dönüs olabilir ihtimalinden..
ve burda gömeyi gönüller razı gelmiyor..

Okudunuz mu?  Allaha söz vermek

Cevap: Esler arasinda Haklar?

azra
İnsan Nerede Gömülmeli?

Ölen bir kimsenin, mutlaka doğup büyüdüğü yerde gömülmesi gerekir, diye bir kaide yoktur. Bil`akis ölmüş olduğu beldede gömülmesi müstehabtır. Âişe Validemizin kardeşi Abdurrahman Medine`ye 20 mil mesafede vefat etmişken alınıp Medine`ye getirilmiş, orada defnedilmişti. Âişe Validemiz buna lüzum olmadığını belirterek:

Okudunuz mu?  İdrarı penis kalması istemsiz meni gelmesi

– Ey kardeşim, bilseydim seni buraya getirmez, vefat ettiğin yerde defnini sağlardım, demiştir. Peygamber Efendimiz de Uhud şehidlerini Uhud`da defnetmiş, onları Medine mezarlığına getirtmemiştir. Bununla beraber, cesedin kokma tehlikesi yoksa, cenazenin ölmüş olduğu yerden başka bir yere, gömülmeden önce taşınıp götürülmesinde ve başka bir memlekete gömülmesinde de bir beis yoktur. Fakat gömüldükten sonra çıkarılıp başka tarafa götürülmesi câiz olmaz, haramdır. Ancak gömülen yer bir şahsın mülkü olur da o şahıs gömülmesine razı olmazsa, o takdirde nakil câiz olur. Bu gibi nakillerde cenazeyi yıkama ve namazını kılma işi, defnin yapılacağı yerde olmalıdır. Böylelikle, ölüden akacak bir mayi ile abdesti bozulmadan defni sağlanmış olur.

Okudunuz mu?  Vitirden önce kaza namazı kılınırmı

almanyali67
Esselamun aleykum v..v..

Yatarken evli olan kimseler Bey’inden veya Hanım’ından arkasını ona karşı dönmesi günahmıdır?burada hakkına girmiş sayılırmı?(kul hakkı gibi),ve diyelimki izin alması gereken durumda Eşi uyuyorsa ne yapmak lazım uyku halinde olandan nasıl izin alacak?

yukarıdaki durumlarda…

1-kul hakkına giriyormu?
2-günaha giriyormu?
3-uyku halindeki eşinden’de izin alması gerekirmi?
4-bu konuda ikisi’de karı ve koca birbirlerinden izin almalımıdır?

Okudunuz mu?  Mukabeleye hayız olan hanımlar katılabilirmi

bu bağlantıda soruların dördünün cevabı için şimdiden teşekkür ederim, Allah cc razı olsun.


arifselim
Ve aleykumusselam ve rahmetullahi ve berakatuhu. Sırtını dönerek uyumak günah değildir. Ama cinsel haklarını ihmal etmek günahtır. Bunu birbirinden ayırt etmemiz gerekir. İzin alınması gereken acil bir durum olursa eşini uyandırmalıdır.

Okudunuz mu?  Allah nasıl Melekleri yarattı?

bir koca karısını anne ve babasına gitmekten engelleyebilir mi, eşine sırtını dönüp yatmak günahmı, kocaya sırt dönüp yatmak günahmı

Bu kategoride yer alan Yurt dışında yaşamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşler arasında Haklar.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.