Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:25
Sizden
Yönetici

Bu duayı bilen varmı

Bu duayı bilen varmı

ömre bedel
Hızır’ın (a.s), İbrahim et-Teymî’ye öğrettiği ve akşam sabah okumasını tavsiye ettiği zikir de önemlidir. Bu, on değişik zikir ve tesbihten oluşur. Yedişer defa okunur.
Hızır (a.s), İbrahim Teymî’ye: Bunları bana Hz. Muhammed (s.a.v) öğretti. demiştir. Ayrıca ona bu zikrin faziletini haber vermiş ve anlatılamayacak kadar büyük olan öneminden bahsetmiştir. Bu zikri ancak Yüce Allah’ın haklarında saîd ve cennetlik hükmünü verdiği kimselerin okumaya devam edeceğini söylemiştir. Biz konuyu kısa tutmak istediğimizden bahsi geçen zikrin faziletlerini bu kadar hatırlatmakla yetiniyoruz. Bu virde devam eden kimse, müjdelenen faziletlerin hepsini elde eder. Ayrıca buna devam eden kimse diğer duaları zaten okumuş olur.
Bu zikri, Saîd b. Saîd, Ebu Tayyibe’den, o da Kurz. b. Vebre’den nakletmiştir. Kurz b. Vebre’nin Ebdalden olduğunu söylemiştir. Kurz b. Vebre demiştir ki:
Şam’da iken birisi yanıma geldi. Bana:
-Ey Kurz! Sana bir hediyem var, onu kabul et. Çünkü o, çok hoş bir hediyedir, dedi. Ben:
-Bu hediyeyi sana kim verdi? dedim. İbrahim et-Teymî verdi, dedi. Ben:
-Peki İbrahim’e onu kimden aldığını sormadın mı? dedim.
-Evet, sordum, dedi ve İbrahim et-Teymî’nin kendisine şunları anlattığını söyledi:
-Ben Kabe’nin avlusunda bulunuyordum. Tehlil, tesbih ve tahmid türü zikirlerle meşgul oluyordum. Bu sırada yanıma bir adam geldi, selam verdi ve sağımda oturdu. Onun kadar güzel yüzlü, bembeyaz elbiseli ve hoş kokulu bir kimseyi görmedim.
Kendisine: -Ey Allah’ın kulu! Sen kimsin ve nereden geldin? dedim. O zat:
-Ben Hızır’ım, diye cevap verdi.
-Peki niçin geldin? dedim.
-Sana selam vermek için ve bir de seni bir din kardeşi olarak sevdiğimden dolayı geldim. Yanımda sana vermek istediğim bir hediyem var, dedi.
-O hediye nedir? diye sordum. Şu cevabı verdi:
-Güneş doğup, yeryüzüne yayılmadan önce bir de batmadan önce şu sayacaklarımı okumandır. Yedişer defa olmak üzere, Fatiha sûresini, Nas sûresini, Felak sûresini, İhlas sûresini, Kafirun sûresini ve Ayete’l-Kürsî’yi okursun. Sonra yedi defa:

Okudunuz mu?  Dayanamıyorum intihar edeceğim ama ...

Sübhânellahi velhamdulillahi ve lâ ilâhe illâ’llahu vellahu ekber dersin. Ardından yedi defa salat ü selam getirirsin. Kendin için, annen baban için, ehlin için, akrabaların için, ölen ve hayatta olan bütün müminler için yedi defa istiğfarda bulunursun ve şu duayı yedi defa okursun:????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????

Akşam sabah bunu okumaya devam et, bırakma! dedi.

Okudunuz mu?  Rüyalanmamak için yardım utanıyorum artık

Bunun üzerine ben ona:

-Bunu sana kimin öğrettiğini öğrenmek isterim, dedim. Hızır (a.s):

-Onu bana Hz. Muhammed (s.a.v) öğretti. dedi.

-Bunu okumanın sevabını bana söyler misin? dedim.

-Hz. Muhammed (s.a.v) ile karşılaştığında ona sor, o söyler, dedi. Allah kendisine rahmet eylesin İbrahim et-Teymî, daha sonraki durumu şunları anlattı:

Okudunuz mu?  Men amene bil kaderi emine minel kederi Arapça yazılışı

-Bir gece rüyamda melekler yanıma geldiler. Beni alıp Cennete götürdüler. Cennetin güzellikleri karşısında hayrete düştüm. Meleklere: Bunlar, kim içindir? diye sordum. Onlar, senin yaptığını yapanlar için diye cevap verdiler. Bu arada İbrahim et-Teymî Cennetin meyvelerinden yediğini ve suyundan içtiğini söyledi. Sonra şöyle devam etti.

Okudunuz mu?  Allah Lafzı nasıl okunur

-Sonra melekler beni alıp, Rasulullah’ın (s.a.v) yanına getirdiler. Etrafında yetmiş nebî ve yetmiş melek saffı vardı. Her saf doğu ve batıyı kuşatacak kadar büyüktü. Nebî (s.a.v) Efendimiz bana selam verdi, elimden tuttu. Ben ona:

-Ya ResulAllah, dedim, Hızır’ın bana söylediğine göre, bu duayı ona siz öğretmişsin. Nebî (s.a.v):

Okudunuz mu?  Allaha verilen sözü tutmamanın günahı nedir?

-Hızır doğru söylemiştir. Hızır doğru söylemiştir. Anlattığı her şey doğrudur. O, yeryüzünde yaşayanların alimidir. Ebdalin reisidir. Yüce Allah’ın dünyadaki askerlerinden biridir. buyurdular. Bunun üzerine:

-Ya ResulAllah, bu virde devam edip de benim rüyamı görmeyenler, bana ikram edilen bu nimetlere ererler mi? diye sordum. Şöyle buyurdular:

Okudunuz mu?  Ahde Vefa Hakkında, Allaha verilen Söz

-Allah’a yeminle söylerim ki, buna devam edene, o nimetler verilecektir. Beni görmese de, cenneti görmese de onun büyük günahları bağışlanır. Allah ondan razı olur. Günahlarını yazan solundaki meleğe, bir sene boyunca günah yazmaması emredilir. Buna ancak said (cennetlik) olacaklar devam eder ve onu ancak şaki (rahmetten mahrum) olanlar terk ederler.

Okudunuz mu?  Yattığımız odada Kuran-ı Kerim bulundurmak.

Yanıt: Bu duayı bilen varmı

Muhammed
güzelmiş ama daha önce duymamıştım


ibrahim et-teymi kimdir, ibrahim teymi kimdir

Bu kategoride yer alan Kurana göre Uzaylılar varmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu duayı bilen varmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.