Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:35
missa96
Abone

Kıyamet hangi ülke veya hangi kıtaya göre cuma günü akşam vakti kopacaktır?

Kıyamet hangi ülke veya hangi kıtaya göre cuma günü akşam vakti kopacaktır?

Kayıtsız Üye
kıyametin cuma günü kopacağı hakkında rivayetler bulunmaktadır. fakat merak etmekteyim hangi ülke veya kıtaya göre cuma günü?. sonuçta bizler türkiyede sabahı yaşarken başka yerler daha bir önceki günün akşamını yaşamaktalar. yani arada saat hatta gün farkları bulunurken kıyametin cuma günü kopacağı neye göre söyleniyor. cevap verirseniz çok sevineceğim…

Okudunuz mu?  Hangi tv hangi cemaatin?

Cevap: kıyamet hangi ülke veya hangi kıtaya göre cuma günü akşam vakti kopacaktır?

Desert Rose
Kıyamet Bütün canlıların öleceği, dünyanın ömrünün bitip, harab olacağı gün; dünyanın sonu, kıyamet kopması. Ölülerin tekrar diriltileceği, hayat bulacağı güne de kıyamet veya kıyamet günü denir. Kıyamet, bu dünya hayatından sonra gelecek olan ahiret hayatının başlangıcıdır. ahirete inanmak ise imanın (Müslüman olmanın) şartlarından biridir.

Kıyamet mutlaka kopacaktır. Ne zaman olacağını ancak Allahü teala bilir.
Kur’an-ı kerim’de A’raf suresi 187. ayet-i kerimesinde mealen; "Habibim! Sana kıyamet ne zaman kopar, diye sorarlar. De ki: Onu ancak Rabbim bilir. Onu kimse bilemez. Vakti gelince onu ancak Alahü teala meydana çıkarır. O size ansızın gelir.”


kıyamet hangi vakitte kopacak, kıyamet diğer ülkelerde nasıl kopcak sorusu, kiyamet gunu hanki gun

Bu kategoride yer alan Fidye hayır kurumuna verilirmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıyamet hangi ülke veya hangi kıtaya göre cuma günü akşam vakti kopacaktır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.