Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:34
Oruc
Yönetici

Orucluyken cünüp olmak ihtilam olmak

Orucluyken cünüp olmak ihtilam olmak

Kayıtsız Üye
Oruçlu iken rüyada ihtilam oldum ve bnyo hemen yapamam iftara kadar yapsam ne olur ?


Cevap: orucluyken cünüp olmak ihtilam olmak

Ecrinim
Rüyada ihtilam olmak orucu bozar mı?

Rüyada ihtilam olmak orucu bozmaz. Rüyada cinsel ilişki orucu bozmaz ve eğer meni gelmezse gusül abdesti gerekmez. Erkek veya kadından uyku ya da uyanıklık halindeyken şehvetle meninin çıkması da guslü gerektirir.
Resulullah (s.a.v.)’a: "Bir kimse elbisesinde ıslaklık bulsa, ancak ihtilam olduğunu hatırlamasa yıkanması gerekir mi?" diye soruldu. Resulullah (s.a.v.): "Evet gerekir" diye cevapladı. Sonra ihtilam olduğunu görüp de yaşlık göremeyen kimseden soruldu. Resulullah (s.a.v.): "Ona gusül gerekmez" dedi.." (Ebu Dâvud, Taharet 95; Tirmizî, Taharet 82)

Okudunuz mu?  Sevişmek orucu bozarmı yapılmışsa kefaret gerekirmi?

Sorularla İslamiyet Editör


Cevap: —>: orucluyken cünüp olmak ihtilam olmak

mmerhaba
bilgisayardaki açık resimler duruyormu diye dosyasını açıp baktım ve hemen çıktım ,tek tek göz geçirmedim öyle bir niyetim de yoktu zaten, 2 dk sonra lavaboya gittiğimde bir ıslaklık vardı iç çamaşırımda hemen gusül abdesti aldım acaba orucum bozulmuşmudur..

Bu kategoride yer alan Öpüşmek ve diğer yakınlaşmalar orucu bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Orucluyken cünüp olmak ihtilam olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.