Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:42
Hadisler
Yönetici

Çarşamba Ve Perşembe Günü Orucu

Çarşamba Ve Perşembe Günü Orucu

Hoca
çarşamba ve perşembe günü orucu
748- Ubeydullah b. Müslim el Kureşî (r.a.)’in babasından rivâyete göre: Rasûlullah (s.a.v.)’e yıl boyu tutulan devamlı oruçtan soruldu (veya sordum) buyurdular ki: Senin üzerinde çoluk çocuğunun da hakkı vardır. Ramazan ayında, sonraki ay olan Şevval ayında ve Çarşamba ile Perşembe günleri oruç tut. Sen böyle yaparsan seneyi oruçlu geçirmiş gibi sevap kazanırsın ve devamlı oruç tutmamış da olursun. (Ebû Dâvûd, Savm: 57)
ž Tirmîzî: Bu konuda Âişe’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Tirmîzî: Müslim el Kureşî hadisi garibtir. Bazıları ise bu hadisi Harun b. Selman’dan, Müslim b. Ubeydullah ve babasından rivâyet etmişlerdir.


Yorum: Çarşamba Ve Perşembe Günü Orucu

ATİE
peygamber efendimiz bu günlerde oruç tutar ve tutulmasınıda tavsiye edrdir özellikle ramazan kazalarını bu şekilde tutmak daha kolay ve sevap olur

Okudunuz mu?  Kütüb-i Sitte (Türkçe)

carsamba gunu oruc tutulurmu

Bu kategoride yer alan Hadislerde Cennet Kadınları Ve Erkeklerinin Vasıfları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çarşamba Ve Perşembe Günü Orucu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.