Anasayfa
9 Ocak 2024, 20:08

Çarşamba Günü Uğursuz mudur?

Çarşamba Günü Uğursuz mudur?

musab

Çarşambanın Uğursuzluğu

Çarşamba Günü Banyo Yapmak Günah mı?

Çarşamba günleri kazan kurulmaz,banyo yapılmaz gibi söylentiler var.Bunların aslı var mıdır?

Bu tarz inanışların kaynağı ya batıl bir inanç,ya da bölgesel halk adet ve gelenekleridir.Bizim dinimiz her zaman çalışmayı ve her gerektiğinde temizliği emreder.Çarşamba günleri kazan kurulmazdan maksat,bir işe başlanmaz demek ise,bizde bunun tam aksi vardır ve Çarşamba günleri başlanılan işlerin hayırla biteceği söylenir,hatta bu zayıf da olsa bir hadisi şerife dayandırılır.Banyo yapma işine gelince gerekli olduktan sonra en kısa zamanda banyo yapmak gerekir.Diyelimki Çarşamba sabahı kendisine gusül gereken bir adam banyo yapmayıp o günkü namazlarını kazaya mı bırakacaktır?Görüldüğü gibi bu,İslam’ın ruhuna hiç uymayan bir davranıştır.

Okudunuz mu?  El Öpmek caiz mi?


=====

Kaynak İçin Bakınız: Prof.Dr.Faruk Beşer, Hanımlara Özel Fetvalar, s.187.
=====


Cevap: Çarşamba Günü Uğursuz mudur?

Kayıtsız Üye
Hayır değildir, çünkü Allah’ın bütün günü rahmetlidir


çarşamba banyo yapılırmı, çarşamba günü banyo yapılırmı, carsamba guleri banyoya ypmak gunahmi

Bu kategoride yer alan Hocam cemaat olmayacak mıyız? Cemaate karşı mısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çarşamba Günü Uğursuz mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.