Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:50
Hadisler
Yönetici

Çarşamba günü kan aldırmaktan sakının. Zira o Eyyub (Aleyhisselam)ın musibete çarptırıldığı gündür.

Çarşamba günü kan aldırmaktan sakının. Zira o Eyyub (Aleyhisselam)’ın musibete çarptırıldığı gündür.

Muhasibi
Çarşamba günü kan aldırmaktan sakının. Zira o Eyyub (Aleyhisselam)‘ın musibete çarptırıldığı gündür. Cüzzam ve alaca hastalığı ancak Çarşamba günü ortaya çıkar. Bu hadisi, İbni Mace, Hâkim ve Beyhaki rivayet etmiştir. Bu hadis sahih midir?

Cevap: Evet, bu hadis, sahihtir.
Nafi (Rahmetullahi Aleyh) şöyle dedi:
Abdullah ibni Ömer (RadiyAllahu Anhuma) bana şöyle dedi:
–Ya Nafi! kanım fazlalaşmak suretiyle bana galebe çaldı. Bu nedenle benim için bir hacamatçı ara. Gücün yeterse yararlı ve bu işi iyi beceren bir hacamatçı seç. Bulacağın kişi ne çok yaşlı ne de küçük yaşta bir çocuk olsun. Çünkü Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
‘Hacamat olmak aç karnına daha faydalıdır. Hacamat olmakta şifa ve bereket vardır. Hacamat akıl ve hıfzetme gücünü arttırır. Artık kim hacamat olmak isterse, Allah’ın ismini anarak; Perşembe günü hacamat olsun! Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri de hacamat olmaktan sakınınız! Pazartesi ve Salı günüde hacamat olunuz! Çünkü allah-u Teâlâ Eyyub aleyhisselam’ı beladan bugün kurtarmıştır. Çarşamba günü de hacamat olmaktan sakının. Çünkü allah-u Teâlâ, Eyyub aleyhisselam’ı Çarşamba günü belaya çarptırdı. Şüphesiz, Cüzzam ve Baras (Alaca) hastalığı Çarşamba günü veya Çarşamba gecesi dışında hiçbir gecede meydana gelmez’ buyurdu.
İbni Mace 3487, 3488


Cevap: Çarşamba günü kan aldırmaktan sakının. Zira o Eyyub (Aleyhisselam)’ın musibete çarptırıldığı gündür.

guner57
Kardeşim Allah Razı Olsun. Bende güzel bir dini belgeseli sizlerle paylaşmak isterim. Teşekkürler

Okudunuz mu?  Arpa ekmeği ile ilgili hadisler

-40 HADİS-
[URL]http://hotfile.com/dl/130194781/d7af9ec/40_HADS.rar.html

Bu kategoride yer alan Selam, Musafaha, Sohbet, Saygı İle İlgili Hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çarşamba günü kan aldırmaktan sakının. Zira o Eyyub (Aleyhisselam)ın musibete çarptırıldığı gündür. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.