Anasayfa
13 Mart 2022, 15:19
missa
Abone

Peygamber Efendimizin Bu Güne Kadar Gelen Soyu Varmı

Peygamber Efendimizin Bu Güne Kadar Gelen Soyu Varmı

Kayıtsız Üye
Peygamber Efendimizin Bu Güne Kadar Gelen Soyu Var mı Peygamberimizin günümüzdeki soyu hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: Peygamber Efendimizin Bu Güne Kadar Gelen Soyu Varmı

Ecrinim
< elbette var. Hz.Hasan soyundan gelenlere ŞERİF,
Hz.Hüseyin soyundan gelenlerede SEYYİD denir >

____________________________________

Hz. Peygamber’in Soyu

Hz. Peygamber’in soyu yirmi birinci kuşaktan atası olan Adnân vasıtasıyla Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail’e dayanmaktadır. Bu sebeple Hz. Peygamber’in soyunun da mensup olduğu Kuzey Araplar’ına İsmâilîler veya Adnânîler gibi isimler de verilmektedir (Araplar’ın diğer ana kolu, anayurdu Güney Arabistan olan Kahtânîler’dir). Hz. Peygamber’in Adnân’a kadar soy kütüğü kesin olarak bilinmekte olup şöyledir: Muhammed b. Abdullah b. Abdülmuttalib (Şeybe) b. Hâşim b. Abdümenâf b. Kusay b. Kilâb b. Mürre b. Kâ’b b. Lüey b. Gâlib b. Fihr (Kureyş) b. Mâlik b. Nadr b. Kinâne b. Huzeyme b. Müdrike b. İlyâs b. Mudar b. Nizâr b. Mead b. Adnân. Bu tabloya göre Hz. Peygamber, Araplar’ın, Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail’in soyundan gelen Adnânîler kolundan, Kureyş kabilesinin Hâşimoğulları sülâlesine mensup Abdullah b. Abdülmuttalib’in oğludur.

Peygamber Efendimizin Bu Güne Kadar Gelen Soyu Varmı


Yanıt: Peygamber Efendimizin Bu Güne Kadar Gelen Soyu Varmı

ravza 2
Mekkede bir ev gösterdiler bu ev seyyidin burada oturuyor dediler görmeyi istedim ama bayanlara izin yokmuş insan Efendimizin soyundan olanları merak ediyor türkiyedede varmı acaba?


Soru: Peygamber Efendimizin Bu Güne Kadar Gelen Soyu Varmı

YaZaROW
Aslında tespit edilmemeleri kötü olmuş. O mübarek kişileri görmek iyi olurdu.


Kayıtsız Üye
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in günümüze ulaşmış soyu vardır. seyyid denilir bu zatlara ve kesin bir bilgi ile: adıyaman menzil köyünde olan Şeyh Abdülbaki Erol seyyiddir..gerçekten görmek istiyorsanız O nu ziyaret edin çok fayda göreceksiniz inşaAllah. zira gidenler çok fayda görmüşlerdir. her gün binlerce kişi ziyaret ediyor. kafileler gidiyor belli zamanlarda. Rabbim İslam alimlerinden bizleri uzak etmesin..


Misafir
adıyaman menzil şeyh abdulbaki erol ,şeyh nazım hakkani


Misafir
adıyaman menzil şeyh abdulbaki erol ve ailesi internete adını yazarsan fotoğraflarını görürsünüz


Kayıtsız Üye
Benim dedem peygamber soyundan geliyormuş hatta ona seyyid denilirmiş.


Kayıtsız Üye
Muterem kardeşlerim peygamber soyundan gelenler vardır.Benim dedemin dedesi seyittir.Adı SEYİT MAHMUT,biz onun torunlarıyız.Diyarbakır ili Dicle ilçesi çavlı köyünde yaşıyordu.Bizler onun soyundanız ALLAH hepinizden razı olsun


Kayıtsız Üye
önüne gelen seyit diyor yapmayın lütfen onlar çok mubarek ztlar peygaber soyundan bahsediyoruz onalar kendilerini gizli tutuyor dinini gercek yaşayan dünyalıktan elini ççekmiş Allah dostu kimselerdir böyle konuşarak ünaha irmeyin….

Okudunuz mu?  Tam kıble yönünü tutturamazsak namaz sahih olur mu?

Kayıtsız Üye
Bana yakın olanlar soyumdan gelenler değil yolımdan gidenlerdir hz. Muhammed s.a.v.


inanç
kardeşim bana bunun bir kanıtını göster sene inan sana inacagım bende diyorum ki sadece Allah’a dua edin ve sadece ondan tövbe alın yada efendimizin zamanınd onun verdigi gibi bir tövbe varmıydı Allah için bunlar dine yenilik getiren insanlardır Allah kurtarsın sizi onlardan


Kayıtsız Üye
Seyyidlerin olmadığı hiç bir ülke yoktur. Ve türkiyedede çok sayıda vardır.


Kayıtsız Üye
ben peygamber soyundanım seceresi bile var


mum
< ben peygamber soyundanım seceresi bile var >
peygamber soyundan olmak çok güzel fakat önemli olan soy değil ameldir.
Seyyit olup, Peygamberimizin yolundan gitmemek ne kötü


Kayıtsız Üye
Tarihte Seyyid’im diyen çok olmuştur. Neredeyse hepsi sahtedir. Bugünlerde de çok sahte Seyyid var. Allah Seyyid olmadığı halde art niyetli olarak veya para kazanmak için Seyyid’im diyenleri ıslah etsin. Amin.


Kayıtsız Üye
meraba tabikide var adiyman menzil de gavsi sani var kendisi peygamber soyundandir


Kayıtsız Üye
ben peygamber efendimizn soyundanım . Hz. Hüseyin tarfından seyidim


Bilal yılmaz
Ben peygamber soyumdanim 32.kuşaktan torunuyum ve batmanliyim ve koyumuz becirman internete arastira bilirsiniz seyyid koyu bana da seyyid bilal derler seğler beni 100 metre öteden seyyid olduğumu biliyorlar ne kadar bir şeğin yanına gitsem hoşgeldin seyyidim derler seceremiz vardır 7 metre boyunda ve burda bizim soyumuzdan gelmiyen biri seyyid diyo ayıp günah diyer dünyada sizi büyük azap bekler neysen osun kendinizi ovmeye gerek yok yalan söyleyince elinize ne geçiyo anlamiyomki.neyse çakma seyyidleri Allah’a heVale ediyom


SEYDAOĞLU
peygamber efendimizin soyundan geliyorum biz kendimiz seyyid diz şanlıurfa da yaşıyoruz


Kayıtsız Üye
Tabi ki de var.seyit denilir .seyit tanıdıklarım var.biliyormusunuz kim onlara karşı haksız davransa o insan hiç bir zaman hayır tapmiyo.tabi ki her insana zulmun,haksızlığın cevapi sorulur,ama seyite bu yapmak başka bir sey .haşa onları şimdi ne belledin diyiceksiniz ama peygamber soyundan gelenler ışte.
Soru sorucam sunni seyit varmidir?


kadirkaya
banahırsız dediler vebana kuranı dogruyu oldugum görmekiçinkuranı çıgnattılar bu günahtan nasıl kurtulurum


Kayıtsız Üye
benım soyum hz.hüseyin tarafından geldıgını annem söyledi..soy agacı cıkmıs eskı Arapçayla yazılmıs..bi Arapça iyi bilen birine sordurtmuslar.siz hz.hüseyin soyundan gelıyosunuz dıye cevap almıs..

Okudunuz mu?  Cünüpken camide saf tutmak

kücüklükten beri peygamber efendımız(s.a.v) ‘e karsı ilgi duyuyorum..dısardakı kısılere göre efendı hatta hiç görüsmedıgım tanımadıgım karsılasmadıgım kısı tarafındanda yuzune nur inmiş gibi seyler duydum..Kütahyada yasıyorum buarada.


sacit biçakcı
1400 yıllık geçmişi olan bir nesln devamı şu veya budur demek sadece bir tahmin ve peygamberimizi istismar etmek ve insanların teveccühünü kazanmak veya iftira etmek olur.diyelimki şeyhiniz seyyittir bu neyi değiştirir peygamber amcasına faydası olmadı.nuh oğlunu kurtaramadı. hz. ibrahimbabasına duadan bie men edildi.o halde Allahı bırakıpta insanları putlaştırmayın.her taraf seyit kaynıyor din ve peygamberle insanları kandırmayın.


Kayıtsız Üye
ya kardes eğer ben seyitim diyorsa ne yapacagiz yalanmi soyluyorsun diyecegiz? e seyit iste.kim ona ibadet ediyorki? her kes Rabbine,Allaha secde edip ona yakariyor.


Kayıtsız Üye
Cuma gunu adiyamana doğru yola ciktik ve 1 saat önce geldik çok güzel herkesin gormesini tavsuye ederim


Mirresad
Selamin eleykum ben peygaber efedimizin soyundanim seceremiz var.


Mirresad
Selamin eleykum ben peygaber efedimizin soyundanim seceremiz var. Isteyene secerenin fotosnu gondere bilirim. Imam Huseyinden


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm bizim ailemizde seyid dir hz hüseyin soyundan geliyoruz. sizden secerenin fotokopisini rica ediyorum sizden .aslen mardinliyim izmirde ikamet ediyorum. isteğime cvp verirseniz özelden görüşelim


Ramazan_was
Selâmün aleyküm kardeşler peygamber efendimiz s.a.v hayatta iken müşrikler kâfirlere islama davet ettiğinde çoğu kısım iman etmedi de bu peygamber soyundan gelenler kime nasıl fayda veriyor anlamış değilim. Müslüman biri kız alırken ahlaka bakın demiş siz hala soydan bahsediyorsunuz.. ALLAH subhane ve teâlâ faydayı verende O derdi kederi veren de ALLAH azze ve celle imandan ayırmasın. .. Ramazan Aydın


Kayıtsız Üye
Fetullah güleni karıştırma onun ne olduğu malum paralelci sen nasıl ki ona Seyyid dersin


Kayıtsız Üye
Allah’ın (cc) alemlere rahmet olarak gönderdigi Rasulü ve Habibi Muhammed Mustafa Efendimiz’in (s.a.v), hem neseben (seyyid) hem de manen evladı (Mürşid-i Kamil),

Gasv-ı Azam, Gavs-ı Kasrevi, Gavs-ı Bilvanis isimleriyle maruf olan Seyyid Abdülhakim El-Hüseyni Hz.”nin torunu,

Türkiye ve dünyada Menzil Şeyhi olarak taninmis Seyyid Muhammed Raşid Hz.’nin oğlu,

Hüseyniye kolunun fer’i Şah-ı Urfa Şeyh Seyyid Molla Abdulbaki Hazretleri’nin Halifesi,

"Allah dilediğini kendisi için seçer" sırrı ile, Allah’n (c.c) insanlara hizmet ettirmek için seçtiklerinden,
"Alimler benim varislerimdir" (Hadis-i Şerif) Müjdesi ile, Zahir ve batın ilimlerinde yetişmiş Varis-i Nebi’lerdendir.

Okudunuz mu?  Çevrenin önemi ile ilgili yazı resim karikatür

Şah-ı Bilvanisi Şeyh Sultan Seyyid Fevzeddin El-Hüseyni (k.s) Hazretleri Seyyid Muhammed Raşid Hz.’nin büyük oğludur. 1957 Siirt doğumludur.

1971 senesinde ailece göç ederek Adıyaman’ın Kahta ilçesinin Menzil köyüne yerleşirler. Seyyid Fevzeddin Erol (k.s.), Muhammed Raşid Hz.’nin tavsiyesi ile 1983- 2003 arasında Ankara’da ikamet etmiştir. 2001 ile 2002 yılları arasında, Eskişehir Sivrihasar’ın Bilvanis köyüne (yeni ismi BUHARA) yerleşmişlerdir.

İlim tahsilini dedesi Abdülhakim El-Hüseyni Hz.’nin ve babası Muhammed Raşid Hz.’nin ve bazı doğu alimlerinin yanında yapmıştır. İlim icazetini, Şeyh Seyda Molla Yahya El-Abbasi Hz.’den(k.s) almıştır . Mürşidleri ise dedesi Abdülhakim El-Hüseyni Hz., babası Muhammed Raşid Hz. amcası Seyyid Abdulbaki Hz. ve son olarak da Muhammed Raşid Hz.’nin dayısı olan Şah-ı Urfa Şeyh Seyyid Molla Abdulbaki Hazretleri’dir.

Babası Muhammed Raşid Hz., işaretiyle Şah-ı Urfa Şeyh Seyyid Molla Abdulbaki Hz.’lerine intisab etmistir, daha evvel Menzil’de hizmet etmekteydi. 2003 yılında Şah-ı Urfa Şeyh Seyyid Molla Abdulbaki Hazretleri’nden icazetini almıştır.

Dedesi Gavs-ı Kasrevi Seyyid Abdülhakim El-Hüseyni Hz. onun hakkinda daha küçükken etrafindakilere söyle buyurmus "Fevzeddin’e dikkat edin, ilerde büyüklerden olacaktır". Seyyid Fevzeddin Hz.’nin 9 tane çocugu olmustur fakat Lütfiye adinda bir kızı ve M.Enes adındaki oğulları da küçük yaşta rahmetli oldular. Diğer çocukları ise Zemzem, Hayrullah, Bedrullah, Zümrete, Nurulayn, Sefanur ve en küçükleri M.Emin’dir. Allah (c.c) hepsine uzun ve hayırlı ömürler nasip eylesin..


abu Gürcan
Ürdün’de bir Arap ile tanıştım.kendisinin Peygamber efendimizin soyundan geldiğini söyledi.yalancının Peygamber efendimizin soyundan olmayacağını söyleyince gerçek ortaya çıktı.osmanlıda vergi vermemek,askere gitmemek ve yardım almak için herkes kendi ailesini Peygamber efendimize soyunu bağlamış.çok üzücü.ALLAH herşeyi görür.


Kayıtsız Üye
Bende Seyyidim secere bile var .Aslında Türkiyede seyyid Sayısı fazladır fakat göz önünde değillerdir.Mesela bizim Aileyi bilen bilir ama bilmeyenlerd var sorarlarsa söyleriz.Zaten önemli olan Dedemiz olan HZ.MUHAMMED (S.A.V) in yolundan gitmektir .Tanıyanlar saygı duyar .Bu arada etrafta Seyyidim deyip hiç hakkını vermeyenler var .Herkes bir tutulmaz soyundan dolayı önemli olan ALLAH VE HZ.MUHAMMED (S.A V) in yolunu takip etmektir


Kayıtsız Üye
Adiyaman menzilde Allah dostu peygamber torunu var yalan solemeyelim isAllah hepizmiz onun yolundan gidelim immetiyle


Kayıtsız Üye
seidler peyganber soyundan gelirler men azeriyem ve bizim sulale hz. abbas neslinden elir yani bende seidim azerbaycanda seidlerin ocaklari var

Okudunuz mu?  Yemek ve sofra dua'sı

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimizin soyu kıyamete kadar devam edecek kardeşim sen nasıl dünyaya gelmişsen çocukların nasıl varsa peygamber efendimzin de çocukları oldu bu da soyunun devam edeceğinin kanıtı mübareğin soyu Fatıma annemizden devam etti olmaz olur mu bugüne kadar da var olmaz yok diyen arkadaşlar az mantıklı düşünün ya günaha da girmeyin bilip bilmediğiniz şeyler hakkında konuşmayın Rabbim affetsin söylediğim kişileri araştırın lütfen bu kişiler Seyyid diye anılır Malatya Darendede Es Seyyid Hamid Hamidettin Efendi (K.s), Adıyaman Menzildeki Seyyid Efendi şuan yaşamakta olanlardan bildiklerim Nakşibendi kolundan ikisi de Nakşibendi de mübareğin soyundan geliyor az araştırın ya somuncu baba lakablı Hamidi Veli, Saidi Nursi peygamber efendimizin soyundan bu kişiler zamanın alimleri zaman çok kötü elimizden tutan bize doğruyu yönlendiren kişiler elbette olcak siz dersi öğrenmek için niye okula gidiyorsunuz gitmeyin hadi evde tek başınıza yapın Allah ile benim aramda olur mu yaradan niye peygamberleri göndermiş insanlara yol göstersin diye eee şuan peygamber yok dünyada bize kim yol gösterecek aydınlatacak tek başına olur mu sen tek başına mı yürüdün annen baban elinden tutarak öğretmediler mi yapmayın Allah aşkına şuan Mevlanayı(mübareği) ; sarılmaz,kölesi olmaz,kapısında yatmaz, ayağının tozunu yutmaz mıydınız lütfen işte size fırsat eğer sizi aydınlatıcı olduysam ne mutlu hayırlı günler cümleten…


Kayıtsız Üye
Ne fayda gördünüz size ALLAH’IN kanunlarından bahsetilermi.ALLAH şunları yasakladı dedilermi kendi halkına zulüm yapanlar yanlış yapıyorlar dedilermi biz MÜSLÜMANİZ bizim dostumuz sadece din kardeşlerimiz dır dedilermi.bizi yönetenler genel evleri açıyorlar kumar serbest içki serbest faiz serbest bunları serbest yapan ülke yöneticilerini eleştiriyorlarmi onlara siz yanlış yoldasınız diyorlarmi.yo demiyorlar.ALLAHİN dünyasında ALLAH’IN dediği olmalı diyorlarmi zalimlere kafa tutuyorlarmi,kurana sünnette davet ediyorlar mı şehir şehir gezip millete hakkı anlatiyorlarmi,hakkı batıldan ayirmaliyiz diyorlarmi,demokrasi yanlıştır laiklik yanlıştır diyorlarmi.Haykira Haykira ALLAHİN dediği olmalı diyorlarmi.yo kimse kusura bakmasın orda kimse fayda görmez


Kayıtsız Üye
gerçek seyidiler erzurum tekman ilçesinde vede adıyamanda bingöl kiğide yaşıyorlar..onlarda da eser kalmamış inanmıyorsanız..sefkar tarihçesine bakın bende gerçek seyidiyim ama Allah herşeyi bizden almış ..anlayacağınız islam bizdede eser kalmamış


Kayıtsız Üye
peygamber soyundaki kimse mübarek değildir
bukadar cahillikde yeter artıkı
bir evlat ailesine ne kadar benzerki
herzaman farklar olur
kaldiki iyi yada kötü kişilik her ailede olur
sırf peygamberin kanından diye gidip el pençe divanmı duracaksınız bu insanlara
gerçek müslüman ve iyi olan her insan mübarektir zaten..
bu işleri abartmakda üstümüze yok yani.
Allah yolunda olun kafi gelir
kan soy peşinde o0lmanın anlamı yoktur
özel ve mübarek olan sadece hz peygamberlerdir

Okudunuz mu?  Karı Koca Karşılıklı Oynadığında Nikah Düşer Diyolar Bu Doğrumu...

yahyagurer29
Biz ehli sünnetten olan herkese hürmet ederiz. Ebu lehep (hz)resulümüzün amcası idi. Fakat iman etmedi.


Kayıtsız Üye
Bi gondersene kurbanım hiç secere görmemiştim merak ettim şimdi


Kayıtsız Üye
Allah herkesi cennetine kosun. AMİN.yazı ise çok güzel olmuş.


Kayıtsız Üye
Merhaba benimde becermanda karabalarım var seyıd bilalin soyundan


Kayıtsız Üye
Feto hainidemi peygamber soyundan, önüne gelen ben seyyidim dyor ya, hiçbirine itibar etmeyin resmen fırsatçılıktır bu.,


Kayıtsız Üye
Elhamdülillâh hepimiz müslümanız.Siz peygamber soyundansınız biz soysuz muyuz?Ne kadar saçma muhabbetler bunlar.Yeter artik.Kuranı Dinimizi Peygamberimizi KULLANMAYIN ARTIK.Ne şeyhi ya?Allah hepinize akil fikir versin.


Kayıtsız Üye
Evet ulkemizdede peygamber efendimizin soyundan olan seyyid abdulbaki hz bulunmaktadir. Diger ismi ile Gavs sani hz. leri. Adiyaman menzil de yasamaktadir ve peygamberimizin 15. kusak torunudur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum.tabikide peygamber efendimizin soyundan gelenler vardır.ama ben seyyidim diyene ben inanmam.hiçbir şekilde bunu malzeme haline getirecek insan olduklarını düşünmüyorum.peygamberimize salat ve selam getirelim ehlibeytine.tövbe sadece ALLAH u teala yapılır.aramıza aracı kişileri sokmaya gerek yok .Rabbim herşey bilir ve görür.Allahummesalli ala seyyidine Muhammedin ve ala ali Muhammed


Kayıtsız Üye
Tabiki var Adiyamin kahta ilçesinde menzil köyü var oradakilerin hepsi resullah torunu seyitler.


Kayıtsız Üye
Elimizde bulunan 3 metrelik aile seceremize gore Efendimizin torunuyuz biz de. Seyyid diyorlar bize diyarbakir bismilde. Osmanli zamanina kadar geliyor seceremiz dedemin dedesine kadar simdi ise o secere bizde hala orjinalligini koruyor. Soyadimiz çelebidir. Merak edenler arastirabilir.


Kayıtsız Üye
Diyarbakır kulp kkonuklu köyü arıklı mezrasında seyitler var baran ailesi deniliyor


Kayıtsız Üye
var ablacığım hem de yanın da şimdi de ders aldığım bir hocam kendisi H.Z HÜSEYİN ( R.A ) SOYUNDAN GELİYOR. YANİ SEYYİD HALİFE MUHAMMED EL ARVASİ


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar peygamber efendimizin soyundan gelen tek aile Ürdün kralı’dır. Bunun dışındakiler kendilerini yada çevresindekileri kandırmaktadır. Adamın dedesinin ismi Seyid diye kendisini Seyidi sanan o kadar kişi var ki. Peygamber efendimizin soyu kayıt altındadır. Osmanlı imparatorluğunu parçalayan İngilizler Irak, Suriye ve Ürdün devletleri oluşturup kral olarak birer seyidi koydular fakat Baas partisinin darbeleri ile yıkılıp öldürülenler dışında sadece Ürdün Kralı yaşamaktadır.

Okudunuz mu?  Kaç peygamber gönderilmiştir bunların kaç tanesi kuranda geçmektedir ?

Kayıtsız Üye
Ben seyidim annem seyit sizlere ömür anne annem seyitti.Seyitlik övünülecek bir şey degildir hepimiz eşitiz o bunun soyundan bu bunun soyundan bunlar saçma şeyler ve lütfen her seyidim diyene itibar etmeyin onlar sizden üstün degilildir unutmayin ALLAH katında üstünlük ancak takva ile ölçülür


Kayıtsız Üye
Var hatta ben Seyyidim 😄 Mardin Becırmani seyyidlerinden


Kayıtsız Üye
Tabikide Türkiye de var en çok bilineni Adıyaman menzilde yaşayan seyid abdülbaki hazretleridir ara ara istanbul tepeören mezarlığındaki camiiye geliyor bilginiz olsun


Kayıtsız Üye
Sende tarikat ehli , ehli sünnet dışına cikan ibadetler yapiyosundur o zaman rabıta ve dans ilahi eşliğinde zikir ve buna hatme diyosunuz kuranda hatme yapın diyomu veya peygamber s.a.v yapın diyormu dinde olmayanı dinde varmış gibi gösteren alimlerden korusun Allah c.c. bizi sende rabitanda sözde sevgi bağı olarak şeyhini hayal ediyomusun ? Gunumuzdeki şeyh seyyidler kısaca alimler dine eklemeler yapar olmuş batıl inanç olarakda imanimizi vefat ederken şeyh kurtarıcakmiş kabirde ise avukatı mız olucakmış yani demek istediğim peygamber efendimizin soyundan geliyosunuzda neden onun ve rabbimizin emretmediğini yapıyor yaptırıyorsunuz. günümuzde şeyhleri evliyaları seyyidleri haşa ilahlaştırmış tarikatlar insanlar görüyoruz yanlış anlamayın alimleri sevmemezlik veya inkar değil benimki sadece ehli sünneti bozan bozduran alimler oldugu surece ümmeti Muhammed dirilemez ayaklanamaz tarikatler birbirlerini cemaatleri kötüledikcede düzelmez az araştırma yaparsan yanlışları doğruları ALLAH c.c izniyle görürsun. ve son olarak evliyadan ilim öğrenilir tövbe alınmaz edilir ve kuranı kerimde rabbimiz ben size şah damarınızdan daha yakınım tövbe etmek için birini vekil edinme diyor bana vekil olarak Allah yeter evliyalarda kendini cennetlik sanan kimselerde var sofileride inaniyor onun yaninda durunca rabbim sorgusuz cennete koyacak saniyor insanlari kandırmayın batıl inanclarla evliyalarda mahşer günü kurandan yargılanacak bizlerde yani size ALLAH ın ona vermis oldugu ilimi size öğretmesi gerekiyor sizi kurtaricam cennete giriceksiniz hayallerine kapılmayın hz aişe annemiz peygamber efendimiz s.a.v e beni kurtarmıcakmısın demis efendimiz cevaben vAllahi sizi ben dahi kurtaramam Allah’a secde edin demiş bir hadisi şerifde hadisi siz kendiniz okuyabilirsiniz ben özet geçtim haydi Allah’a emanetsiniz vesselam.


vel Fecr
Rasulullah efendimizin kızı Fatımaya nasihati.
Ey Resulullah’ın kızı Fatıma! Sen de kendini Allah’tan satın almaya çalış; zira senin için de bir şey yapamam.

Okudunuz mu?  Ölümle İlgili Fıkralar - Ölüm hakkın komik yazılar

mezara girecek ne mal nede mülktür. mezara girecek ameldir. Allah teala huzuruna tek tek çıkacağız. o gün umudumuzu arttırmak için amel amel amel gerekir.


Kayıtsız Üye
Evet birinin ısrarıyla menzil tarikatına gitmiştim iple tövbe alma aptallığını yaptım yaptıktan sonra icimde hep şüphe oldu acaba ben günahmı işledim diye toplanma evlerine çağırırlardı giderdim orda namaz sohbet rabıta yapılırdı üç beş ay devam ettim belki bilgim artar diye bir ara 25 yaşlarında bir çocuk geldi ankaradan veya işte tarikatın gönderdiği bir kişi kendince bir sohbet okudu sonra bu kişiye şeyh elini vermişmiş tevbe yapmak tekrarlamak isteyen yapsın dediler bir kaç kişi yaptı ve onu görünce başımdan kaynar sular döküldü bu resmen hristiyanların rahipler ile günah çıkarması eylemi idi ordan eve gittim ve Allah a secde yaparak Tevbe ettim Allah ım bu sapıklığa düştüğüm için beni affet diye yalvardım.. Allah kimseyi saptırmasın..ben kurtuldum.. giden arkadaşlar direkt Allah Cc tevbe edin dinin sahibi odur ancak O sizi duyar.. Yine ordakiler diyorki gavsın himmetiyle şu oldu bu oldu Allah,ı anmıyor şeyhlerine Allah,ın sıfatlarını yakıştırma ahmaklığını yapıyorlar halbuki herşey Alla,ın izniyle ve emriyle olur bunu bilin..ve uyanın..


Kayıtsız Üye
Kardeşim sen yanlış anlamışsın kimse kimseye tövbe vermiyo bahsettigin kişide Allahtan tövbe dilemesini istiyor (ya rabbi ben pişmanım bütün yapmış olduğum günahlardan inşAllah bir daha yapmayacağım )


Omer Faruk
< Kardeşim sen yanlış anlamışsın kimse kimseye tövbe vermiyo bahsettigin kişide Allahtan tövbe dilemesini istiyor (ya rabbi ben pişmanım bütün yapmış olduğum günahlardan inşAllah bir daha yapmayacağım ) >
Bu cevabı vermişsin de kardeşim, kişi Allah’a tövbe edecekse Şeyhin yanında niye tövbe etsin ki, ayrıca şunlara cevap vermemişsiniz,

< menzil tarikatına gitmiştim iple tövbe alma aptallığını yaptım yaptıktan sonra icimde hep şüphe oldu acaba ben günahmı işledim diye toplanma evlerine çağırırlardı giderdim orda namaz sohbet rabıta yapılırdı >
iple nasıl tevbe alınıyor 🙂


Kayıtsız Üye
Ya lütfen yapmayın be siz islam dinin bölünmesi için mi çalışıyorsunuz bu çeviride kimseye güven olmaz yok suculuk yok buculuk yok efendim şu cemaat peygamber efendimizin(SAV) döneminde süleymanciymis fetocuymus menzilciymis cemaatler varmıydı he sorarım size islam dini tekti tek bizim bir oluyor kuran ve sünnet çatısı altında toplanmamiz lazım islam dini tektir şu cemaat bu cemaat yoktur o kadar!!!!!!

Okudunuz mu?  Tabiinlerin büyükleri (Tabiin Alimler)

Kayıtsız Üye
arkadaşlar evet peygamberimizin soyundan gelen kişiler var hatta arkadaşım o kişiyi görmüş bile din hocasına da sormuştuk hocam hala var mı diye hoca dedi ki tabi ki var dedi


Kayıtsız Üye
Zamanin birinde bir adam ölmüş. Çocuğu hemen bir hocaya koşmuş babasının cennete gidip gitmeyeceği hakkında bilgi almak istemiş çocuk ile hoca arasında şu konuşma geçmiş:
Hocam babam öldü cennete gitmiş mıdır
Namaz kılar miydi?
Yok ama cuma gecesi öldü
Oruç tutar miydi?
Yok ama cuma gecesi öldü
Içki içer miydi?
Icerdi ama cuma gecesi öldü
Zina eder miydi?
Ederdi ama cuma gecesi öldü deyince çocuk hoca dayanamaz.
Belki cuma gecesi bisey yapmazlar ama cumartesi ne yaparlar bilmem demiş hoca.

Şimdi bazı arkadaşların tavırları ve düşünceleri de bu eksende dönüyor. Bir zamanların mahalle kavgaları gibi. Ben var ya ben ben bilmem kimin seysiyim benimle konuşurken o elini indir gibi havalı terimler konuşuluyor. Kimseyi atası girmiş olduğu kul haklarından etmiş oldukları giybetlerden yetim haklarından komşuluk ilişkilerinden en önemlisi Allah’a olan ibadetleri ölçüsündeki eksikliklerinden veyahutta savurganliklarindan kurtaracak değildir.
Peygamber efendimiz kaldı ki kızına bile ahiret günü ben bile seni o günde kurtaramam deyip de Allahin yolundan bir an olsun kopmamaya teşvik etmişken parantez peygamber efendimizin ahiret günü ümmeti için dua edeceği kalbinde zerre miktarı imani olanları kurtarabileceği müjdesi kapa parantez
Biz neyin dalgasını güdüyoruz. Sorun bizim nerden geldiğimiz değil nereye gidecegimizdir. Seyyid olanların kaçı cenneti garantilemiş?
Neden atası seyyid olup şimdi karşıma geçmiş kibirli gururlu davranarak bize saygı duyarlar bizi şöyle böyle yere göğe sigdiramazlar diyenlere el pençe divan duracakmışım.
Yoksa dinimiz yalan mı konuşuyor haşa üstünlük takvada değil de kişinin seyyid oluşunda mıdır kalın sağlıcakla..


Kayıtsız Üye
Kabilde peygamber oğluydu yusufun ağabeyleride beygamber oğluydu. Gördüm ki
Seyyidlere gösterilen sevgi Allah a şirkten başka değil o insanların yaptıkları şeyler hak değil. Allah sevgisi daha fazla olması gerekirken beşere olan sevgi daha fazla. Korumalar içinde girip çıkmalar. Şaşa ve gösteriş. Menzil ticarethaneye dönmüş fiyatlar kazık. Hizmet etmek isteyen şahsa değil kullara hizmet etsin karşılık beklemeden hizmet adı altında insanlar kula kulluk yapıyor. Hizmet halka dır. halka hizmet hakka hizmettir. Bakkala gidin fakirin hesabını kapatın. Fakiri doyurun giydirin. Sıkıntılarını giderin. Menzil ibadethane değil ticarethane olmuş. Allah hepizi affetsin. Telefon şarjı 1.5 tl power bank dolumu 2 tl. Çay 75 kuruş. Elemanlarada güven yok. Girişlere parmak izi ile eleman takip sistemi kurulmuş. Cami cami değil şaşadan almış başını gitmiş.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin İlim Hakkındaki Hadisleri

Kayıtsız Üye
Ben peygamber efendimizin soyundan bir müslümanı tanımayı çok istiyorum siz gerçekten soyundan mısınız 🙁 çok arıyordum inşAllah sonunda buldum


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun ne güzel soylemis hepimiz Allahin kulu ademin torunlariyiz


Kayıtsız Üye
gerçek bir seyid bulursanız onun vasıflarına bakın Allah yolundamı değilmi insanları Allahamı çağırıyor kendinemi efendimzi gibi mütevasimi davranyor yoksa el etek öptürüp milleti sırayamı dizdizdiroyor


Mehmet Öksüz
Benim mantığıma göre, yüce peygamberimizin soyu devam etmemeli. Zira Allahüteala bilir ki, insanoğlu bir müddet sonra o insanlardan menfaat bekler. Onlara tapınmaya başlar. Bir dileği yada bir isteğinin gerçekleşmesini bekler. Bu da dinimizde yasaktır. Ne dilersen Allahtan dile. Benim görüş ve düşüncem bu. Herkesin görüşünede saygı duyarım. Mehmet Öksüz.l


Kayıtsız Üye
Benim evlâdımın iyilerini, Allah rızası için kerim tutun! Onlara hürmet edin! İyi olmayanlarına da benim hatırım için hürmet edin! hz. Muhammed’e sahabelerden gelen bir soru üzerine verdiği cevaptır soru işe senin soyundan gelenlere günah işlerlese dahimi hürmet gösterelimdir. ayrıca yakın zamanlarda bir zaat alim olmasına rağmen kızının oyuncak bebeklerini ateşe put diye atar kızıda baba dur onun adı seyyid der babası aldırmaz bebek diye atar bu olay sonucunda bu alimin rüyasına Resulullah efendimiz girer ve çok öfkeli olarak bu hürmetsizliğini söyler benim ehli beytime bu hürmetsizliği niye yaptın diyerek babası put diye atmasına rağmen o kızının bebeğini ateşe atarak kızına verdiği üzgünlüğün hesabını sorar yani şimdi bir müdürün oğlu hürmet görür bir patronun oğlu hürmet görür bir siyasinin oğlu hürmet görür bir ünlü oğlu hürmet görür futbolcu oğlu hürmet görür birama peygamberin kanından gelen görmeliyse kanıtmı arıyorsun ozman ahirete kadar bekleyeceksin hürmetin ve hürmetsizliğinin cevabını orada alıcaksın ama sana söyleyim 100de 50 ihtimalin var bence riske atma kendini Allah’a emanet olun kişi odurki karşısındaki insana değer verebilendir dini dili ırkı belli belirsiz kim varsa düşman değilse hürmet ediniz kaybetmezsiniz kazanırsınız bilakis


Omer Faruk
< Benim evlâdımın iyilerini, Allah rızası için kerim tutun! Onlara hürmet edin! İyi olmayanlarına da benim hatırım için hürmet edin! >

Bu uydurmadır kardeşim. Böyle uydurma şeylere inanmayın. Rasulullah böyle bir şey demedi tam aksine kızı Fatıma’ya ameline dikkat etmesini, çevresindekilere soyla övünmeyi yasaklayan ifadeler kullandı. Soyla övünmeyi hoş görmeyen Peygamber kendi soyuna hürmet gösterilmesini nasıl ister.

Okudunuz mu?  Meni, mezi veya vedi bulaşmış elbiseleri çamaşır makinesinde yıkamak

"Ey insanlar, doğrusu, biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi, sırf birbirinizle tanışmanız için büyük büyük cemiyetlere, küçük küçük kabilelere ayırdık. Şüphesiz ki, sizin Allah katında en şerefliniz takvaca en ileri olanınızdır." (Huccurat, 13)

"İnsanlar bir tek ümmetten başka (bir şey) değildi. Sonra ayrılığa düştüler."

"Ey insanlar! Sizi bir tek candan yaratan, ondan da eşini var eden ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar türeten Rabbinize karşı gelmekten sakının." (Nisa, 1)

"Göklerin ve yerin yaratılması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması da O’nun kudretinin delillerindendir. Şüphesiz, bunda bilenler için elbette ibretler vardır." (Rum, 22)

İŞTE RASULULLAH da bunu diyor, dinleyin ve öğüt alın… Üstelik bu Veda hutbesinden…

"Ey insanlar! İyi biliniz ki muhakkak Rabbiniz birdir ve babanız da birdir. Bakınız, iyi kulak veriniz, ne Arap’ın Acem’e, ne Acem’in Arap’a, ne beyazın siyaha, ne de siyahın beyaza takva dışında herhangi bir üstünlüğü yoktur."

"Kim ki, asabiyet (ırkçılık) iddiasında bulunursa bizden değildir, ırkçılık uğrunda savaşan bizden değildir ve ırkçılık uğrunda ölen bizden değildir."

Anlattığınız masallar Kur’an ve Rasulullah’ın sahih hadislerine taban tabana zıt. Zaten anlattığınız masallara bir KAYNAK da veremiyorsunuz/veremezsiniz çünkü yok…

Allah selamet versin…


Kayıtsız Üye
"İnanç misafir" rumuzlu kardeşim,
Bu tevbe alma olayını siz hıristiyanlıktaki günah çıkarma olayıyla karıştırıyorsunuz sanırım. Bilmeden yorum yapmayın. ( Tevbe alma olayı şu : tevbe ettiğinize şahit tutuyorsunuz.) Gayet basit bir mantık yani. Menzildeki mübârek zat buna vesile oluyor. Paslı çivileri düzeltiyor. ( Rabbim ondan razı olsun ) Hangi devirde yaşıyorsan yaşa bağışlayan sadece bir tanedir. Devirle ilgisi yok yani.


peygamber efendimizin soyundan gelenler, peygamber soyundan gelenler, peygamberimizin soyundan gelenler

Bu kategoride yer alan Eşimi içkiden kurtarmak için ne yapabilirim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber Efendimizin Bu Güne Kadar Gelen Soyu Varmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.