Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:37
missa96
Abone

Sakala şekil vermek günahmı

Sakala şekil vermek günahmı

Kayıtsız Üye
sakalıma sekil veriyorum yani cizik atıyorum cücük bırakıyorum favorilerimi uzatıyorum ama çevremde ki bazı kişiler bunun günah oldugunu söylüyo bunu yapan dinsizler oldugunu söylüyo acaba bu dogrumu lütfen beni bilgilendirin


Cevap: sakala şekil vermek günahmı

YaZaROW
Sakalı uzatıp bıyığı kısaltmak sünnettendir. Ben böyle biliyorum. Sünnetlerin terki de günah değildir. Fakat o huhusta bir açıklama yapacak bilgim yok.

Okudunuz mu?  Sigara İçmek Haram mı? Sigara İçmenin Dinimizde Hükmü Nedir?

Yanıt: sakala şekil vermek günahmı

yeşil sancak
yazarov kardeş yazıyorsunda bu konu ile bağlı bulunduğun mezhebin ilmihal kitabına bakıpta o şekilde cevap versen daha iyi olmazmı. İmam Azam efendimize sormuşlar atın kaç tane ayağı var diye oda atından inmiş saymış ve 4 tane demiş. vesselam..


Soru: sakala şekil vermek günahmı

VanLi
< İmam Azam efendimize sormuşlar atın kaç tane ayağı var diye oda atından inmiş saymış ve 4 tane demiş >
çok önemli bir örnek verdiniz doğrudur işte büyük imam bile öyle yaparken bizim daha çok dikkatli olmamız gerek.

Okudunuz mu?  Gusülde üç agıza 3 buruna su verip ve bütün vücudu yıkamak yeterlimirdir?

YaZaROW
Benim söylediklerim hadis. Sohbetler dinliyorum sürekli ve okunan hadisler aklımda kalıyor. Onları aktarıyorum.

Ekleme olarak hadis-i şeriflerin mezhebi mi var? Sünnetler bir değil mi? Bunlara da sen cevap verirsin. Vesselam


VanLi
dediklerin sünnettir lakin soruya cevap olacak bir sünnet değildir.Sakala şekil vermek mezheplerde farklılık yaratabilir.

Okudunuz mu?  Büyü yapmayı öğrenmek

yeşil sancak
senin bağlı bulunduğun bir mezhebin varmı yazarov kardeşim.


yeşil sancak
Dini konularda müçtehid olmadığım için mezhep görüşlerinden başka bir ölçü tanımam. son devir alimlerinin bağlı bulundukları mezhep görüşlerinden farklı bir söz söylemeleri kendilerini bağlar. sakalı (bıraktıktan sonra) bu sözde yeni çıkmış) kesenler, Hanefî, Hanbelî ve Maliki âlimlerince mes’ul duruma düşerlerse de, (burada bazı lafı gerekli) Şafiî âlimlerince —Gazali, İbni Hacer, Remli, Rafiî ve Nevevî—ye göre tenzihi bir mekruh işlemiş olmaktadırlar. meselenin fıkhi özü bu.

Okudunuz mu?  Kuduriye duasının arap harfleri ile yazımı mevcutmudur yayınlayabilir misiniz?

Şahsım başka yönden konuya yaklaşacağım. Bu sitede kaç kişi sünnet olmamış bir imamın arkasında namaz kılar. zanedersem hiç kimse. Şunu unutmayalım Sakal Sünneti (ki bazı alimlerce farzdır), sünnet olma sünnetinden daha büyük bir sünnettir. vesselam.

Haddimi aşıyorsam Allahtan affımı isterim bu sakal konusunda gevşek cevap veren zamanımız hocalarıda hep sakalsız oluyor nedense.

Okudunuz mu?  Camilerde Görev Yapan Kişiler Kimlerdir Ve Görevleri Nelerdir

YaZaROW
Ben hanefiyim. Mezhepsiz birisi olduğumu düşünmediğinizi varsaymak istiyorum. Öğrenmeye çalışıyorum ve duyduklarımı aktararak faydalı olmaya çalışıyorum. Zaten verdiğim cevapta da gerekli cevap var size. Bir kaynağa bakmak elbette gereklidir fakat zihin de bir kaynaktır. Bu yüzden günahımı almadan önce sormanızı beklerdim. Yine de soru hakkında bu kadar bilgi verilmiş. Her olaydan ders alan biri olarak sizin de verdiğiniz örneğe tabii ki itimat etmeye çalışacağım inşaAllah. Hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  İslami yazarlar listesi

yeşil sancak
hakkımda hüsnüzan edebilirsin. İnternette dini konulardaki referanslara itimat etmem. nedeni elimde zaten her müslümanın muhakkak bulundurması gereken mezhep ilmihalim var. bir şey arayacak olsam ilmihale bakarak çözüm bulmaya çalışırım. lakin dine merak sarmış nerden başlayacağını bilmeyen insanlara da sordukları soruları cevap vermek ve yönlendirmekte gerekli bunu yaparken dikkat etmemiz gerekli olan bu cevapların muhakkak yazılı bir dayanağının bulunması bu dayanaklarda bizim gibi insanların dayanağı olan güvenilir ilmihallerdir. bu ilmihallerde bir cemaat ilmihali değil müslümanların ortak güven duydukları ilmihaller olmalı. meselenin özü bu.

Okudunuz mu?  Samed ismi tek başına kullanılabilir mi

YaZaROW
Sizi anlıyorum. Fakat aklımızda doğru birinden duyduğumuz bir hadisi de aktarsak yanlış mı olur yani? İnanmakta zorlamıyoruz burada. İnanan inansın inanmayan inanmasın. Tavsiye vermeye çalışıyoruz.


hbevci
kayıtsız uye kardesım sorun burda degısık anlasıldı sanırım.arkadslar sana genel olarak sakal hukumlerını çok güzel ızah etmısler degısık hocalardan aktarma yaparak.
sen gunumuzde sakla cızık atmak ,degısık sekıllerde bırakmak anlamında sormusun.
buda uygun degıldır.
MUSLUMAN OLMAYANLARA BENZEMEMEK ADINA UYGUN DEGILDIR.
ORF ADET GELENEK GORENEKLERIMIZE GORE UYGUN DEGILDIR.
selametle…

Okudunuz mu?  Allah ve insan sevgisi ile ilgili şiirler

sakala şekil vermek günah mı, sakala şekil vermek günah mıdır, saça şekil vermek günah mı

Bu kategoride yer alan 30 yaşından sonra namaza başladım geçmiş borçlarım için ne yapabilirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sakala şekil vermek günahmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.