Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:19
missa06
Abone

İslama göre kadın giyimi

İslama göre kadın giyimi

amedli0665
bayanların tunik altında pantolon giymesi doğru mu?lütfen kesin bir cevap verin.


Cevap: islama göre kadın giyimi

YaZaROW
Vücut hatlarını belli edebilir o kıyafet. Sakınmak lazım.


Yanıt: islama göre kadın giyimi

Şems-i Tebriz
Tunik altına pantolon kesinlikle bacakları belli ediyor.Çok geniş olan etek gibi görünen pantolonlar var bunlar hatları belli etmez..Ama uzun pardesünün altına daha uygundur hatta çok güzeldir.Kimse pantolon giydiğinizi anlamaz bile.
Şöyle yapın uzun bir pardesü alın.Altınada geniş pantolon giyin.Ne pantolon giydiğiniz belli olsun nede hatlarınız.Peygamberimiz şalvar giyen bir kadını taktir etmişti.Rüzgar çıkınca eteği kalktı ama şalvar onu kurtardı.Pardesünün altına geniş pantolonda bunun gibi.


Soru: islama göre kadın giyimi

KaLPNuRu
Duydugum kadari ile bir mümin kadin pantolon giyemez. Iki bacak arasinda kesinlikle bosluk kalmayacakmis..
Ne kadar doğru bilmem..

Okudunuz mu?  Mahremlerin dudak dudağa (ağız ağıza) öpüşmesi caiz mi?

YaZaROW
Hmm. Cevap verirken emin olmaya özen gösterin 🙂 Yoksa tepki alırsınız. Ben öyle yaptım. Tavsiyem.


VanLi
tunik falan bilmemde kadının vucüdünü belli ettirecek giysi giyilemez


fenafillah
Takva elbisesi daha hayırlıdır.

7/A’RÂF-26
يَا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنزَلْنَا عَلَيْكُمْ لِبَاسًا يُوَارِي سَوْءَاتِكُمْ وَرِيشًا وَلِبَاسُ التَّقْوَىَ ذَلِكَ خَيْرٌ ذَلِكَ مِنْ آيَاتِ اللّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ

Yâ benî âdeme kad enzelnâ aleykum libâsen yuvârî sev’âtikum ve rîşâ(rîşâen) ve libâsut takvâ zâlike hayr(hayrun), zâlike min âyâtillâhi leallehum yezzekkerûn(yezzekkerûne).
Ey Âdemoğulları! Sizlere ayıp yerlerinizi gizleyip örtecek elbise ve süslenecek şeyler (elbise) ve takva elbisesini indirdik. Bu daha hayırlıdır. İşte bu Allah’ın âyetlerindendir. Böylece onlar tezekkür ederler.
Kelime kelime anlamı1.yâ benî âdeme: ey Âdemoğulları2.kad enzel-nâ: indirdik3.aleykum: size4.libâsen: elbise5.yuvârî: örter6.sev’âti-kum: ayıp yerlerinizi7.ve: ve8.rîşâen: süs, ziynet eşyası9.ve libâsu et takvâ: ve takva elbisesi10.zâlike: bu11.hayrun: hayırlıdır12.min âyâti allâhi: Allah’ın âyetlerindendir13.lealle-hum: umulur ki onlar, böylece onlar14.yezzekkerûne: tezekkür ederler
AÇIKLAMA

Okudunuz mu?  Muhabbet kuşları ölünce nereye gider

Bismillâhirrahmânirrahîm Allahû Tealâ, burada çok önemli bir kavramdan söz ediyor: "Takva elbisesi"

Yedi tane takva elbisesi söz konusudur.

Allah, insanlardan seçer, onları Allah’a ulaşmayı dileme noktasına ulaştırır. Ve bunun üzerine insanlar, Allah’a ulaşmayı diledikleri zaman, Allahû Tealâ ilk takva elbisesini giydirir. Bu başlangıçtır.

Bir insan, on tane ihsan alarak mürşidine ulaşırsa ve mürşidin önünde diz çöküp tövbe ederse, mü’min takvaya ulaşır, ikinci takva elbisesini giyer.

Ruhunu Allah’a ulaştırır, teslim eder, üçüncü takva (vuslat) elbisesini giyer.

Okudunuz mu?  Hadisi şerifin türkçeleştirilmesi

Fizik vücudunu Allah’a ulaştırması söz konusu değildir ama ahsen kılarak Allah’a teslim eder. Allah’ın bütün emirlerini yerine getiren, yasak ettiği hiçbir fiili işlemeyen bir özelliğe ulaştırır. Ve böylece dördüncü takva elbisesini giyer.

Nefsini Allah’a teslim eder, beşinci takva elbisesini giyer.

İrşada ulaşır, altıncı takva elbisesini giyer.

Ve iradesini Allah’a teslim eder, bihakkın takvanın sahibi olur, yedinci takva elbisesini giyer.

Bir kişi için (Devrin İmamı) imamlık takva elbisesi (İmamet Kıyafeti) söz konusudur.

Takva elbisesi öyle bir elbisedir ki; yedincisine ulaştığınız zaman artık elbisenin hiçbir açık tarafı kalmamıştır. Allahû Tealâ takva elbisesi ile şeytanın şu veya bu şekilde saldırıda bulunmasını engeller. Elbiseler vardır; ama bir de takva elbisesi vardır. Takva elbisesi bir zırh gibidir. Nasıl bir zırhın üzerine yağmur yağar ve oradan akar, gider ama içeriye giremezse, kademeler yükseldikçe, takva elbiseleri üst üste giyildikçe, günahları içeri bırakmayan bir özellik kazanır. Ve kişi ulûl’elbâb makamında hayrın sahibi olur. Artık günah işlemeyen bir hüviyete ulaşır. O iradesi ile daimî zikrin sahibi olduğu için Allah’ın emirlerine hep itaat eder. Yasak ettiği fiilleri de işlemez. Ve böylece takva elbisesinin daha beşincisinin devreye girdiği noktadaki ahsen takva da aynı standart içinde mütâlea edilir. Daha buradan itibaren kişi artık hep hayır kazanır. Ve şerrin o kişiye ulaşması söz konusu olmaz.

Okudunuz mu?  Eşimden soğudum ne yapmalıyım

İşte bu takva elbisesi, kişinin bütün günahlardan kurtulduğu noktadaki hüviyetidir. Kişinin ne başkasına, ne de kendisine bir zararı dokunur. Kişinin davranışları dolayısıyla derecat kaybetmesi mümkün değildir.


Fetva Meclisi
Kadının giyimine kocası karışabilir mi?

Video İzle


_islam_
Gerçek tesettür bu değildir.Tunik ne kadar uzun olursa olsun pantolon erkeğe özel bir giysidir ve erkeğin kadına kadının erkeğe benzemesi haramdır.Bol,vücut hatlarını belli etmeyen ve dikkat çekmeyen kıyafetler giymelidir.

Okudunuz mu?  Eşimin ailesiyle anlaşamıyorum

Kayıtsız Üye
Kadinlar dikkat çekmeyecek şekilde giyinmesi gerekiyor peki bu bulunan yere gore değişir mi?Mesela bence ucra bir koyde dikkat çekebilecek bir kiyafet buyuk bir sehirde dikkat çekmez.


mum
Dikkat çekmemekten kasıt, Bol ve sade giyinmektir.


Leyla.azer
Özür dileyerek soruyorum.lütfen cevap verin.ben kapanmak istiyorum.fakat eşim ve ailesi izin vermiyor.ben de belki insafa gelirler,fikir değişirler diye kapandım. ama zorla açtırdılar 1 gün sonra. ben ne yapa bilirim? Çok zor durumdayım.bir de bu konuda günah kazanırmıyım.yoksa onlar izin vermedikleri için sorumlu olurlarmı?


Tevbe
Bu konuda eşinize kapanmanızın Allahın emri olduğunu ve bu kötü tavrı sergilemeye devam ederse onunla olan birlikteliğinizi sonlandırmak zorunda kalacağınızı beni kıskanmıyor musun, kimseden sakınmak istemiyor musun, beni sadece açık halimle sen gör istiyorum gibi tatlı bir dil ile anlatın. Yine düzelmezse o zaman ayrılığı düşünün. Mevlam eşinize hidayet buyursun.

Okudunuz mu?  Doğruluk ile ilgili kelimeler

duzgunomer
Hadi bir insan üşeniyordur falan Allah’ın emirlerini yapmaz, ama başkasının yapmasını neden engeller. Bu Allah’a isyan değilde nedir, bu kafirlik değilde nedir?


Leyla.azer
VAllahi anlattım.Kurandan ayetleri okudum.sebep olarak ne gösteriyor biliyormusunuz? O ayetler Arabistan için geçerli.orda hava sıcak ve rüzgarlı olduğu için rüzgardan ve güneş çarpmasından korunmak için öyle giyiniyorlar.orda erkekler de farklı giyiniyor.O zaman ben de mi öyle giyineyim diyor.2 çocuğum var.bir birimizi çok severek evlendik.aramızda da bundan başka bir sorun yok.yani tek sorun tesettür,namaz, oruç vs. Allahın buyurduklarını yapmama engel oluyor sadece.cevap verdiğiniz için Allah razı olsun


duzgunomer
Kocanızın müslüman olduğuna emin misiniz? Değilse zinaya girecek yaşantınız. Tesettürü reddetmiş bulunuyor, bir ayeti reddeden tüm ayetleri reddedebilir. İslam sadece ben müslümanım sözünden ibaret kalır. Bu da bire bir kafirliktir.

Okudunuz mu?  Evlenmek istiyorum ama kimseye güvenemiyorum

< yani tek sorun tesettür,namaz, oruç vs. Allahın buyurduklarını yapmama engel oluyor sadece. >
işte o tek sorun yaşamın tek gayesi. işte o tek sorun nefes almanın kesilmesi. nefes alamıyorken dünya işleri kimin umrunda olur, yaşamaya çırpınırken dünyevi musibetler kaale mi alınır.

"insan sadece bu dünya için yaratılmış mıdır ki, tüm vaktini sırf bu dünyaya harcıyor." Bediüzzaman Said Nursi


Leyla.azer
Evet kocam müslüman, dini nikahımız da var. önceleri oruç tutardı. Allah’a inanırdı.aailesinin yanına taşındıktan sonra yani biz evlendikten sonra böyle değişti.burdaki insanlar pek inanmıyolar böyle şeylere hatta ibadet edeni şiddetle kınıyorlar.başka bir yere taşınmamız da söz konusu bile olamaz. Eşim ailenin tek erkek çocuğu anne babasına bakmak zorunda.bizde adet böyle. Azerbaycanda yaşıyoruz biz

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz kaç yaşında ve yılında hicret etti?

Kayıtsız Üye
Mesela bazi kiyafetler var geniş ama kolumuzun dirseğini bukunce ya da oturduğumuzda dizimizi buktugumuzden eklem kısmi biraz daralıyor.bu tür kıyafetleri giymek gunah mi?

Evet bir kadin hatlari belli edecek kadar dar ve şeffaf ve gösterişli olmamalı.Ama gunumuzde çeşitli renkli modelli kiyafetler var ve kiyafetimizi seçerken "Acaba erkeklerin dikkatini çekmeyecek bir kiyafet mi bu?"gibi düşünerek mi secmeliyiz kıyafetlerimizi.


mum
Tesettür kıyafeti bol olsa bile oturunca az da olsa vücut yapısı belli olur bu normal, normal olmayan ayakta olduğu halde vücut yapısı belli olmasıdır.

Erkeklerin dikkatini çekmeyen renkler tercih etmek takvadır.


duzgunomer
Ferace altına veya içine giyilebilecek ne gibi şeyler var? (Şalvar vb.)


vel Fecr
Tesettürü sağlayan tek elbise çarşaftır. ferace bile vücudu belli ediyor ama çarçafa gidebilmek için bir süre ferace giyilir demek istemem ama tedrici metot olarak kullanılabilir.

Okudunuz mu?  Dinimize Göre Kötü Alışkanlıklar Ve Ilgili Hadisler

islam ilk geldiğinde rasulullah efendimize karı kocayı ayıran adam, evlatla babanın arasını açan adam diyorlardı müşrikler ama islamın çizgisi böyledir. bu haktır. islamı hayatımıza entegre değil, hayatımızı islama entegre etmeliyiz. bedirde baba oğulla savaştı. bir kimse hasbunAllah ve nimel vekil deme gayreti içerisinde olmalı. yani günümüzde hem islamı yaşıyayım hemde hiçbirşeyim elimden gitmesin anam babam beni sevsin demekle yol alınmıyor. nasıl ashab islam hayatına sokup herbişeyden elini çektiyse bizimde yolumuz bu olmalı.

Musab bin umeyr r.a genç yaşta yakışıklı ve zengin islamla şereflendikten sonra malını mülkünü ailesini herşeyini bıraktı, derdi neydi ? Medineye genç yaşında davet götürdü ve medine halkı ( ensar ) mekkeden hicret eden muhacir kardeşlerine herşeyleri ile kucak açtı. ya islamdaki kardeşlik akrabalık gerçekten çok lezzetli birşey. inş bunu bizde tadarız. kim ki hepimiz için geçerli hayatımızın ta orta göbeğine merkezine islamı koymadıkça şirazemiz tutmaz.

Okudunuz mu?  Banyo yaparken gusül almak?

Allah bizi bu islam dini üzerinde sabit kılsın. bizi müslüman yaşatsın, müslüman öldürsün ve müslüman diriltip cennetine rasulullah efendimizin sohbetlerinde sahabelerle bulunmayı ve Allah cc cemalini görmeyi bizlere nasip eylesin inş.

Bu kategoride yer alan Yalanım ortaya çıktı ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslama göre kadın giyimi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.