Anasayfa
28 Haziran 2023, 23:26
missa09
Abone

İslama Göre Gün ne zaman Biter?

İslama Göre Gün ne zaman Biter?

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar. Benim aklıma bir şey takıldı; şimdi şu güne kadar şu işi yapmayacağım diye Allah’a bir söz verildi diyelim, mesela söz çarşamba gününe kadar; söz çarşamba gece 24.00’dan sonra mı bitmiş oluyor yoksa Akşam ezanından sonra mı? Şunun için soruyorum, benim araştırdığım kadarıyla Akşam ezanından sonra o gün bitiyormuş, ertesi günün gecesi yaşanıyormuş yani çarşamba akşam ezanından sonra sözü yerine getirmiş mi oluyoruz?

Okudunuz mu?  Hamilelik ve sigara

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.


Yorum: İslama Göre Gün ne zaman Biter?

bbgbbg
Siz söz verirken neye göre niyet ettiniz ? Doğru İslam’ın takviminde akşam gün biter ama şuan malesef sözde çağdaşllık adı altında kafirlerin takvimini kullanıyoruz.Sizde şuan kullandığımız takvime göre yemin ettiyseniz ona uymanız daha doğru olur diye düşünüyorum.

Okudunuz mu?  İslam Dininin Temizliğe Verdiği Önemi Belirten Ayet Ve Hadis Örnekleri

Yorum: İslama Göre Gün ne zaman Biter?

Kayıtsız Üye
Hocam neye göre derken tam anlamadım. Yukarıda dediğim gibi "şimdi şu güne kadar şu işi yapmayacağım diye Allah’a bir söz verildi diyelim" benim söz verirken ayrıca belirtmem mi gerekiyordu? Şu an ki takvime göre mi yemin ettiniz derken biraz açar mısınız? Ben sadece şu güne kadar şu işi yapmayacağım diye Allah’a bir söz vermiştim ama dediğim gibi kafam karıştı söz 24.00’dan sonra mı bitiyor yoksa Akşam ezanından sonra mı bitiyor bilemedim.

Okudunuz mu?  Çalışmak istemiyorum ama eşim baskı yapıyor ne yapmalıyım ?

Yorum: İslama Göre Gün ne zaman Biter?

bbgbbg
Yani şunu demek istiyorum birisi sana cumartesi gününe girdiğimiz gibi bana mesaj at dese senin aklına ilk ne gelir ? Şuan ki kullandığımız takvim gelir elbette çünkü buna alışmışız.Yemininizi de buna göre tutmanız daha doğru olur diye düşünüyorum.En doğrusu Allahu Teala bilir.

Okudunuz mu?  Sünnet'e uygun saç nasıl olmalıdır ?

mum
< şu güne kadar şu işi yapmayacağım diye Allah’a bir söz verildi diyelim, mesela söz çarşamba gününe kadar; söz çarşamba gece 24.00’dan sonra mı bitmiş oluyor >
Sevgili kardeşim.

İslama göre, günü akşam ezanıyla başlar boksun diğer gün akşam ezanı ile biter. Şimdiki uygulamaya göre ise gece 12-de başlıyor yine gece 12-de bitiyor.
Sen verdiğin söze bak neyi kast etmişsen o uygulama geçer mi?
Sen kendi niyetine bak neyi kastetmiş lan ona göre davran.

Okudunuz mu?  Hz Nuh as özellikleri nelerdir ?

Kayıtsız Üye
Mum hocam "Sen kendi niyetine bak neyi kastetmişsen ona göre davran. " demişsiniz. Niyetim sadece söz vermekti yani o güne kadar yapmamak için; bu durumda 12-12 mi baz almam gerek yoksa Akşam-Akşam olarak mı?


ACİLSERVİS
Şuan kullanılan ve herkesçe bilinen gün 12 de başlayıp biter. Senin içinde bu geçerlidir. Sözün dini tarafı var diye islami güne göre ayarlamanın anlamı yok. Gün 12 de biter ve başlar.

Okudunuz mu?  Korktuğumuz şeyler başımıza gelir mi?

Islama gore gun ne zaman bıter

Bu kategoride yer alan Allah Hz. Ademe Kendi Ruhundan Üflemiştir,Kendi Parçasına Nasıl Azap Eder? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslama Göre Gün ne zaman Biter? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.