Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:09
missa08
Abone

Sünnet’e uygun saç nasıl olmalıdır ?

Sünnet’e uygun saç nasıl olmalıdır ?

Kayitsiz Üye
Sünnet’e uygun saç nasıl olmalıdır ? Dinimizde bir Müslümanın sünnete göre nasıl olmalıdır kısaca açıklar mısınız ?

Peygamber efendimizin saçı uzun muydu ?


Yorum: Sünnet’e uygun saç nasıl olmalıdır ?

arifselim
Erkeklerin saç kesimi süresi için bir süre yoktur. Saçların temiz olması, düzenli, taranmış ve kadınların saçlarına benzememesi esastır. Peygamber aleyhisselam saçlarını hem uzatmış hemde kısaltmıştır. Rivayetler bize bunları göstermektedir.

Okudunuz mu?  Hayvanlar neden yaratılmıştır?

Yorum: Sünnet’e uygun saç nasıl olmalıdır ?

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz saç kesmenin zamanlamasi hakkında ne söylemiştir


Yorum: Sünnet’e uygun saç nasıl olmalıdır ?

arifselim
Peygamber aleyhisselam erkeklerin saçları hakkında şu sürede kesilsin şeklinde bir emri yoktur. Ama saçları kadın saçına benzetmemek, gayri müslimlere ait bir şekle sokmamak, düzgün, temiz ve bakımlı olmasını istemiştir. Bu konuda her zaman kendisi örnek olmuştur. Peygamber aleyhisselamın özel bir berberi vardı ve saçlarını o keserdi.

Okudunuz mu?  Hafız nasıl olunmalı? ben hafız olmak istiyorum nasıl olunmalı bunu açıklar mısınız

Muslim
selamun aleykum. saçlarım 1 yılı geçti, 1 yıldır gitmedim berbere. kafirlere benzeme kastı olmadan ve de kazıtmadan yanları kısaltmanın fetvası nedir? hadis var bir tarafı kesip, bir tarafı bırakmanın nehyi hakkında, yine de sorayım dedim. başka hadiste de saç uzatan bakım yapsın diyor çünkü. ve 1 yıldır kestirmediğim için, kırık vs de var.

Okudunuz mu?  Lohusalık nedir ? Lohusa olan kadın hangi ibadetleri yapamaz ?

#UguR
b- Erkekler saç büyütebilirler. Peygamber sallAllahu aleyhi ve sellem efendimiz, kulaklarına gelecek kadar saç büyütmüştür. Sahabiler de saç büyütmüşlerdir. Ancak, saç uzatanın saçına bakmak sünnettir. Saç-baş dağınıklığı Müslüman’a yakışmaz.

———————————————————————–
Gençler için anahtar cevaplar |Nureddin Yıldız – Sayfa: 40

Okudunuz mu?  Kocam boşanmak istiyor ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
s.a bugün insanlar saçlarını yarısını kesip yarısını bırakıyor peki hocam peygamber efendimiz s.a.v hadisde diyor saçı tam uzatın yada kesin bu hadisde saçı tam uzatırken berberde yanları alma kırıkları alma nasıl olacak burda ki ölçü nedir ? saç uzatırken ilk 6 ay saçlar çok kötü görüküyor ondan sordum . amerikan traşı islamda caiz mi?

Okudunuz mu?  Vesvese ile dalga geçmek

arifselim
Aleykum selam. Saçların bir tarafını kısaltmak ve bir tarafını uzatmak caiz değildir. Saçların etrafını düzeltmek, kırıkları almak gibi tıraşların sakıncası yoktur, caizdir.


Kayıtsız Üye
hocam bende size bir soru sorucam şimdi saçı kisaltirken hertarafi eşit bir şekilde mi kisaltmamiz lazim mesela yanlari ve enseyi çok az farkla daha fazla kestirsek ense ve saçin yan taraflarini düzeltmek için dinen uygun olur mu

Okudunuz mu?  Kaderiyye Mezhebi Nedir?

mum
Saçı eşit şekilde kesmek sünnettir yani amerikan tıraşı denen tıraş mekruhtur


peygamber efendimizin saçı uzun muydu, peygamberimizin saçları uzun muydu, peygamber efendimiz saçını ne tarafa tarardı

Bu kategoride yer alan Eşimle ayrılıyoruz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sünnet’e uygun saç nasıl olmalıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.