Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:13
itikad
Yönetici

Şeytanın insana yaklaşma şekilleri

Şeytanın insana yaklaşma şekilleri

hbevci
Şeytanın dört yönden sokulması:

1-Önden gelmesi:

Geleceği karanlık gösterir. Kişiye, yapayalnızsın, herkes kötü, yeteneksizsin, hep başarısızsın, geleceğin belirsiz, zenginlerin elinde oyuncaksın der, ümitsizlik bataklığına atar, psikolojisini allak bullak eder. Millet olarak geleceğiniz yok, fakir, geri ve başarısız olacak, süper ülkelere esir kalacaksınız dedirtir, her gün daha kötüye gidiyor, bu düzelmez der ümitleri kırar. Gelecek kaderde yok, yani kader yok dedirtir. Geleceği kara delik gibi kaos içinde gösterir. Ölüm sonrası hayat yok dedirtir, ahireti inkar ettirir.

Okudunuz mu?  İblis (şeytan) tevbe ederse Allah affeder mi?

2-Arkadan gelmesi:

Geçmişte kulun yaptığı faziletleri ve güzellikleri övdürür ve onlarla gurur duymasını sağlar….Diğer bir özelliği ise geçmişteki yapmış olduğu çirkin işleri övünerek anlatır.

3-Soldan gelmesi:

Açık küfür, inkar ve şirk kimliğiyle yaklaşır, iman esaslarını inkar ettirir. İnkarcılığı ilke edinen , materyalizmi esas alan, dini afyon olarak gören farklı ideolojilerle, bilimleri doğayı Rabbinin yerine koyan akımlarla gelir. İnanç konularıyla ilgili sorular üretir, kafaları karıştırır. Açıkça en büyük benim der, benliğini kıyasıya savunur, gerisini yok sayar. Öylesine kendini büyük görürki adeta kibri tuğyan haline gelir.

Okudunuz mu?  Pezdevi Kimdir? - Pezdevi Hakkında Bilgiler - Pezdevi Hayatı ve eserleri

4-Sağdan gelmesi:

Şeytanın en tehlikeli geliş yeri burasıdır.Mü’min burda kendine çok dikkat etmeli.Vesvese hastalığına kapılmamalı. Şeytan öylesine yakın olurki ALLAH adına bizleri kandırabilir. Haktan doğrudan yana görünür. Pek çok hak makyajlı maskeler kullanır. Doğru şeylere fesat karıştırır. Müslümanların birbirini kıskanmalarını, gıybet etmelerini, karalamalarını sağlamaya çalışır. Hayırla başladığımız yola birde bakarsınızki şer bulaşmış ve sizi fersah fersah beriye atmıştır. Şeytanın en tehlikeli gelişi bu şekildedir malesef…

Okudunuz mu?  Miraç Kandilinde Kimler Affedilmeyecek - Miraç Kandili Mirac Gece Hakkında Bilgisi

ALINTI


Cevap: Şeytanın insana yaklasma sekıllerı

ASUDE
şeytan insanın aklını çelebilir geçmişi geleceği karmakarışık eder kişinin boşluğa düşmesini sağlar vesvese ile aklı dengesini sarsar sağlam durmak inancı kaybetmemek gerek


seytan sekilleri, şeytanın insana yaklaşma şekilleri, şeytanın insana yaklaşma yolları

Bu kategoride yer alan Cinler insanlardan üstün mü. İstediği zaman insanlara zarar verir mi. Cinlerden nasıl korunuruz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanın insana yaklaşma şekilleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.