Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

VAllahi demek günahmıdır..

VAllahi demek günahmıdır..

velasil
VAllahi demek günah mıdır ? bir Müslümanın vAllahi demesi günah mı açıklar mısınız ?


arifselim
VAllahi demek, Allah’a yemin olsun ki demektir. Bu kelime Allah adı ile dilen bir yemin olarak kabul edilir. Bu açıdan vAllahi demek günah değildir. Ama dilini yemin etmeye alıştırmak doğru değildir. Çünkü insan söylediğinden Allah katında sorumludur ve müslüman sözlerine dikkat etmek zorundadır.

Okudunuz mu?  İbni macenin sünenleri hakkında

Yorum: VAllahi demek günahmıdır..

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hepinizin ramazan bayramı mübarek olsun.Bu gün bir arkadaşımla konuşurken bana üniversite de hazırlık varmı diye sordu "bende vAllahi billahi bişe öğretmiyolar dedim" söz gelimi dedim acaba bu yemin olurmu bu kefaret gerekirmi.

Okudunuz mu?  Nikahta baba kardeş ve nikahı kıyan kişi Şahid olabilir mi?

Yorum: VAllahi demek günahmıdır..

arifselim
Aleykum selam. Geçersiz olan yemin çeşitlerinden bir tanesi de ‘yemini lağv’ yeminidir. Örneğin, Bir konuda hiç bir şekilde yemin kastı olmasızın vAllahi billahi demek yemin yerine geçmez.


YardımSever
Bugün yolda yürürken bir abi saatin var mı diye sordu.Bende telefonu babamın işyerinde bilerek bıraktım namaza giderken bazen bırakıyorum.Abiye farketmeden vAllaha telefonu unuttum dedim.Ama farketmeden bunun için günaha girmişmiyimdir.Farkedince estağfirullah dedim.Umarım keffraret gerektirmez.Böyle şeylere dikkat ediyorumda ?

Okudunuz mu?  Damat ve geline zekat verilebilir mi?

Hoca
Bu durumda yalan söylemiş oldun tövbe et ve yemin kefareti ver. Yemin kefareti 2017 yılı hesabıyla 160 tl dir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm vAllahi diyince Allah a yemin etmiş oluyoruz peki vAllahi billahi şu işimi yaparsam felnca ölsün diyince kabul olurmu

Okudunuz mu?  Hacı bektaş veli düşüncesinde ibadet ve ahlak

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Kabul olacaksa savaşlara gerek kalmaz o zaman düşmanın sana vAllahi billahi öl desin sende ölmüş ol. olur mu böyle bir şey.


progmng
Öncelikle Herkese merhabalar, benim içimde vAllahi gibi bir kelime geçti. Ama ben demek istemiyorum ve gün içerisinde bir çok kez başıma geldiğinden kafama takmak istemiyorum. bir şey oluyor hemen içime ”vAllaha” geliyor gibi. bu arada biraz önce yeniden oldu, bir arkadaşım ile yazışıyordum. inşAllah bende açarım gibi bir şey yazdım. sonra içime vAllahi açmayacaksın gibi bir şey geldi. çok kafama takmadım ama sonradan kafama takılmaya başladı ve içimde ara ara sıkıntı basıyor. ben demek istemiyorum. sonra tövbe tövbe tövbe estağfurullah dedim. ne yapmam lazım ? ben demek istemiyorum. bir başka sayfada Dil ile söylenmesi gerekir diyor. ama ben dil ile söylemedim. bir yandan o yüzden içim rahat. yardımcı olur musunuz lütfen ?

Okudunuz mu?  Kur'ana yemin etmek ve bozmak

içimizden demekle geçerli olur mu ? sevgili üyeler


ACİLSERVİS
İçinden geçenler için bir şey yapman gerekmez. geçerli değiller.


vAllahi demek günah mıdır, valla demek günah mıdır, valla demek günah mı

Bu kategoride yer alan Hatim nedir? Hatim neye denir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

VAllahi demek günahmıdır.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.