Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:06
sizden05
Abone

Kadın erkek karışık düğünlere katılabilir mi

Kadın erkek karışık düğünlere katılabilir mi

HND
Benim için bu çok önemli lütfen acil cevap bekliyorum eğer kardesim evlenmek istese ve o bugünki zamana göre normal olan bir dügün istese yani kadin erkek karisik ben bu dügüne gidebilirmiyim ki ben çok haci aileler taniyorum ve onlar gidiyor. ve ogluma sünnet dügününü sadece kadinlar bulundugu sürece müzikli yapabilirmiyim?
simdiden cevabiniz için sizden Allah ragzi olsun

Okudunuz mu?  Kızıl lale nedir?

Cevap: Kadin erkek karisik dügünlere katililir mi?

fiday
kardeşim öncelikle şunu bilmelisin. hacı olmak demek namaz farizasını yerine getirmek gibi bir ibadettir. yani bu ibadeti yapan insanların yaptığı her hareket doğrudur diye bir kanı dinimizde kesinlikle yoktur. bu birincisi. ikinci olarak şayet sen işin gerçek mahihetini soracak olursan şer-i şerife yani din-i mubin-i islama göre sazlı çalgılı ve hele hele kadın erkek karışık bir toplantıya veya düğüne veya eğlenceye katılmak kesinlikle haramdır. dinimizde bunun yeri kesinlikle yoktur. düğünün dinimizdeki mahiyeti velimedir ki bu da düğün yemeğidir. bunu verebilirsen ne ala. tabi yalnız erkeklerin bulunduğu bir ortamda. gerisi sonradan çıkmış dinde yeri olmayan adetlerdir.

Okudunuz mu?  Gusülde unutmak

Yanıt: Kadin erkek karisik dügünlere katililir mi?

altinkalp
Selamün Aleyküm
ßende yaklaşık 5 ay Önce evlendim. Sazlı Sözlü Kadın Erkek Karışık bir düğün yaptım maalasef. Zulmet Rezalet kepazelik hepsi bir aradaydı fakat görebiLene… Ama Anam ßaßam ßu düğün ßöyle olacak dedi. Sözlerinin üzerine söz koyamadım.

Okudunuz mu?  Banyo olduğumuz yerde namaz abdesti alabilir miyiz ?

Şeriatte ßöyle ßir düğün yok. Kadın ve erkeğin aynı ortamda olması başlı başına bir haramdır. Alim ßir abimize sorduğumda ßöyle düğünlere hitaben "allah-u teala Lanetim o topluluğun üzerinedir" dediğini işittim. Allah Yârimiz ve Yardımcımız Olsun.

Allah Kolaylık versin Kardeş. vesselam.

Bu kategoride yer alan Aklımıza gelen kötü düşüncelerin sözlerin herşeyin vesvesesini şeytanmı veriyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın erkek karışık düğünlere katılabilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.