Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:18
sizden3
Abone

İslamda dövüş sporlarının yeri nedir?

İslamda dövüş sporlarının yeri nedir?

Ferhat1991
Selamun Aleyküm Abilerim Ablalarım Kardeşlerim Ben Bir Dövüş Sporuna Yazılmak Istiyorum InşAllah Ben Kendimi Bu Dünyadan Soyutladım Diyebilirim Perşembeden Beri Hiç Bir şeyle Ilgilnmym SADECE AHİRETE ADADIM KENDİMİ Ama Bu Dövüş Sporlarına Ilgim Var Müslüman Müslümanın Kardeşidir Elhamdülilhah Müslümanım Müslümana Asla Vurmam INŞALLAH Ama Yinede Gidesim Var Bu Spora Artık Neden Bilmiyorum Ama Dinen Uygunmu Büyük Konuşmak Gibi Olmasın Gerekirse Dünya şampiyonu Olim Yinede Bir Müslüman Bana Vursa Vurmam InşAllah Ama Bu Sporada Ilgim Var Napmalıyım Gitmem Dinen Uygun Olurmu ? Cevap Için Allah (celle Celaluhu) Razı Olsun


Cevap: dövüş sporları

muhasebeci
sen hiç bir yerde dövüş sporları yapmak dinen yasak dıye bır cumle duydun mu.yasak degıldır.ama akıllı bır adamda boyle beyın hucrelerıne zarar verıcek bır spor dalıyla ugrasmaz.beynını okumaya kullan yumruk yemeye degıl

Okudunuz mu?  Ben şirke mi girdim?

Yanıt: dövüş sporları

Ferhat1991
Okumaya Derken Okulu Bitirme Anlamında Söylediysen Kardeşim Onu Yapcağımı Pek Düşünmüyorum
Ama CEVAP İÇİN ALLAH RAZI OLSUN


Soru: dövüş sporları

saabe
Kardeş ben yaklaşık 10 ay kadar Kickbox yaptım.Dinimle ilgilenmeye başlayınca bıraktım.Bu spor gerçekten karşıdakini bitirmek için oynanan bir spor.Bi yerden sonra darbe almak acıtmıyor fakat kondisyon yetmiyo.Nefes alamayıp düşüyosun felan.Yani hem kendine eziyet,Hem karşıdakine eziyet.Tamam gittigimiz dönemde mahallede bir hawam değişti ama geceleri de yatamıyodum baş agrısından.Tavsiyem sakına girme.Çok istiyosan al evine bir kum torbası tekme atmayı öğren.Yaşını bilmiyorum ama o yeterde artar bile sana.Kondisyonda çalıştıgın müslümanla ya da maçta karlılastıgın müslümandan helallik isteyemicene göre müslümana uymaz bu sporlar die düşünüyorum.

Okudunuz mu?  El-Hâkim esmaul hüsna

Ferhat1991
Kum Torbası Almayı Düşündümde Duvarlar çok Ince :s Bide Maça çıkmak Zorunlumu çıkmak Istemeyen çıkmasa Olurmu


4aslanwar
arkadaşlar "saabe" nin dediği gibi vücuda çok zarar vericek şekilde dövüş sporu bence doğru deil ama benim gittiğim ve her müslüman kardeşlerime tavsiyem ninjutsu dövüş sanatıdır felsefesi geniş ve gittiğim salondaki çevre tamamen müslüman kesimin olması ve hocamızın namazında ahlakı ve bedeni nitelikleri kuvvetli biri olmasıda bu yeri teşvik eder , adres verecek olursak Fatihtedir ninjaturk.com da adres bilgileri vardır.


HAMMADUN
Bu senin neyi nasıl öğrenip nasıl tatbik etmek istemenle alakalıdır.

Okudunuz mu?  Sivilce veya siyah nokta sıkmak namaz abdestini bozar mı?

Öğrenmek istediğin şey, dövüş etmek değil, dövüş sanatıdır. Yani birilerine, nefsinin de tüm haşmetiyle birlikte, zarar verecek bir eyleme imza atmak değildir. Tam aksine nefsine gem vuracak şekilde sadece bu sanatı öğrenmektir. Bu sanatın asıl gayesi mazluma şiddet uygulamak değil, zalimin karşısında gereğinde elinle yardım edebilecek bir düzeye ulaşıp, bu sanatı kullanmadan önce, karşındaki zalim dahi olsa, onu bu sanatı bildiğini ve mazlumun hakkı için gereğinde, (G E R E Ğ İ N D E) Bu sanatı mazlumun hakkını korumak adına kullanabileceğini bildirmektir. Ancak kullanmak demek değildir. Böylesi bir sanatı bilmek ve nefsinin hükmü altında uygulamaktan daha fena bir şey düşünebilirmisin. Belki bir gün bir harp esnasında düşmana karşı kullanmak için gereksinim duyabileceğin bir sanat olabilir. Belki bir gün bir mazlumun hakkını savunmak için kullanabileceğin bir sanat olabilir. Ancak unutmaman gereken O’dur ki; bu sadece bir sanattır. Sanat da insanlar ve insanlık için varsa değerlidir. O’nu nefsinin azgınlığıyla birleştiren bir müslümanın kendini hangi uçurumun nihayetsiz düşüklüğüne sevk edebileceğini de düşünmen gerekir diye mütalaa etmekteyim. İyi düşün, nefsinin arzusuysa bu, bundan sonra ne yapacağını da muhakkak bir müslüman olarak en iyi takdir edecekte sensin. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Küfre düşen biri töbe etse onun töbesinin kabul olama ihtimali kesinmidir

memocan35
ilgilen yakında ilgi duyduğun şeyden cihata çıkacağımız zaman sana kolaylıklar sağlar.Ben savaş sanatını yakın takibi altına aldım savaşı severim fakat müminlerimin kendi arasındaki savaşa kesinlikle karşıyım.Kafirlere karşı savaş ve Allah uğrunda cihad etmek geçiyor içimde ne olursa olsun bu dünyada yaptığınız müminler için dünyada her türlü kötü ve iyi işler (Alkol içip yatmak kalkmak hariç tabiki)gelecekte sizi tecrübenizi kullanmanıza yararlı olacaktır.

Okudunuz mu?  İmam olmak istiyom ama imam hatip mezunu değilim

komite
bu sporlar insana güven getiriyor.bu ne demek oluyor?Biri sana yanlış yapınca onu uyarmak yerine direk dalmak anlamına geliyor.Bu ne demek oluyor?Bende çok gitmek istiyorum ama gitmemeliyiz anlamına geliyor.Ama kendini korumak amaçlı filan gitmek istiyorsan birkaç ay neden olmasın ?


4aslanwar
bu konuyu güzel özetleyen "hammadun " teşekkür ediyorum , gayet yerinde ve olması gerektiği gibi açıklamış , çünkü günümüzde artık savaşla değil ilim ile oldugu için dövüş sporları nefsi terbiye beden saglıgı açısından bence gerekli , bu benim düşümcemki her müslüman bedenen ve ruhen güçlü kuvvetli yeri ve zamanı geldiginde GEREKTİĞİNDE mesela sarhoş biri sokakta esip gürlüyo ve tehlikeli ise çok gerektiğinde elimizdekileri kullanmak o anda doğru olabilir ama tabi uyanık müslüman her zaman konuşarak işi hallederse ne ala, bence zamanı olan salonları misafir ögrenci olarak girsin hocasını öğrencileri takip etsin ve kararını ona göre versin , önceki mesajımda adres vermiştim adres ticari deil tamemen iyi niyetlidir:)

Okudunuz mu?  Telepati ve Melekler ile iletişim

Ferhat1991
ALLAH (CELLE CELALÜHÜ) RAZI olsun cevaplarınız için


Kayıtsız Üye
Arkadaş bu nasıl bir bilgi kirliliği, nasıl bir saçmalık afedersin ? Siz ne diyorsunuz yahu ? Bu zihniyet matbaayı getirtmeyen zihniyet. Peygamber efendimiz ve dönemindekiler "güreş" yapmaz mıydı ? Güreşte vurma yok ama acı çekme var. Hele bir kişi de demiş ki — bu bize ne verecek? ozguven olaylar karşısında durmama falan? bu ne demek? Saldırma? ajsjakjaka ya kardeşim şaka mısın ya da bu yorumu yazan kişi 9 yaşında biri mi? (Mütevazilikten 9 yaş dedim 9 yaş biri bile bunu yazmaz bakma.) bu ne yorumlar ne yani Hz Hamza çok iyi dövüşüyor ve yürekliydi Hz Hamza her önüne gelene vuruyor muydu yani? Bunu akılsız bir adam yapar burada sizi ayıran nokta akıl işte, mazluma değil zalime yavuz olmak mesele ki zaten bu sporu yapan insanlar olgun ve dingin kavga olmaması için uğraşır bir süre sonra ve senin gücünü ve sakinliğini hisseden akılsızlar zaten sana bulaşmaz. Aksine İslami daha iyi yaşamak ve yaşatmak için bu sporlar yapılabilir kimine göre yapılması zorunludur. Zorunludur diyorum. Tabi burada İslami yaşatmayı kafa göz kırmak olarak almak senin sorunun ama değil o dövüş sporlarinin senin karakterine vereceği ve senin kendinde biraktiğin sorunlari çözeceği özgüven, cesaret vs bir müslüman da olması gereken en önemli huylardan biridir. Dövüş sporlarını her erkek yapmak ve bilmek zorundadır. Müslüman müslümana vurmaz konusuna gelince şunu diyeyim bu camiada genelde her maçtan sonra insanlar(buyuk kismi) helalleşiyor ve helaleşmesede genelde arkadaş oluyorlar ve maçtan önce kuran okuyan dua eden namazında olan bircok kisi var yani yeni başlayanlara keyfi olarak egosunu tatmin ettiren ezik ve nefsine dusmus akilsizlar da var(ki bunlar omurleri boyunca bir yere gelemez, gelemiyor) bu sporda veya tamamen kendi sanini yuceltmek için deli danalar gibi dövüşmeye çalışan. Bu sporlar yapılabilir ama yeni başlayan ve bilmeyen insanlara keyfi ve spor disinda egosunu ve aciz nefsini acı çektirerek değil ya da başka pis huylarla. Birbirinizi öldürmeye yönelik değil. Ha ringlerde olayım sonsuza kadar dövüşeyim olayını bilemeyeceğim o senin bileceğin is ama seni pek iyi gormedim kafan karisik kendini dunyadan izole etmene gerek yok hayatin içinde olursan dinini daha iyi yasayabilirsin ve onun hariçinde dikkatlı ol adaletli ol bu sporu yapıpta pisliğe donusen insan çok arkadaşların evhamı bu yüzden olabilir ve okulunu niye bitirmiyorsun ? Senin bu spora gelene kadar daha buyuk cozmen gereken konular var onlara odaklan. Basit bir şekilde kavga etmek kötüdür ama birbirinizi geliştirmek için antremanda dövüşmek iyi birşeydir ama (adabınca) zaten içinde kötü pis huylar olmayan insanlarla bu konuda anlaşırsın

Okudunuz mu?  Peygamberimiz insanları açıktan ilk defa islam'a davet ettiğinde ilk büyük tepkiyi veren kimdir

islamda dövüş, dinfe sporun yeri

Bu kategoride yer alan Yedullahi fevka eydihim ne demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda dövüş sporlarının yeri nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.